Hurricane Rita

Het weer is op het moment erg wisselvallig. De resten van Hurricane Rita trekken op dit moment over New Jersey en dat geeft prachtige luchten; bijna zoals ze in Nederland te zien zijn. Deze foto is genomen vanuit onze badkamer.

Begin volgende week komen ze om het zwembad te sluiten. Het weer is nog wel heel lekker overdag met een warme zon maar ‘s nachts koelt het al behoorlijk af tot een ongeveer 15 graden. Het zwembad is daardoor maar meer rond de 20 graden en dat is te koud om nog te zwemmen. De mensen die komen om het zwembad te sluiten zullen er een boel chemicalien ingooien om het water schoon te houden tijdens de winter. Ook zullen ze een speciale deken plaatsen om te voorkomen dat er bladeren en andere dingen invallen. Zo rond mei zullen ze dan weer terugkomen om de chemicalien te neutraliseren en het zwembad weer zwemklaar te maken. Cor heeft een hoop werk te doen met de waterval en de vijver. De pompen moeten watervrij gemaakt worden en alle filters verwijderd zodat er niets kan bevriezen. Echt een weekendklusje…..

Muziekles voor Alexandra

Ja ja, onze Alexandra gaat naar muziekles.We gaan op dinsdagochtend samen met Liam (en mama). Alexandra is inmiddels twee keer geweest en vindt het prachtig, vooral de gitaar. Mama moet nog een beetje oefenen met de engelse liedjes, maar zingt ook al een valse noot mee ๐Ÿ™‚
Tja wat hebben we verder deze week beleefd? Tja een beetje de standaard dingen, Roos-Marijn op dinsdag en donderdag naar school en Alexandra dan lekker op dinsdag met mama naar muziek. Oh ja, woensdag is Roos-Marijn naar de dokter geweest om een derde hepatitis B prik te halen, helemaal niet gehuild en drie stickers later, een glitterpleister en een doosje kleurkrijtjes van Assepoester en andere aanverwante prinsessen rijker weer naar huis. Roos-Marijn heeft geen traan gelaten, zei later wel tegen mij:”een prik is au.”
Donderdag zijn Alexandra en ik naar Sabine geweest om koffie te drinken en te lunchen, dit was erg leuk en Alexandra was behoorlijk moe van dit avontuur dus die viel in de terugweg in de auto in slaap.
Vrijdag hebben we lekker buiten gespeeld en Alexandra was zo moe dat ze tijdens een wandelingetje in onze straat (Roos-Marijn op de fiets) in de wandelwagen in slaap was gevallen. Het was lekker weer dus Roos-Marijn en ik hebben nog verder gespeeld en Alexandra heeft lekker verder geslapen in de buitenlucht. Het weer was immers heel erg aangenaam.
Ook zien we hier een eekhoorn druk noten verzamelen en de herten rondrennen.
Laatst had ik ook nog 11 wilde kalkoenen gezien natuurlijk eentje gevangen dit met het oog op Thanksgiving ๐Ÿ˜‰
Verder hebben we gisteren een poging gedaan om nieuwe schoenen voor Alexandra te kopen, niet echt geslaagd, maar we weten de maat en kunnen dus via het internet bestellen.
Verder zijn de dames nog verwend met een regiovrije dvd/video/cd speler en een NTSC/PAL converter. De oude nederlandse Disney videos konden dus weer uit de kast. De dames kunnen in het kader van nederlands leren nu de nederlandse dvd’s en video’s weer bekijken. Roos-Marijn is op dit moment voor de tweede keer in trance Assepoester aan het kijken nadat ze Sneeuwwitje ook al gezien heeft, daarna is het tv-kijken voor vandaag wel afgelopen denk ik zo.
In trance voor de TV
Nou verder op dit moment geen nieuws meer.
Voor Ernst, Sjaanke, Tobias en Olivia alle goeds in CANADA !!! Ook deze ex-drutenaren gaan immigreren, Druten gaat internationaal ๐Ÿ™‚
Tot de volgende keer maar weer, groetjes en liefs van ons allemaal

Ophelia


Vandaag trokken de resten van Hurricane Ophelia langs New Jersey. Het was ondertussen al lang geen Hurricane meer maar een storm. Zelfs dat was overdreven voor het deel waar wij wonen maar er vielen wel een paar flinke plensbuien. Omdat het verder best een lekkere temperatuur was, wilden Roos-Marijn en Alexandra lekker in de plassen stampen. We hebben dus voor het eerst sinds afgelopen winter de blauwe laarzen van Roos-Marijn weer tevoorschijn gehaald. Natuurlijk pasten ze Roos-Marijn niet meer maar Alexandra des te beter. Na het springfestijn zijn de dames in een warm bad geweest. Morgen gaan we picknicken als het weer zo lekker blijft.

Verjaardag

Er is er een jarig, hoera!!! hoera!!! dat is opa uit zwolle!!!
Jahaaaaaaa, opa is vandaag alweer 59 jaar geworden, volgend jaar komt de
6 al !!! (oeps (o)pa, dat is wel even wennen. Nou ja, in ieder geval van harte gefeliciteerd met je verjaardag en we hopen dat je een leuke dag hebt.
Tja wat hebben we gisteren beleefd. Roos-Marijn is gisteren naar school geweest en het was druk druk druk op school. Gisteren zijn namelijk de scholen weer begonnen dus weer een hele hoop schoolbussen en een heleboel kindjes die weer naar school gingen. Het was op de parkeerplaats van Roos-Marijn haar school zo druk dat ik nog maar net een parkeerplaatsje kon vinden.
Het summercamp-programma voor Roos-Marijn en andere kids is afgelopen en alles is weer back to normal. Roos-Marijn vindt het nog steeds leuk op school en als alles goed is gaat Alexandra over een poosje ook naar de Goddard School.
Morgen komen ze trouwens onze oprit sealcoaten (als het ware opnieuw asfalteren)dit is nodig om scheuren en gaten te voorkomen. In de winter als je namelijk zout etc. strooit en dit gaat in je gaten van het asfalt zitten dan kan dit gaan barsten en dan heb je geen goede oprit meer, pech weer 300 dollar weg.
Verder nu even geen nieuws, ga Alexandra uit bedje halen, want die wil graag eten, ze is net wakker geworden (Roos-Marijn slaapt nog, uitslaappeuter) Onze kinderen houden niet van vroeg wakker worden, gelukkig voor papa en mama (vooral in het weekend) ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰ Doe het allemaal rustig aan dan doen wij het ook
Verder komt deze familie 22 oktober 2005 naar NEDERLAND (vakantie)

