Pumpkin Carving

Ook dit jaar hebben de kinderen hun eigen pompoenen weer gesneden die voor ons huis staan tijdens Trick-and-treat vanavond. Vorig jaar hadden de kinderen een vleermuis  en dit jaar hebben ze het zichzelf ietsje moeilijker gemaakt maar het resultaat is er dan ook naar:

1) Roos’ weerwolf

2) Alex’ Spooky Mansion

 

 

Halloween 2011

Vanavond is het Halloween en wij zijn ons gereed aan het maken voor een feestje bij ons thuis. Mascha heeft de afgelopen dagen hard gewerkt om het huis gereed te maken voor het feestje en behalve de pompoenen in de voortuin, spoken en andere attributen heeft ze ook heel hard gewerkt aan het eten en de snacks. Mascha heeft onder andere “Werewolf cup cakes” en “Eye balls on a stick” gemaakt. Alles in in thema en het ziet er prachtig uit. Ikzelf heb er alleen beetje met een vage blik bij zitten kijken want afgelopen vrijdag zijn mijn verstandskiezen eruit gegaan. De tandarts heeft mij de nodige “snoepjes” meegegeven om niet van de pijn te voelen maar je wordt er ook een beetje “afwezig” van. Gelukkig gaat het alweer een beetje beter maar ik denk dat ik de echte candy nog steeds even moet laten liggen.

 

Niet altijd iets te klagen…

Tijdens de recente reis naar Saudi Arabie was het een beetje afzien: om van een geitekop voor lunch te genieten heb je toch wel een sterke maag nodig. Het is echter niet altijd kommer en kwel. Deze week in Chicago had ik het geluk om in een heel goed restaurant te kunnen eten. Café des Architectes is een frans restaurant dat wel heel smakelijke gerechten had. Onderstaand toetje ziet er toch heel wat beter uit dan mijn lunch uit het middenoosten. Ik kan er nu nog van genieten want deze vrijdag gaan mijn verstandskiezen eruit en dan zal het wel een paar dagen alleen maar waterijsjes zijn…

 

echt uit Californie…

Weet nu zeker dat ik nu een echte californier word: ben in een restaurant in Chicago en heb voor het eerst in m’n leven in een restaurant gevraagd of ik op een warmere plek kon zitten want ik had het koud. Meeste mensen hier denken dat het met 15 graden zomer is en lopen met korte mouwen. Ik heb een dikke trui !

Jeddah, Saudi Arabia

Deze week ben ik op reis in Jeddah in Saudi Arabia. Wel een lange trip vanaf Los Angeles … 17 uur vliegen alles bij elkaar. Hopelijk heb ik deze week wat tijd om wat van de stad te zien. Jeddah heeft de hoogste fontijn ter wereld. Het water spuit meer van 300 meter hoog, bereikt een snelheid van meer als 375km/uur en op elk moment is er meer dan 18 ton water in de lucht… die wil ik dus wel even zien…

 

Animal Actors on Location…

Vandaag was alweer de laatste dag van de vakantie. We zijn daarom vanochtend al vroeg weer vertrokken naar Orlando en dit keer zijn we eerst naar het Universal Studios park gegaan. Roos had echter niet veel zin in de attracties die mij wel leuk leken: Twister, Disaster ! en natuurlijk Jaws. We zijn dus maar naar “Animal Actors” geweest; dit is een show met dieren die in films spelen. “Babe” het varken was er en ook de honden Marly uit “Marly and me” en “Frank” uit MIB. Voor Roos was het echter een speciale ervaring omdat ze als volunteer animal trainer uit het publiek werd gevraagd. Ze mocht meedoen aan een hondentraining en ze vond dat natuurlijk erg leuk !

 ‘s Middags zijn we weer naar Hogwarts Castle vertrokken en hebben we de lunch genoten met een grote beker butterbeer. Roos-Marijn had echter niet veel zin in nog meer rides en we hebben in plaats daarvan de verschillende winkels in Hogsmeade nog maar eens bezocht. Na het eten gaan we nog even zwemmen in het zwembad en dan moeten we alweer de koffers inpakken want morgen vliegen terug.

