Dag 6 – Cody (Wyoming)

Vandaag van Sheridan (Wyoming) naar Cody (Wyoming) gereden. Het was eigenlijk de bedoeling om verder te rijden naar Yellowstone Park, maar de East Entrance is nog dicht. Slecht nieuws, maar het goede nieuws is dat hij morgen open gaat. Even afwachten, want het sneeuwde vandaag hier in Cody. Gaat de weg morgen niet open dan moeten we kijken wat we precies gaan doen. Of doorrijden naar de staat Montana om daar de North Entrance te nemen of we vergeten Yellowstone Park en doen het misschien een keertje later in het seizoen.
We zitten hier in het hotel dat The Cody heet en de kinderen hebben vanavond lekker gezwommen. Morgen dus meer nieuws.

Dag 5 – Mount Rushmore, Deadwood en Wyoming

Vandaag was een dag met wat minder mijlen/kilometers en wat meer stops. We vertrokken ‘s ochtends uit Rapid City nadat we met Roos-Marijn en Alexandra de doktor hadden bezocht. Het bleek dat beide dames wat antibiotica nodig hadden voor hun keel. Na de lunch zijn we vertrokken naar ‘Bear Country USA‘. Dit is een soort Beekse Bergen maar dan met de leeuwen ingeruild voor enorme zwarte beren en geen apen maar witte wolfen. Er waren ook baby beren, vossen en andere dieren uit  de streek maar geen van alle hadden ze een hoog aaigehalte. De streek heet daar blijkbaar niet voor niets ‘Bad Lands’.

Na Bear Country stond Mount Rushmore op het programma. Dit is een van de monumenten die je gezien moet hebben maar niet echt iets om een halve dag rond te kijken. Natuurlijk is dat allemaal wel mogelijk als je de film van het uithakken bekijkt, naar het museum gaat en het pad eromheen bewandelt maar wij hebben gewoon een paar foto’s gemaakt.

Mount Rushmore
Mount Rushmore

Vanuit Mount Rushmore zijn we via een ‘scenic route’ naar Deadwood gereden. Dit is een beroemde stad uit de tijd van het Wilde Westen. Dit stadje doet ook echt aan als een Wild West stad omdat een aantal gebouwen uit die tijd nog steeds staan. De plaats starte als een illegale nederzetting in het gebied van de Indianen. Toen er in de bergen dichtbij goud gevonden werd, werd het stadje nog geweldadiger dan het al was. Moord was er aan de orde van de dag en omdat de stad illegaal was, golden er ook geen wetten. Een van de bekende figuren uit die tijd daar was ‘Wild Bill Hickock’. Hij was een scout van het wilde westen maar ook professioneel gokker en was ook in veel duels. Uiteindelijk werd hij neergeschoten tijdens een potje kaarten en de hand kaarten die hij had heet in poker nog steeds de “Deadman’s hand”: 2 zwarte achten en 2 zwarte azen.

Vanuit Deadwood, SD zijn we weer de I-90 opgegaan en overnachten in Sheridan, WY.

Dag 4 – South Dakota, Bad Lands State Park.

Ok, vanmorgen eerst lekker gelummeld. Om 12.oo uur pas vertrokken. Roos-Marijn voelde zich vandaag niet helemaal lekker dus die is met een paracetamol  de auto in gegaan. Ze had hoofdpijn en een zere keel en een beetje verhoging. Ze was ook moe en vandaag heeft ze zeker anderhalf uur in de auto liggen snurken. We hebben vandaag Badlands Nationaal Park gezien en dat was zeer mooi. Wat een natuur zeg. Foto’s van mij (Mascha) staan op facebook. We hebben een toeristische route door de Badlands gedaan en hebben gelijk voor meerdere parken een jaarpas gekocht, want Yellow Stone Park zit ook nog in de planning. Tja we zitten dus nog steeds in South Dakota. Vanavond slapen we in Rapid City. Vanavond had Roos-Marijn koorts dus even aanzien morgen en anders naar de dokter. (Mascha weet al waar ze heen moet)

Morgen is het de bedoeling dat we naar Mount Rushmore Park gaan, dit is het park met de vier uitgehakte hoofden van voormalige presidenten, uit mijn hoofd, Teddy Roosevelt en Lincoln, andere weet ik even niet meer.

We houden jullie dus op de hoogte en foto’s op facebook!!!

Dag 3 – Wisconsin, Minnesota en South Dakota

We zijn vandaag gearriveerd in Sioux Falls, SD. Een belangrijk punt vandaag was het oversteken van de Mississippi. Deze rivier wordt vaak gezien als de grens tussen Oost en West Amerika. We zijn dus sinds vanmiddag officieel ‘West of the Mississippi’. De Mississippi is deel van een riviersysteem dat een van de langste ter wereld is. In totaal meer dan 4,000 kilometer. Cor is tijdens een andere roadtrip ook al eens de Mississippi overgestoken maar toen in de Deep South. Deze keer zijn we de Mississippi echter vrij dit bij de bron in Minnesota overgestoken. We rijden nu het gebied binnen dat ook wel ‘The Great Plains‘ wordt genoemd. Dit is het gebied direct West van de Mississippi en het is ongeveer 800 km breed. Typisch is dat het Nederlands vlak is. Weinig heuvels te bekennen en bijna allemaal grasland. Dit is het gebied waar de Bizons grazen en ook de cowboys en Settlers verbleven. Een Nederlander ‘uut oostn van’ t Land’ zou zich hier zomaar thuis voelen (zoals je hieronder kunt zien:)

We gaan morgen onderweg naar onze eerste echte toeristen bestemming: Mount Rushmore. Dit is een nationaal park met een berg waarin de hoofden van een aantal beroemde presidenten zijn gehakt. Naast deze hoofden zijn er in dit park ook allerlei dieren en uitzichten te bewonderen. Daarnaast is er bijna 145 mijl (ruim 250 kilometer) aan ondergrondse grotten waarvan een deel toegankelijk is.

