Thanksgiving 2010

Gisteren was het Thanksgiving hier in Amerika. Het was dus weer tijd voor turkey met cranberry saus en brusselsprouts met bacon. Mascha heeft het grootste deel van de dag in de keuken gestaan en de kinderen hebben ook meegeholpen. Alexandra heeft de boontjes schoongemaakt en Roos-Marijn heeft de geholpen de appeltaart te maken (Hanneke, het recept wordt nog steeds dankbaar gebruikt !) . De dag voor Thanksgiving zijn we nog een middagje naar Disneyland geweest want dat was net helemaal klaar voor de Kerst. Na Thanksgiving is het altijd Black Friday maar dit keer heeft Mascha zich ingehouden: we hebben gewoon lekker uitgeslapen en zijn niet al om 05:00 uur ‘s ochtends naar de winkel gegaan voor de koopjes. Dit jaar gaan we het zelfs een beetje anders doen: Mascha heeft nog wat extra ski kleding van een vorige uitverkoop en gaat dat deze week maar eens op eBay zetten. Hieronder wat foto’s van Thanksgiving 2010.

Bovenstaande foto’s waren van 2010 maar toen ik door ons fotobestand ging zag ik ook de Thanksgiving foto’s uit vroegere jaren: dan zie je pas hoe snel de dames eigenlijk gegroeid zijn maar ook dat Turkey en Appeltaart al zeker 5 jaar op het menu staan 🙂

Halloween – Mazzja hangs out with bats…

Halloween dit jaar was erg gezellig. ‘s middags hebben de kinderen een jack-o-lantern gemaakt door in een pompoen een figuur te zagen. Overdag lijkt het misschien niet veel maar ‘s avonds, met een kaarsje erin, bleek toch dat ze erg goed gelukt waren. De kinderen begonnen met een feestje bij de buurmeisjes Claire en Paige, daar gingen alle kinderen samen op de foto. Roos-Marijn was dit jaar een Sailor’s Sweetie en Alex was een prinses. Een van de buurjongetjes was een geheim agent en Cleopatra was er ook. Mascha was zoals een witch en pappa was dit jaar een slaapwandelaar. Na het pizza diner, waar de bezorger kwam opdagen in een Superman kostuum, zijn we de buurt doorgegaan voor Trick-n-Treat. Sommige huizen hadden echt veel gedaan aan versiering en er klommen bijvoorbeeld skeletten tegen de voorgevel op. Andere mensen hadden alleen een grote bak snoep met een pompoen buiten staan. De buit uiteindelijk zoals elk jaar was enorm… minstens een kilo snoep voor elk. Gelukkig is er de plaatselijke tandarts in Newport Beach; die geeft 1$ voor elk pond snoep dat wordt ingeleverd na Halloween.

Nederlandse vrienden op bezoek

Afgelopen week waren Ernst, Sjaanke, Tobias en Olivia op bezoek; onze buurtgenoten uit Druten. Tobias is een vervend voetballer en is meegegaan naar de wedstrijd op zaterdag van Roos en Alex. Met name Alexandra speelde een stuk fanatieker met meer toeschouwers die haar aanmoedigen. Natuurlijk stond ook Disneyland op het programma. Hierbij wat foto’s: