Secret waterfall on the road to Hana

Op de terugweg van de hike gisteren kwamen we ook nog langs een waterval waar je wel mocht zwemmen. Deze waterval was alleen bekend aan de lokale bevolking en omdat onze gids in buurt geboren was, nam ze ons er ook mee naar toe. Het viel niet mee om bij de waterval te komen maar op een heel andere manier dan een lange hike. We moesten vanaf de weg, waar we de auto langs de kant van de weg parkeerden, via een paar enorme boomwortels een klein ravijn van ongeveer 10 meter diep inklimmen. Op de bodem van het ravijn liepen we daarna een eindje een bos in totdat we bij een volgend ravijn van nogmaals een meter of 10 diep. Ook hier moesten we naar beneden klimmen en het was maar goed dat Alex een klein aapje is. We kwamen toen bij een vrij kleine poel met een hele mooie waterval waar we hebben gezwommen. Het water was heel erg koud en de poel ook heel erg diep: volgens de gids bijna 20 meter diep. Alex is echter een hele goede zwemmer maar ze vond het water toch wel een beetje te koud. Hier zijn een paar van de bijzondere foto’s:

Hier is Alex nadat ze weer opgewarmd en afgedroogd was, met de waterval en de poel op de achtergrond. Je kunt hier wel goed zien dat je een behoorlijk eindje langs de rotsen naar beneden moest klauteren om bij het water te komen en naar de waterval te zwemmen. Alex kan echt trots zijn op haar klauter en zwem kunsten.

 

‘s Avonds waren we pas rond 20.30 uur terug in het hotel en we waren allebei behoorlijk moe. We hebben dus maar wat room-service besteld inclusief warme melk en koekjes en hebben op donderdagochtend heerlijk uitgeslapen.

 

One Reply to “Secret waterfall on the road to Hana”

Leave a Reply

Your email address will not be published.