Met de trein….

Gisteren ben ik voor het eerst een lange afstand met de trein gereisd in Amerika. Ik had helemaal genoeg van het vliegen. Sinds ik vanaf 26 Februari voor Seeds of Change werk heb ik 17 vluchten gevlogen over een totaal van 87923 km (dank je wel voor de statistieken van KLM airmiles). Dat is ruim twee keer de wereld rond vliegend over de evenaar. clipboard01.jpg

Het waren ook vrij lange vluchten (gemiddeld 5000 km) en veel ervan waren ‘s nachts.  Deze week moest ik naar Charlottesville in Virginia voor een cursus op de Darden Universiteit en ben ik met de trein gegaan. Het was een reis van bijna 6 uur (550 km) maar veel beter dan in een vliegtuig. De stoelen waren erg ruim en comfortabel en de trein was veel stiller dan ik had gedacht. Je hoort veel klachten over openbaar vervoer in Amerika maar het was eigenlijk helemaal niet zo slecht. De trein had 2 wagons waar je kon eten en drinken. De eerste was een soort Snackwagon met koffie, bier, hot dogs, sandwiches e.d. De tweede was een full service restaurant met bediending en ongeveer 10 tafels. Je kon hier bij het instappen reserveren in blokken van 30 minuten.

 De Darden universiteit is, althans in het gedeelte waar ik ben, een hele mooie universiteit met hele goede voorzieningen. De cursus is een 3-daagse cursus die betrekking heeft op het starten en succesvol maken van ondernemingen. Een van de sprekers is een professor maar tevens deelnemer in een Venture Capitalist groep. Dit zijn de beruchte / befaamde durf kapitaal investeerders die bedrijven opkopen en met winst weer verkopen. In Nederland zijn recentelijk delen van Ahold opgekocht door een amerikaanse Venture Capitalist groep. De professor had door zijn werk dus een hele goede neus voor welke bedrijven succesvol zijn; hij vertelde dat zijn groep per jaar ongeveer 300 bedrijven bekeek om te kopen/verkopen. Alles bij elkaar een erg leuke cursus.

 Volgende weer vertrek in naar Los Angeles maar daarna ben ik hopelijk even klaar met reizen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.