activiteiten van afgelopen week

Hallo allemaal,

Tja wat hebben we deze week zoal beleefd? Maandagmiddag op visite geweest bij de fam. in de Braekt. Koffie gedronken, gekletst en we zijn blijven eten. Roos-Marijn en Alexandra lagen pas laat (voor hun doen) in hun mandje. De kinderen hebben lekker buiten gespeeld op de trampoline, fiets en skippy bal. Dinsdag is Roos-Marijn naar school geweest en nadat ik haar afgezet heb was ik even met Alexandra naar het dorp geweest om bij de Dunkin Donuts een coffee latte te kopen en natuurlijk een donut, Alexandra heeft een munchkin gehad (mini mini mini cake-bolletje) Verder hebben Alexandra en ik die dag niet veel gedaan dan lekker in en om het huis gelummeld.
Op woensdag was het echter feest. We zijn met het buurjongetje, Felix en een ander jongetje Liam naar een overdekt klim/speeltuin geweest. De kinderen hebben zich daar allemaal prima vermaakt. Na al dat geklim en geklauter hadden we natuurlijk flinke trek gekregen dus daarna naar de Panera Bread geweest om lekkere soep en broodjes te eten. Na dit alles waren Roos-Marijn, Alexandra en Liam (2 1/2 jr.) erg moe dus weer lekker naar huis toe. Kortom een geslaagd dagje voor de kids.
Donderdag Roos-Marijn weer naar school geweest en Alexandra met mama mee geweest boodschappen doen bij de Trader Joe’s, dit is een winkel waar ze veel biologische produkten verkopen tegen een normalere prijs dan in de gewone supermarkten en ze hebben er jawel, STROOPWAFELTJES EN PANNENKOEKENMIX !!! Deze winkel is een beetje nationaal georienteerd dus van alle landen lekkere dingen en zoals al gezegd wat meer “gezondere” dingen.
Vrijdag zijn we lekker thuis gebleven en heeft Roos-Marijn nog even lekker buiten gefietst (met haar helm op) en hebben ze nog even bij C.J., Tiernan en Aiden gespeeld op het speeltoestel van hun. Papa was vroeg thuis en dit weekend heeft hij ook een lang weekend, want morgen is het Labour day en dat is een feestdag dus de meeste mensen hebben dan lekker vrij.
Zaterdag dus visite gehad en lekker steak gegeten en de kinderen hebben lekker gespeeld met het jongensdrietal Aiden, Tiernan en C.J.
Oh ja en zaterdag wilde ik tanken, normale benzine, maar die was uitverkocht bij de Shell hier in Spart, het scheen dat de normale benzine zowat overal in Sparta en omstreken uitverkocht was omdat de benzineprijzen voor amerikaanse begrippen erg hoog is op dit moment, het gemiddelde is op dit moment ongeveer 3,30 dollar per gallon (3,78 liter) Even ter vergelijking een gallon normale benzine in Nederland kost ongeveer 6 dollar dus nog steeds goedkoper dan in Nederland!!! maar voor hier erg duur.
Vandaag heeft Cor wat hotdogs op de BBQ gedaan, dus lekker smullen en zijn we nog even met de kinderen hier in de straat nog even wat wezen wandelen (Alexandra in de wandelwagen en Roos-Marijn op de fiets)
Ik heb vanavond van een pak Knorr (nog uit Nederland) moussaka gemaakt en dat smaakte prima, dus in oktober maar een paar pakken Knorr etc. meenemen.
Nou dit waren dan zo ongeveer wel de belevenissen van deze week, volgende week weer meer nieuws vanuit the states.
PS: Papa en Agnes nog gefeliciteerd met jullie 13-jarige huwelijk !!!

BBQ


Gisteravond hebben Chuck en Marina bij ons gebarbequed. Ze hebben 3 kinderen en het was dus een behoorlijke hoeveelheid koe die we moesten braden. De kinderen hebben zelfs nog even gezwommen in het zwembad voordat we gingen eten maar ze kwamen er wel bibberend uit. Het water was 72F (22.5 C) en dat is toch wel behoorlijk fris. De temperatuur van het water gaat ongeveer mee met je leeftijd. Zodra je de dertig bent gepasseerd, is water onder de 30 C niet echt meer gewenst. Afgelopen maand kwam het water daar makkelijk in de buurt maar de afgelopen twee weken is het afgekoeld. Het weer is hier op dit moment erg lekker; de echte hitte overdag is weg en het is ongeveer 25 graden overdag. We krijgen binnenkort nog wel de ‘Indian Summer’; dit is een periode van een aantal dagen waarin het nog een keer erg warm wordt. Deze periode kan uitblijven tot zelfs eind Oktober maar komt bijna elk jaar. De meeste mensen sluiten hun zwembad na deze Indian Summer en dat zullen wij ook doen (in ieder geval voordat we naar Nederland gaan).