Seaworld San Diego

Vandaag zijn we naar Sea World in San Diego geweest. Dit is een soort Dolfinarium maar dan wat groter. Sea World heeft net als Disneyland naast een park in Californië ook een park in Florida. Cor was al eens in het park in Florida geweest maar we waren geen van allen nog in het park in Californië geweest. Sea World is een park wat in het teken staat van zeedieren en er zijn onder andere orka’s, dolfijnen, haaien, piranha’s, ijsberen, pinguïns en vele andere dieren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal ‘thrill rides’ van hetzelfde thema: achtbanen met namen zoals ‘Steel Eel’,  ‘Journey to Atlantis’ en ‘Great White’. Het park in San Diego is al behoorlijk oud en was voor het eerst geopend in 1964.

We hebben 4 shows gezien in het park die eigenlijk wel heel erg leuk waren. Het allerleukst was een show die SSL heet: Sea Lions Live. Dit is een parodie op een heel bekende en langlopende Amerikaanse tv serie, SNL ofwel Saturday Night Life. SNL is een programma met allemaal komische sketches en er spelen van beroemdheden in mee. SSL speelde op een toneel en de zeeleeuwen waren de acteurs. Behalve zeeleeuwen was er ook een zeeotter die een rol speelde.

Natuurlijk was er ook een show met Shamu, een grote Orka (Killer Whale in het Engels). Keiko is de bekendste Orka uit Sea World omdat hij de hoofdrolspeler is in de film ‘Free Willy’. Normaal gesproken zorgt Shamu er altijd voor dat het publiek nat wordt met zijn salto’s in het water maar dit keer was het niet echt nodig. Het weer was een beetje miezerig en er vielen zelfs een paar buitjes: ongehoord voor SoCal !

One Reply to “Seaworld San Diego”

  1. Lijkt me dat het heel mooi was om te zien!
    Ben ooit eens in Het Dolfinarium in Harderwijk geweest. Dat was toen al leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.