Indian Princess on Catalina Island

Dit weekend zijn Roos-Marijn en ik naar een Indian Prinses evenement geweest. Indian Prinses is een programma van de YMCA waarbij vaders en dochters regelmatig samen een weekend lang dingen gaan doen. Het programma is begonnen in 1951 en is voor vaders en dochters van 5 tot 12 jaar oud. We zijn op vrijdag middag vertrokken vanuit Long Beach met de boot naar Catalina Island. Dit is een eiland voor de kust van Californië; ongeveer 90 minuten varen. Op het eiland is een kampeerplek direct aan het strand. Het programma zorgde voor snorkels, kajakken, wet-suits en GPS apparatuur voor hiking en schatzoeken. De eerste middag zijn Roos en ik gaan snorkelen en hebben we heel veel vissen gezien in de rotsen voor de kust. Roos-Marijn kan gelukkig al heel goed zwemmen en we hebben bijna een half uur lang tussen de vissen gezwommen. Daarna hebben we op het strand uitgerust en ons eten klaar gemaakt (BBQ). De overnachting was in een tent maar gelukkig is het weer op Catalina Island net als Californie zelf: niet al te koud en geen regen. We overnachtten met de slaapzak en tent bijna op het strand dus je kon de zee horen.

Op zaterdagochtend zijn we begonnen met een hike met een aantal andere vaders. Dit was wel veeleisend want we hebben een rots beklommen en er stonden veel cactussen. Gelukkig is alles goed gegaan maar er waren wel een aantal prinsessen die aangaven liever terug te gaan naar het strand. De wandel/klim tocht naar de top van de rots was ongeveer 45 minuten maar het uitzicht was spectaculair.

Top of the world

We moesten onderweg onverwacht een pauze inlassen omdat een buffalo de weg blokkeerde. Deze beesten lopen in het wild rond op het eiland en zijn geïntroduceerd in de jaren 20. Tijdens de opnames van de toen populair western films hebben Hollywood studios de beesten overgebracht naar het eiland als ‘achtergrond decor’. De buffalo’s zijn achtergelaten en zijn nu een gezonde populatie. Je moet echter wel erg voorzichtig zijn want ze kunnen erg gevaarlijk zijn en bijna 40 km/h sprinten als ze kwaad zijn.  De klimtocht naar beneden naar het strand was zeker net zo lastig als naar boven maar Ro0s-Marijn heeft het uitstekend gedaan. ‘s Middags hebben Roos-Marijn en ik weer gezwommen en in een zee kajak deels rond het eiland gepeddeld. Ook heeft Roos-Marijn meegedaan met een treasure hunt waarbij een groepje meiden een aantal plaatsen rondom het strand moest afzoeken voor aanwijzingen die naar een schat (snoep) leidden. ‘s Avonds was er een kampvuur en werden er griezelverhalen verteld.

De terugreis op zondagmiddag is helaas wat minder goed verlopen. De zee was erg onrustig en er waren hele hoge golven. De meeste meiden vonden dat fantastisch …. voor de eerste 10 minuten. Toen werden de eerste magen zwak en werd het een groot overgeef-feest. Uiteindelijk is alles goed gekomen en Roos zit nu helemaal uitgepoept op de bank. Straks lekker in bad om al het vuil eraf te weken en dan lekker vroeg naar bed !

Roos naar Catalina Island

3 Replies to “Indian Princess on Catalina Island”

Leave a Reply

Your email address will not be published.