Gators en Everglades

Vandaag zijn Roos-Marijn en ik wat rustiger begonnen en in plaats van naar Universal of een ander park te gaan, zijn we begonnen met een laat ontbijt.  Het weer was heerlijk en dus hebben we een paar uur rondgedobberd op de Lazy River bij het hotel. Je gaat gewoon op een luchtbed liggen en de rest gaat vanzelf:  je drijft langzaam het hele resort door. Roos had gelijk ook nog wat vriendjes gemaakt want er waren nog een paar andere kinderen. 

Om 3 uur ‘s middags zijn we echter vertrokken naar Kissimmee voor een propellorboot tour in de Everglades. Florida is bekend vanwege de Everglades. De Everglades zijn sub-tropische wetlands en beginnen net ten zuiden van Orlando. De Everglades zijn behoorlijk groot: 160km breed en bijna 100 km lang. De Everglades worden al heel lang bewoond: mogelijk al rond 15,000 jaar geleden woonden de eerste mensen hier. De bekendste bewoners zijn waarschijnlijk de alligators en Roos mocht er natuurlijk eentje vasthouden. Eerst wilde ze niet en zijn we op de propellorboot gegaan voor onze tocht door de Everglades. Daar zag Roos zoveel andere en veel grotere alligators dat het vasthouden van eentje (die bovendien z’n snuit had dichtgebonden) opeens toch niet zo’n probleem meer was. Gelukkig waren de mensen aardig genoeg om de alligator weer uit z’n zwembad te halen en kon Roos poseren. Ze was natuurlijk heel erg trots na afloop. 

De grotere alligators in de Everglades worden wel 15 foot lang (ruim 5 meter). We hebben er op onze tocht een paar gezien maar zodra je met de boot echt dicht bijkomt, zakken ze naar de bodem. Behalve alligatoren leven er heel veel andere dieren in de Everglades en we hebben ze allemaal gezien: van wilde varkens tot enorme blauwe reigers en de beroemde amerikaanse bald eagle.

 Morgen is het weer terug naar Butterbeer en het attractiepark maar vandaag hebben we iets gezien wat de veel mensen overslaan als ze in Florida zijn en Roos en ik vonden het erg leuk.

2 Replies to “Gators en Everglades”

Leave a Reply

Your email address will not be published.