Roos en papa in Harry Potter land

Roos-Marijn en ik zijn deze week in Harry Potter land. Dit is een park dat deel uitmaakt van Universal in Orlando, Fl. Roos-Marijn is een grote fan van Harry Potter en na Alexandra’s bezoek aan Parijs eerder dit jaar, is het nu Roos’ beurt voor een korte vakantie. We zijn gisteren naar Florida gevlogen en zitten in een hotel vlak bij het park. Vanochtend waren we al vroeg in het park en omdat we buiten de normale schoolvakanties vallen was het ook niet druk. Wat wel opviel was dat het in het Harry Potter park een stuk drukker leek dan in de andere delen van het park. We zijn begonnen in het dorp Hogsmeade, dat bij de ingang van het park ligt. In Hogsmeade hebben we enkele beroemde winkels bezocht: de “Honey Dukes” snoepwinkel en “Zonko’s” magische grappen winkel en natuurlijk hebben butterbeer gekocht in “the three broomsticks”. Butterbeer was echt een favoriet ! Butterbeer is geen verzinsel en werd echt in engeland gedronken; het oudste recept is uit 1588. Het oorspronkelijke butterbeer werd gemaakt met bier, suiker, eieren, nootmuskaat en boter. De variant die in het park word verkocht heeft echter geen alcohol …wat dan weer jammer voor mij is…

 Roos-Marijn kon niet wachten om in de Duelling Dragons te gaan. Dit is een dubbele achtbaan waarin 2 draken met elkaar aan het vechten zijn. Ik denk dat Roos het een beetje onderschatte want ze kwam er een beetje witjes uit. Het is een type achtbaan waar je onder de rail hangt dus de salto’s kunnen allemaal een beetje harder.

 Na de achtbaan hebben we nog maar een butterbeer genomen en hebben geluncht in “the three broomsticks” en Roos heeft ook wat souvenirs gekocht. Daarna zijn we vertrokkken naar Hogwarts. Dit is het kasteel waar de Harry Potter wordt opgeleid tot tovenaar. In het kasteel loop je door verschillende ruimtes uit de boeken en kom je onder andere Professor Dumbledore tegen en er zijn ook veel pratende schilderijen, net als in het boek. Uiteindelijk kom je terecht in “the forbidden journey“. We zijn later in de dag ook nog naar Jurrasic Park geweest en morgen hebben we plannen voor Jaws (als Roos durft 🙂 ) en Hop.

 Hier is Roos met Hogwarts in de achtergrond.

3 Replies to “Roos en papa in Harry Potter land”

  1. He lieverd heb je het leuk gehad? Soms best spannend he? Lijkt mij ook wel. Maar Oma had het ook best willen zien hoor. Mooie foto en mooi T-shirt heb je aan!
    Nou je moet me maar gauw eens bellen of schrijven over je avonturen Oma is zo benieuwd!
    En Opa natuurlijk ook! Dag liefje dikke kus van ons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.