ijsje eten bij the ColdStone


Zaterdag een ijsje gegeten bij the ColdStone. Dit is een ijsketen die het ijs ter plekke voor je klaarmaakt, dus als je bijv. een vanille-ijsje wilt met M&M’s er doorheen dan mengen ze de M&M’s er ter plekke doorheen. Dit gebeurt op een marmeren plaat die bevroren is. Je kunt dus zien wat ze doen. Was wel leuk om te zien en het ijs was heel erg lekker. Roos-marijn wilde een ijsje met gummiberen en spikkels en Cor en ik hebben samen een strawberry-banana rendevouz genomen. Je kunt kiezen uit een heleboel dingen die je erdoorheen wilt dus de keuze is erg moeilijk.
Verder hebben we dit weekend niet veel bijzonders gedaan. Zondag zijn we even langsgeweest bij Marina en Chuck (zij hebben drie kinderen, drie jongens, een van 10, een van zes en een van 17 maand). Roos-marijn heeft lekker met de grote jongens gespeeld en Alexandra heeft zich prima vermaakt met Aiden. Marina komt oorspronkelijk uit Ierland, maar woont hier alweer een hele tijd.
Vandaag is Cor weer aan het werk en ik moet hier ook nog het een en ander in huis doen.

Familie compleet mobiel…

Subaru Outback Turbo XT Limited
Eindelijk is de familie compleet mobiel. Onze eerste auto hadden we al in april gekocht en dat was onze familieauto. Hierin zat genoeg ruimte om de koters met alle benodigdheden zoals luiers, wandelwagens e.d. comfortabel te vervoeren. Cor reed voor zijn werk echter nog steeds in een gehuurde auto rond. Ondanks dat dit wel luxe is (je ruilt je auto letterlijk om als ie weer eens vies is of als je eens een ander merk wilt rijden) is dit niet echt economisch. Cor heeft er heel lang over gedaan om een auto uit te zoeken en er is ook het nodige misgegaan. De eerste auto die bestelt is, kon uiteindelijk niet geleverd worden in de afgesproken kleur en uitvoering; dit was de eerste auto die we compleet over het internet hebben gekocht. Dit klinkt misschien raar maar als je een keer bij een echte amerikaanse autodealer bent geweest dan is kopen via het internet een verademing. Uiteindelijk is Cor dus toch naar een dealer geweest en heeft daar de auto gekocht. Vanochtend om 10 uur heeft Cor de auto opgehaald. De auto is een zogenaamde ‘cross-over’ en het is een All Wheel Drive. Dat is met name in de winter heel erg makkelijk want je komt nooit in de sneeuw vast te zitten en bovendien is het heel veilig op gladde en bevroren wegen. Er zit alleen een groot gat in de moterkap 🙂 De auto is heel erg populair in het Noordoosten van Amerika (waar Sparta ook ligt), waar je echte winters hebt en er zit dus standaard ook een winterpakket op met verwarmde ruitenwissers en sproeiers, stoelverwarming ed. Niet dat dat nou echt noodzakelijk is maar het is wel comfortabel.

Vakantie voorbij…


De vakantie van de Witjes is voorbij. Op dit moment staan ze ongeveer de startbaan met KLM vlucht 658 naar Amsterdam. Hopelijk zullen ze morgen niet al te veel last hebben van het weer want het KNMI voorspelt wat onweer en regen morgen in Nederland. Rinus heeft in zijn vakantie niet alleen maar gerookt en bier gedronken maar ook serieus geklust. Aan ons huis zitten een aantal terassen van hout; alles bij elkaar zo’n 200 m2 aan oppervlak plus een kleine 100 meter aan reling. Rinus heeft alles, behalve de laatste trap, geschilderd. Er is zo’n 60 liter cleaner (om het hout schoon en vetvrij te maken) en zo’n 30 liter verf doorgegaan. Alles is natuurlijk met de kwast geschilderd. De temperatuur, 30 en meer graden, zorgde er wel voor dat Rinus elk half uur moest stoppen voor een bierpauze. De foto laat het laatste terras, halverwege klaar, zien dat op 12 augustus geschilderd is.

NYC

Onze bezoekers, Rinus en Anne, zijn zojuist teruggekeerd van hun eerste bezoek aan de Big Apple. We hebben vandaag een behoorlijke trip gemaakt en hebben onder andere de Bronx, Central Park, Times Square, Wallstreet, Little Italy, Chinatown en Greenwhich Village gezien.

emergency room

hier eindelijk dan weer een berichtje vanuit sparta. afgelopen week was het feest, mascha twee keer naar de eerste hulp van het ziekenhuis in newton en natuurlijk de verjaardag van cor (viel eigenlijk in het water)
mascha was beroerd, heel erg beroerd. dinsdagochtend om 5.30 uur lag mascha op de the ER. overgeven, overgeven en niets binnen kunnen houden. bloed afgenomen en daar waren wat afwijkende waarden op te zien en om een alvleesklierontsteking uit te sluiten werd er een CT-scan gemaakt. gelukkig was die uitslag goed en kon ik na een aantal infuuszakken en middelen tegen misselijkheid weer naar huis. woensdag leek het goed te gaan, maar ‘s middags weer feest (cor ook die dag jarig) wij dus weer naar the ER. weer bloed prikken, infuus en middelen tegen misselijkheid. dit keer werd er ook nog een echo gemaakt. uitslagen eigenlijk wel goed (zagen wat kleine niersteentjes, maar die konden niet de klachten veroorzaken die ik had)en met zwaardere middelen tegen de misselijkheid weer naar huis. donderdag nog wat slapjes op de achterpootjes, maar nu (zondagavond) alles weer goed. tjonge tjonge tjonge ben toch wel goed beroerd geweest, maar de eerste hulp hier in amerika functioneert prima, helemaal geen klachten. hoop er alleen niet te vaak gebruik van te maken 🙂
tja deze week met onze gasten uit maasbracht dus niet veel beleefd, maar vandaag zijn cor, rinus en mijn moeder naar NEW YORK CITY dus hopelijk maakt dat weer een beetje goed.
verder kan alexandra sinds deze week LOPEN!!! wel weer grappig om te zien, werd trouwens ook wel tijd, want de kleine dame is alweer 15 en een halve maand. een andere primeur is dat ze tegenwoordig haar slaapzak ook zelf uit kan doen, dus mascha slaapzak omgedraaid en de rits naar binnen.
roos-marijn was erg moe en heeft vanochtend tot 11.00 uur in bed gelegen, ze was eigenlijk om 07.00 uur wakker, maar dat vonden papa en mama een beetje te vroeg dus roos-marijn in het grote bed bij papa en mama, ik geloof toch wel dat dat een record is, 11.00 uur!!!
trouwens er is ook weer een neefje bijgekomen voor roos-marijn en alexandra, hij heet MILAN en is het broertje van DYON, papa en mama PATRICK en VIVIAN en voor de mensen die het niet weten, patrick is een zoon van rinus. via deze website nog de felicitaties en voor MILAN: we hopen dat je gelukkig opgroeit, maar dat zal vast wel lukken met een heel leuk broertje en een lieve papa en mama.
nou dit was het dan wel weer voor nu, groetjes en liefs, mascha