Benzine en zuinige Nederlanders ?

Filling the TankDe grafiek aan de linkerkant stond recentelijk in de New York Times. Interessant is dat iedereen weet dat Amerikanen veel olie gebruiken en dat wij in Europa dat veel minder doen. Als je echter specifiek naar Nederland kijkt dan blijkt dat wij bijna evenveel gebruiken als Amerikanen (4.3 gl ten opzichte van 4.9 gl voor Amerikanen). En Nederland is kampioen binnen Europa voor wat betreft benzine verbruik per persoon per jaar. Duitsers gebruiken maar 1.4 gl per persoon per dag.

Wel word er in Nederland heel veel betaald voor benzine maar dat is dan ook een noodzakelijke oplossing om het benzine verbruik naar beneden te brengen.

Ook in een ander rapport staat nederland ver bovenaan in termen van energieverbruik. Natuurlijk staan Amerika en Canada hoger maar het gat tussen Nederland en andere landen zoals Frankrijk en Duitsland is weer vrij groot. Een verklaring is dat ondanks dat Nederland klein is we wel heel veel in de auto doen, en dan voornamelijk in de file staan. Dit is heel erg verspillend in vergelijking met een lange afstand rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.