Seaworld San Diego

Vandaag zijn we naar Sea World in San Diego geweest. Dit is een soort Dolfinarium maar dan wat groter. Sea World heeft net als Disneyland naast een park in Californië ook een park in Florida. Cor was al eens in het park in Florida geweest maar we waren geen van allen nog in het park in Californië geweest. Sea World is een park wat in het teken staat van zeedieren en er zijn onder andere orka’s, dolfijnen, haaien, piranha’s, ijsberen, pinguïns en vele andere dieren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal ‘thrill rides’ van hetzelfde thema: achtbanen met namen zoals ‘Steel Eel’,  ‘Journey to Atlantis’ en ‘Great White’. Het park in San Diego is al behoorlijk oud en was voor het eerst geopend in 1964.

We hebben 4 shows gezien in het park die eigenlijk wel heel erg leuk waren. Het allerleukst was een show die SSL heet: Sea Lions Live. Dit is een parodie op een heel bekende en langlopende Amerikaanse tv serie, SNL ofwel Saturday Night Life. SNL is een programma met allemaal komische sketches en er spelen van beroemdheden in mee. SSL speelde op een toneel en de zeeleeuwen waren de acteurs. Behalve zeeleeuwen was er ook een zeeotter die een rol speelde.

Natuurlijk was er ook een show met Shamu, een grote Orka (Killer Whale in het Engels). Keiko is de bekendste Orka uit Sea World omdat hij de hoofdrolspeler is in de film ‘Free Willy’. Normaal gesproken zorgt Shamu er altijd voor dat het publiek nat wordt met zijn salto’s in het water maar dit keer was het niet echt nodig. Het weer was een beetje miezerig en er vielen zelfs een paar buitjes: ongehoord voor SoCal !

Nog meer schaken…

Afgelopen week hebben we nog een paar keer geschaakt en ook Mascha en Cor hebben tegen elkaar gespeeld. Gezien hoe competitief we allebei zijn, wisten we van tevoren niet of dat wel goed zou aflopen. Mascha had nog nooit eerder geschaakt en een boek met de regels werd dus bij de hand gehouden (ook natuurlijk omdat Mascha zeker wilde weten dat ik de regels niet tijdens het spel zou veranderen om te winnen). Ik kon me nog vaag uit het verleden herinneren dat het mogelijk is, om als je met zwart speelt, binnen 6 zetten tot een schaakmat te komen. Helaas kon ik me de zetten niet helemaal meer herinneren en was ik binnen 5 zetten mijn eigen koningin kwijt 🙁   Daarna was het spel snel afgelopen – 1:0 voor Mascha. Tijdens het tweede spel was ik iets voorzichtiger maar Mascha speelde de regels met scherp:  “je hebt het stuk losgelaten dus je mag je niet bedenken “. Wederom koningin kwijt na ongeveer 5 zetten 🙁 Deze keer echter heb ik me niet zo snel gewonnen gegeven en na ongeveer 20 minuten zat Mascha in de tang en stond ze schaakmat.

We hebben het maar bij remise gehouden maar het feit dat ze me de eerste keer van het bord had binnen 10 minuten beloofd niet veel goeds voor de toekomst.

Schaken

Deze week zijn Roos-Marijn en Alexandra begonnen met schaken. Tijdens de vakantie in Mammoth had Jack een schaakbord meegenomen en waren de dames geïnteresseerd geraakt. We hebben daarom een schaakbord voor ze gekocht en ook een boek ‘Chess voor Kids’. Behalve voor de kinderen is dit natuurlijk ook heel handig voor papa en mama… 🙂

Trenta nu zonder cash….

Het wordt nog beter voor oma en Elly in Amerika. Je hebt nu ook geen cash meer nodig om bij de Starbucks voor je nieuwe Trenta te betalen: je houdt gewoon je Blackberry of Iphone voor de scanner en je bent klaar. Gelukkig heeft Mascha zo’n ding dus koffie is altijd beschikbaar.

