Back in the US of A

Gisteren eindigde onze vakantie door Europa met het vertrek van oma’s huis in Zwolle. Het was een lange dag want we hebben gereisd met een tussenstop in London. Al voor 7 uur ‘s ochtends vertrokken we en opa heeft ons afgezet bij het treinstation in Zwolle. Met de trein naar schiphol is een betere optie op vrijdagochtend dan met de auto. We werden in Zwolle uitgezwaaid door een mooie regenboog.

Omdat we al veel met het openbaar vervoer reisden door Engeland en Frankrijk hadden we niet meer dan 2 koffers bij ons (die overigens volledig gevuld waren met lekkers en souvenirs). Dat betekende echter nog steeds dat Alex soms even moest meehelpen zoals hieronder te zien is.

De trein bracht ons net na 08.30 op Schiphol. Vanwege een foutje dat ik had gemaakt tijdens het boeken van de vlucht moest ik op het laatste moment overboeken en er waren slechts business-class stoelen over. Dat was een geluk bij een ongeluk want schiphol was ongelooflijk druk met allerlei mensen die op vakantie gingen. We hadden anders zeker een dik uur in rij moeten staan en dat hadden we niet echt nodig op een dag die bijna 24 ging duren.

De vlucht naar London verliep redelijk vlekkeloos en bestond, zoals standaard, ook weer uit een kleine 25 minuten rondcirkelen boven London. De meeste kleine vliegtuigen uit Europa moeten altijd een poosje ‘s ochtends boven London wachten op een landingsgaatje voordat ze kunnen landen. Gelukkig hadden we genoeg tijd want de vlucht naar Los Angeles vertrok pas om 3.35 ‘s middags. We moesten eerst weer met de trein van Terminal 4 naar Terminal 3 op Heathrow. Een tripje dat alles bij elkaar een kleine 30 minuten in beslag neemt. Inchecken bij Virgin ging makkelijk en we hadden nog een uur over om te shoppen en Alex heeft haar laatste Britse Ponden hier opgemaakt. We hebben ook gegeten bij Chez Gerard. Dit is echt zo’n beetje de enige rustige plek in Terminal 3.

Helaas had de vlucht vertraging en zaten we ongeveer 45 minuten in het vliegtuig te niksen voordat het vertrekken kon. Alex was echter een echte trooper. Ze heeft tijdens de hele, bijna 12 uur durende vlucht, niet een keer geklaagd of gezegd dat ze verveeld was. Met Alex kun je de wereld rond ! Alex viel wel eventjes in slaap tijdens de vlucht en dat was gelukkig tijdens een periode van ongeveer 30 minuten met behoorlijke turbulentie dus daar heeft ze weinig van meegekregen. De afhandeling van de bagage op LAX ging helaas ook niet helemaal soepel en we waren alles bij elkaar ook weer ruim een uur bezig omdat er slechts 3 of 4 beambten waren voor customs  (terwijl immigratie er wel 20 waren). Mascha, Roos, Kendra en Katie kwamen ons ophalen en na een uurtje in auto waren we thuis om ongeveer 10 uur. Dit was bijna 24 uur na vertrek uit Zwolle (waar het inmiddels alweer 07.00 uur ‘s ochtends was). We hebben thuis eerst wel wat cadeaus uitgepakt maar daarna zijn we snel gaan slapen…. onze eerste vakantie zit erop. Bedankt iedereen die we bezocht hebben voor de gastvrijheid: Marco, Annette, Saskia, Opa wapenveld, Elly, Harry, Opa en Oma Zwolle !

 

One Reply to “Back in the US of A”

  1. Blij dat jullie weer heelhuids thuis gekomen zijn.
    Nog last van een jet-lag?
    Groetjes uit Nederland!

Leave a Reply

Your email address will not be published.