Regen…

Ich hör’ den Regen dreschen
Und übers Pflaster fegen.
Der Regen scheint besessen

Und will die Welt auffressen.

rain.jpg

 De afgelopen 24 uur had een interessant ritme: regen, droog, regen droog, regen, droog… Het is gelukkig niet koud maar we rennen constant van binnen naar buiten. Voor de kinderen is het ook een interessante afwisseling: Cartoon Network TV, zwemmen, Cartoon Network TV, zwemmen….

 hopelijk wordt het snel mooier weer. Vandaag hebben we ook even pasfotos gemaakt voor de visa en morgen om 9 uur moeten we bij de ambassade zijn.

Paradise Island: Atlanis

We zijn vandaag veilig aangekomen. Mascha’s eerste vliegreis na meer dan een jaar is goed verlopen… We hebben vandaag niet veel gedaan; een beetje rondgekeken en de kleine dames hebben een paar uur gezwommen en aan het strand gespeeld. Morgen komt het serieuze werk: Aquaventure.

Op vakantie….

vakantie-vol.gifMorgenochtend gaan we op een korte vakantie (10 dagen).

We vliegen om 9 uur naar Nassau op de Bahama’s. Het is eigenlijk niet alleen een vakantie want we moeten ook nieuwe visa halen. De vorige zijn verlopen en hebben we alweer meer dan 3 jaar geleden gehaald in Canada. We zijn precies op tijd want onze rijbewijzen zijn gekoppeld aan de visa. Met name Mascha wil niet nogmaals voor de rechter verschijnen voor het rijden zonder rijbewijs.

De kinderen zullen het ook wel leuk vinden. Het hotel waar we heen gaan heeft een hele boel zwembaden en andere activiteiten voor kinderen. Er is een mogelijk om met dolfijnen te zwemmen en als Roos-Marijn goed luistert dan laten we haar dat misschien wel doen.

We nemen in ieder geval een laptop mee dus we zijn niet helemaal weg !

Tot volgende week !

toch fietsen in Amerika…

Het fietsen gaat goed. De afgelopen 7 of 8 weken, ben ik er nog steeds op uit geweest met de fiets. Het gaat steeds beter: waar eerst de heuvels soms  teveel waren rondom Sparta, kom ik nu rond zonder af te stappen. Ik fiets bijna helemaal door het bos en dat is wel wat ander dan in Nederland. Waar in Nederland de paadjes netjes geharkt en gekamd zijn door de boswachter, ligt de natuur hier voor het oprapen. Rotsen, boomstammen en waterstroompjes…. Mijn mountainbike houdt het aardig vol en gelukkig krijg ik ‘unlimited free tune-ups’…. dat betekent dat ik hem naar de winkel kan brengen voor afstellen en instellen. Hier een foto onderweg genomen….

Edison Park

De komende week wordt er echter niet gefietst maar gezwommen. We zijn dan op de Bahama’s voor een weekje. Een kleine vakantie en we halen tegelijkertijd onze nieuwe Visa’s op. De vorige zijn alweer van 27 Augustus 2004, geldig voor 3 jaar, en zijn dus al bijna een maand verlopen….

Karate Kid….

Karatekid

‘Wax on….. Wax off…..’, mr. Miyagi, Crane kick….. het wordt allemaal waarheid hier sinds Roos-Marijn op karate zit. Roos-Marijn gaat nu sinds een paar weken naar karate. Het heeft een paar lessen geduurd voordat ze de witte band kreeg. Deze krijg je namelijk pas als je de basis regels van de dojo kent: buigen naar je medeleerlingen, luisteren als de sensei praat e.d. Het gaat Roos-Marijn erg goed af en ze heeft er veel plezier in. De groep waarin ze zit heet ‘Tiny Tigers’. In eerste instantie wilden we Alexandra ook mee laten doen maar ze is nog net een jaartje te jong. Alexandra gaat echter naar Kiddie Soccer; dat kan wel. Roos-Marijn heeft twee keer in de week karate, direct na school.

Ik heb alleen moeite met het uitleggen (aan met name mamma) dat karate oefenen thuis geen goed idee is.

Deze week zijn ook de scholen in Amerika weer begonnen. Het programma begint nu echt druk te worden. Roos-Marijn gaat nu naar een nieuwe school. We denken dat dat goed voor haar is omdat ze nu snel rekenen, lezen en schrijven kan leren. Met haar oude school waren we ook heel erg tevreden maar deze school leverde maar een programma van een aantal halve dagen per week waarin ze klassikaal zouden leren. Tot nu is dat ook genoeg geweest voor Roos-Marijn maar we denken dat ze op haar nieuwe school meer uitdaging heeft: nieuwe kinderen, nieuwe leraren e.d. Alexandra blijft wel op de Goddard school en volgt het programma waar Roos-Marijn nu net klaar mee is.

Roos-Marijn is afgelopen week voor het eerst twee dagen geweest en ze vond het heel erg leuk. Zoals een beetje te voorspellen was, werd ze de eerste dag al aan een ander tafeltje gezet vanwege overmatig kletsen… Ze kan al aardig spellen en sommige woorden ook al lezen. Ze wil het heel graag leren. Ik heb haar stapels van mijn oude (bijna antieke) Nederlandse Donald Ducks gegeven en ze bladert daar heel graag in. Roos-Marijn en Alexandra zullen ook nog steeds naar de Nederlandse school in Summit gaan om de Nederlandse taal bij te houden. Roos-Marijn gaat waarschijnlijk beginnen in groep 3A. Met twee keer karate erbij en kiddie soccer voor Alexandra hoeven we dus ook niet bang te zijn dat Mascha thuis zit te verpieteren. Volgens mij haalt ze haar ski’s alweer uit het vet….