 

Gators en Everglades

Vandaag zijn Roos-Marijn en ik wat rustiger begonnen en in plaats van naar Universal of een ander park te gaan, zijn we begonnen met een laat ontbijt.  Het weer was heerlijk en dus hebben we een paar uur rondgedobberd op de Lazy River bij het hotel. Je gaat gewoon op een luchtbed liggen en de rest gaat vanzelf:  je drijft langzaam het hele resort door. Roos had gelijk ook nog wat vriendjes gemaakt want er waren nog een paar andere kinderen. 

Om 3 uur ‘s middags zijn we echter vertrokken naar Kissimmee voor een propellorboot tour in de Everglades. Florida is bekend vanwege de Everglades. De Everglades zijn sub-tropische wetlands en beginnen net ten zuiden van Orlando. De Everglades zijn behoorlijk groot: 160km breed en bijna 100 km lang. De Everglades worden al heel lang bewoond: mogelijk al rond 15,000 jaar geleden woonden de eerste mensen hier. De bekendste bewoners zijn waarschijnlijk de alligators en Roos mocht er natuurlijk eentje vasthouden. Eerst wilde ze niet en zijn we op de propellorboot gegaan voor onze tocht door de Everglades. Daar zag Roos zoveel andere en veel grotere alligators dat het vasthouden van eentje (die bovendien z’n snuit had dichtgebonden) opeens toch niet zo’n probleem meer was. Gelukkig waren de mensen aardig genoeg om de alligator weer uit z’n zwembad te halen en kon Roos poseren. Ze was natuurlijk heel erg trots na afloop. 

De grotere alligators in de Everglades worden wel 15 foot lang (ruim 5 meter). We hebben er op onze tocht een paar gezien maar zodra je met de boot echt dicht bijkomt, zakken ze naar de bodem. Behalve alligatoren leven er heel veel andere dieren in de Everglades en we hebben ze allemaal gezien: van wilde varkens tot enorme blauwe reigers en de beroemde amerikaanse bald eagle.

 Morgen is het weer terug naar Butterbeer en het attractiepark maar vandaag hebben we iets gezien wat de veel mensen overslaan als ze in Florida zijn en Roos en ik vonden het erg leuk.

Still surfing in Florida

 Vandaag was de tweede dag in Orlando en we zijn nog een keer naar Harry Potter land geweest in Universal’s Islands of Adventure. Roos bekende gisteren dat ze tijdens een groot deel van de Harry Potter “Forbidden Journey” haar ogen had dichtgehouden omdat er in het begin van de rit een grote spin voorkomt. We zijn dus vandaag nog maar een keer gegaan, zodat Roos ook de rest kon zien 🙂 Gelukkig was het niet zo druk en dus konden we al snel naar binnen maar niet voordat Roos zich met butterbeer moed had ingedronken natuurlijk. Na de “Forbidden Journey” zijn we naar “Flight of the Hippogrif” geweest; dit is een achtbaan maar een stuk rustiger dan de “Duelling Dragons” en we vonden het allebei erg leuk. Rond lunchtijd zijn we ook naar “The lost continent”, een ander park binnen Universal, geweest. Hier was een leuke attractie met veel vuur en water die best wel spannend was want het speelde zich ondergronds af. De attractie is gebaseerd op de film Poseidon’s Fury: Escape from the lost City. Nadat we uit de lost city ontsnapt waren, zijn we nog een poosje in Seus Landing geweest wat helemaal gebasseerd is op Dr. Seus. Niet zo bekend in Nederland maar wel heel populair onder kinderen in de US. We zijn ook nog naar Shrek 4D geweest en Roos is ook op de foto geweest met Hop. Vanavond gaan we nog lekker zwemmen in het hotel en morgen hebben we weer nieuwe plannen.