“Starbucks has started accepting mobile payments. Customers can now use the Starbucks Card Mobile app on their iPhone, iPod touch, or BlackBerry at nearly 6,800 company-operated Starbucks stores in the US plus more than 1,000 outlets inside Target stores. To pay with their phone, app users simply select ‘touch to pay’ and hold up the barcode on the screen to the 2D scanner at the register. The app also lets users manage Starbucks accounts and find nearby stores.

Oma en Elly moeten snel naar Amerika….

Vandaag heeft Starbucks aangekondigd dat ze een nieuw formaat beker gaan verkopen. Naast Tall, Grande and Venti is er nu ook Trenta…. ik vraag me af hoeveel maaltijden er in een Trenta Mocha Choco koffie met slagroom gaan 🙂 Moeten oma en Elly natuurlijk wel even snel uitproberen…. bijna 1 liter koffie !

Eerste doelpunt !

Afgelopen donderdag heeft Roos-Marijn haar eerste doelpunt gemaakt in een voetbalwedstrijd. Vorige week is het winterseizoen voetbal begonnen en zowel Alexandra als Roos-Marijn spelen nu weer na een korte pauze sinds het zomerseizoen. Hier in Irvine is er overigens niet veel verschil tussen de zomer en de winter en de dames speelden dan ook in een heerlijk zonnetje met een temperatuur van ruim 20 graden. Roos-Marijn had net nieuwe voetbalschoenen gekregen en dat heeft blijkbaar geholpen: 5-1 gewonnen met haar Green Seadragons team. Roos-Marijn scoorde dus en dat was de eerste keer voor haar in een wedstrijd. Om het te vieren (mooi excuus natuurlijk) zijn we zaterdag uit eten gegaan bij een nieuw restaurant: Onotria Wine Country. Italiaans/Amerikaans en met een paar honderd verschillende soorten wijn. Als verrassing op de kaart ook een aantal nederlandse dranken zoals Ketel 1 Citroen, Bols en Henkes.

1/11/11

Vandaag is het 1/11/11. Benieuwd wat deze dag voor geks brengt. Iemand al plannen voor 11/11/11 ?

Weer behoorlijk onder de 30 minuten…

Een paar maanden geleden ben ik weer begonnen met hardlopen. Sinds we hier wonen had ik eigenlijk weinig aan sport gedaan en op mijn werk willen een zogenaamde mud-run gaan doen. Dit is een 10km hardloop evenement deels door een rivier, door de modder en over allerlei hindernissen. Om niet halverwege uit te vallen ben ik dus maar weer gaan hardlopen. Het gaat gelukkig wel goed; de eerste keer lukte het me niet om 5km zonder tussendoor te wandelen voor elkaar te krijgen. Na een paar keer lukte dat wel weer maar met een tijd van bijna 35 minuten. Het gaat echter snel beter en gisteren liep is 28:20 minuten zonder echt heel erg moe te zijn aan het eind. Hardlopen hier in Irvine heb ik wel gemerkt is ietsje anders dan in Nederland. Waar Nederland veelal vlak is, heb je hier bijna altijd wel een paar heuvels. Onderstaande route van 5km gaat 156m omhoog en omlaag met een netto verschil van 3m tussen het eind- en begin punt. Ik hoop dat ik binnenkort weer op 25 minuten zit…. dan kom ik hopelijk niet als laatste aan tijdens de mudrun.

Mr. Chow

Heb ik ook eens geluk…. Terwijl Mascha in Mammoth op vakantie is, had ik eigenlijk gepland om zelf te koken deze week. Echter voor mijn werk heb ik vanavond een etentje in Beverly Hills. Het restaurant heet Mr. Chow . Als het goed is, laat ik dat zeker weten. De vandenberg-jes in Engeland moeten in ieder geval Mr. Chow ook kunnen bezoeken want ze hebben ook een restaurant in Knightsbridge in Londen.