Herfst….. we gaan maar eens naar Nederland


Deze foto is gisteren gemaakt; de bladeren beginnen nu echt te kleuren en de avonden en ochtenden zijn heel mooi. Helaas is het zo af en toe al wel een beetje koud, met name ‘s ochtends.
Maar…. Vanmiddag vertrekken we naar Nederland. Alles is in gereedheid en de taxi komt ons over een paar uur ophalen. De koffers zijn ingepakt en Cor heeft nog even zijn nieuwe ladder geprobeerd door de dakgoten leeg te maken. Doordat er ook al bladeren vallen raken stromen de dakgoten niet snel genoeg door als het hard regent. Ze overstromen dan en dat is heel vervelend dus in de herfst is het af en toe schoonmaken geblazen. Gelukkig is ons huis vrij hoog dus er valt weinig direct in de dakgoten. Ik geloof dat ze dit probleem aan de Berghuizerlaan in wapenveld ook regelmatig hebben. Nadeel is dat de ladder heel erg hoog is (Cor krijgt hem in zijn eentje niet overeind 🙂 haha )

Tot binnenkort allemaal !

Ik leef op sushi….


Zoals jullie kunnen zien heeft Roos-Marijn een nieuwe favoriete maaltijd: Sushi. Als we af en toe chinees of japans bestellen wil Roos-Marijn sinds kort sushi. Ze krijgt nog geen sushi met vis maar de vegetarische california rolls doen het goed. Roos-Marijn eet niet alles op maar laat vaak het zeewier (nori) liggen. De advocado e.d. smaken haar goed.

Pumpkin Pickin’

De voorbereidingen voor Halloween zijn hier in volle gang. Veel mensen hebben de afgelopen week hun huis versierd en de snoepverkopen stijgen tot ongekende hoogte. Op Halloween komen de kinderen namelijk verkleed langs de deur voor een Trick-or-Treat. Halloween komt oorspronkelijk uit Schotland en Engeland en is een verbastering van ‘all hallow’ of wel allerheiligen.


Roos-Marijn en Alexandra zijn afgelopen week naar het Pumpin Picking geweest. In de buurt zijn een aantal velden waar de eigenaar speciaal voor Halloween pompoenen verbouwd. Kinderen mogen dan komen om daar pompoenen te plukken. Deze foto’s zijn gemaakt op Tranquility Farm en waren behalve pompoenplukken ook andere dingen te doen. Zo was er bijvoorbeeld een Corn Maze. Dit is een maisveld waarin een doolhof is gemaakt. Helaas zijn Roos-Marijn en Alexandra daar nog een beetje te klein voor. Voor de volwassenen is de Corn Maze ‘s nachts ook open; dat ziet er erg eng uit want er lopen ook verklede mensen rond. De Corn Mazes kunnen echt heel erg groot zijn (zoals veel dingen hier)… dit doolhof ligt in Illinois

Alexandra heeft een aantal kleine pompoenen geplukt maar Roos-Marijn heeft ook een paar grotere meegenomen. ‘s Avonds heeft Cor ze samen met Roos-Marijn gesneden en Roos-Marijn heeft er ook een paar geverfd. Een wat kleinere die Cor had gesneden staat nu op de schoorsteen maar zowel Roos-Marijn als Alexandra zijn er ‘s avonds niet echt van gecharmeerd; zeker niet als het kaarsje erin brand.

Hot Dog Johnny’s

Gisteren was een regenachtige dag die bestond uit een bijna onafgebroken plensbui. Gelukkig was het vandaag beter en we zijn vanmiddag met de auto naar … jawel…. Buttzville gereden. Buttzville, NJ: het staat nauwelijks op de kaart en ligt aan Route 46 maar het is het thuis van een van de beroemdste hot dog tenten in Amerika.


Hot Dog Johnny’s.

Hot Dog Johnny’s is begonnen in 1944 en is al meer dan 60 jaar een plek waar je de lekkerste hot dogs kunt krijgen. Het geheim is dat ze de hot dogs frituren in pinda olie …. dus wel je cholestorol tabletten meenemen. Naast de hot dogs serveren ze ook Birch Beer, een soort limonade en Buttermilk (karnemelk). Geloof het of niet maar de hot dog met relish, mustard en ketchup smaakt heerlijk met een beker buttermilk.

Na Hot Dog Johnny’s zijn we weer teruggereden naar huis via de Delaware Watergap. Het begint al erg mooi te worden nu de bladeren beginnen te verkleuren maar we zijn nog net 1 of 2 weken te vroeg. Veel bladeren zijn nog gewoon groen.

zwemseizoen voorbij

Hallo,

Vandaag is het zwembad gesloten. Mensen van een zwembadbedrijf hebben ons zwembad winterklaar gemaakt. Leidingen doorgeblazen, antivries in de leidingen en een hoop chemicalien in the pool. Zeil erover en nu maar weer wachten tot volgend voorjaar (juni) Tja het zwemseizoen heeft 4 maanden geduurd. We hebben er in ieder geval plezier van gehad. Verder vandaag niet veel ondernomen. De kinderen hebben vanmiddag twee uur buiten gespeeld. Alexandra wordt behoorlijk moe van de buitenlucht en die stort dan ook rond 18.00 uur volledig in. Kleine Lexie wordt alweer een grote grote meid. Vanacht maar in de grote slaapzak van haar zus gedaan, want maatje 80 cm pastte niet echt meer. Ik denk dat ik in Nederland maar een tweede exemplaar moet aanschaffen, want die slaapzakken zijn toch wel ideaal.
Dit weekend is Cor trouwens aan het klussen geweest. Hij heeft een soort frame gemaakt om straks wat isolatieplaten tegenaan te maken om die over het luik dat naar de zolder gaat te doen. Dit is een van de actiepunten die we alvast hebben ondernomen om het gasverbruik in beetje in de perken te houden. (ik denk dat we in jan. maar een maandje naar hawaii gaan :)))
Tja verder zijn Ernst, Sjaanke, Tobias en Olivia goed aangekomen op hun nieuwe stekkie in Canada, ook Ernst en Sjaanke hebben the wallmart al ontdekt 🙂
A.S. woensdag ga ik met de kinderen naar een boerderij voor een hooiwagenritje en pompoenenpluk dit ivm het naderende halloweenfeest (31 oktober) Jammer genoeg zijn we er dan niet, leek me wel leuk om zo’n halloweenfeest mee te maken. De kinderen gaan dan verkleed langs de deuren om snoep op te halen, wellicht volgend jaar.
Tja op dit moment even geen nieuws, maar jullie kunnen gaan aftellen, want over een kleine drie weken zijn we weer eventjes in nederland.
groetjes en een dikke knuffel van ons allemaal, mascha

11 jaar….


Vandaag is het 11 jaar geleden dat Cor en ik elkaar ontmoet hebben. Elf jaar alweer… dat is toch een beste poos. We hebben gevierd met Champagne (en Kir Royal).

“Eleven years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” — Mark Twain.