Maar morgen eerst nog 300 mijl rijden voordat we er zijn. We houden jullie op de hoogte.

O ja… de score voor wat betreft afgelegde miles is 1417.1 (2,280 km) en we beginnen halverwege te komen….

Dag 2 – Indiana en Illinois

Dag 2 van de roadtrip door Amerika zit erop. We hebben tot nu precies 899.6 mile afgelegd (1477 km) en zijn nu net voor de grens met de staat Winsconsin in een plaatsje dat Rockford, IL heet.  Deze plaats heeft ongeveer 155,000 inwoners en heeft de ‘finest Japanese gardens in North-America’: de Andersons Gardens. Cor had daar wel graag heen gewild maar helaas zijn ze gesloten van 1 maart tot 1 mei en zijn we dus net te vroeg. Eigenlijk hebben we daar ook helemaal geen tijd voor want het is nog een heeeel eind. We hebben vandaag ongeveer 500 mile gereden (804 km) en zijn gestopt bij het geboortehuis van Edison in Milan, OH en hebben heerlijk gegeten tijdens de lunch in Archbold, OH.  Een bijna antieke diner die hun eigen brood bakken voor de hamburgers en echte aardbeien gebruiken voor de ‘strawberry shake’. De rit door Chicago duurde wat langer omdat de snelweg die we volgen (I-80 / I-90) bijna dwars door Chicago gaat; we hebben dus behoorlijk wat tijd file gereden…. niet echt goed voor je humeur als je probeert 1000km te rijden.

Vanaf hier wordt het allemaal weer een beetje makkelijker. Morgen rijden we door Wisconsin en vandaar door naar Minnesota. In Minnesota steken we de Mississippi over en rijden dan de ‘Great Plains’ binnen. We zullen net ‘boven’ de Tornado’s langs rijden. Twister season is net begonnen en ten zuiden van ons in de staten Nebraska en Oklahoma zijn de eerste tornado’s al verschenen.

Dag 1 – Onderweg en door Pensyllvania

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. Bijna alle dozen staan in de vrachtwagen en Cor’s auto gaat er ook in. De koffers voor onderweg zijn gepakt en de ‘early delivery’ spullen staan op een speciale plek in de vrachtwagen. We zullen de ‘early delivery’ spullen eerst krijgen terwijl we nog in Corporate Housing zitten (wel spannend want Cor heeft nog geen adres).
hieronder zie je Mascha druk bezig met verhuizen (lijkt meer dan het is want er zijn 3 verhuizers die alles doen 😉 ).
Mascha packing boxes

De vrachtwagen is van een behoorlijk formaat en gelukkig hebben we ‘m lang niet vol.

Nelson Westerberg movers

Tijdens onze eerste dag proberen we door Pensyllvania te rijden; ongeveer 7 uur.  We zullen jullie laten weten als we er zijn.

Update  25 April:  We hebben Pensyllvania eronder gekregen en zijn net onder Cleveland, OH in een hotel. Dit was een lange dag en gaan gelijk lekker slapen. Nergens gestopt in Pensyllvania maar dat is ook niet nodig want er is niet veel te zien 😉

Verjaardag en dozen

boxes

Alexandra was jarig gisteren en we hebben dat natuurlijk gevierd. Eigenlijk is het de tweede keer dat ze jarig is. We wisten dat de verhuizers de dag na haar verjaardag zouden komen (vandaag) en er dus al dingen opgeruimd/ingepakt moesten zijn. Daarom hebben we vorige week al haar feestje gehouden met alle vriendjes van school en uit de buurt. We hebben haar gisterochtend wakker gezongen en er waren veel kaartjes uit Nederland. ‘s Avonds zijn we uit eten gegaan en het was erg gezellig. Natuurlijk hebben we foto’s gemaakt maar die komen wat later want op het moment is het chaos hier: de verhuizers pakken alles in en staan al met plakband klaar bij mijn buro terwijl ik dit typ.

Binnenkort meer 🙂

Hulp nodig: Roadtrip USA

Over ongeveer 20 dagen is het zover; we gaan onze autoreis van New York City naar Los Angeles beginnen. We hebben ongeveer 15 dagen de tijd en de kortste directe afstand is ongeveer 3,000 mile (4,828 kilometer). Dit is echter bijna helemaal over 1 snelweg: I-80 en niet heel erg interessant. In Amerika bestaat het woord Roadtrip eigenlijk sinds de jaren 60 toen auto’s betrouwbaarder werden en meer amerikanen op vakantie gingen. De bedoeling van een roadtrip is om iets van het land te zien in plaats van om zo snel mogelijk van A naar B te gaan.

 We hebben echter hulp nodig: wat kunnen we allemaal bekijken ? welke route moeten we nemen ? Moeten we bijvoorbeeld in Sparta, NC gaan kijken ? of in Nederland, CO ? Route 66 of Route 50: ‘the Loneliest road’ ? Yellowstone park  of Elvis’ Grace land ?

 We hebben ook een prijsvraag: wie precies kan raden hoeveel kilometer we gaan rijden, krijgt een speciale prijs … 🙂 Alle inzendingen in de comments van deze post en alleen inzendingen voor 20 april, 2009 doen mee.