Alweer bijna afscheid nemen van de bitterballen …

Het feest van de bitterballen is alweer bijna voorbij voor mij. Morgen vlieg ik naar Zweden voor mijn werk en vandaar naar Marco in Engeland. In beide landen hebben ze geen bitterballen en ik zal de jongens missen. Misschien kunnen opa en oma er wat meesmokkelen in de handbagage met een koeltas … 🙂

Koffers zijn gepakt…

Roos-Marijn d’r koffer is gepakt; het boodschappenlijstje van oma is afgevinkt en het Nederlandse boodschappenlijstje zit in de handbagage. Roos-Marijn heeft d’r aftelkalender vandaag in de vuilnisemmer kunnen gooien. De batterijen van de fotocamera en de Nintendo DS zijn opgeladen en de schone sokken zijn 3 keer geteld …. kortom we zijn er klaar voor.

Vanmiddag vliegen we met vlucht CO70 naar Amsterdam.

We hopen dat opa en oma de frituurpan met bitterballen klaar hebben 🙂

Wie eet de pompoenen op???

In oktober is het halloween en dus ook pompoenen tijd. De kinderen hadden hier en daar op boerderijen ook de nodige pompoenen uitgezocht en die stonden tot voor kort mooi bij de voordeur. Op een dag zag ik een behoorlijke troep bij de voordeur en 1 pompoen was behoorlijk aangevreten door een ???

De reeds aangevreten pompoen en de andere pompoenen hebben we dus maar gauw voor het raam van de speelkamer gezet zodat de kinderen lekker naar het ??? kunnen kijken wanneer hij/zij zijn buikje weer komt voleten, we verdenken trouwens ook andere dieren van deze lekkernij te snoepen, want gisterenmorgen was een nog behoorlijk groot pompoen helemaal weg, spoorloos.