Elke Zondag 09.00 EST…. sharp…

alexphone1.jpg Elke Zondag om 09.00 (Sparta tijd), belt oma uit Maasbracht. Er worden dan nieuwtjes uitgewisseld over het weer, de medische status van de rest van de familie, aankomende evenementen (deze maand: Carnaval) en natuurlijk wat er vorige week zoal te eten is geweest. Gelukkig kwebbelt Alexandra al lekker mee en gaat ze er altijd even lekker voor zitten in haar relax mobiel. Indien onverhoopt de dorst of de honger toeslaat tijdens de lange gesprekken kan Roos-Marijn haar naar de keuken rijden voor een hapje en drankje.

Winter Wonderland …..

DSC02388_edited-1.jpgAfgelopen nacht heeft het de hele nacht gestaag doorgesneeuwd en er ligt nu een behoorlijk pak sneeuw, zoals op de foto te zien is. Roos-Marijn en Alexandra vinden het fantastisch want het is nu natuurlijk lekker buitenspelen. De sneeuwschuiver is vandaag al een keer geweest voor de oprit maar zal later vanmiddag nog wel een keer moeten komen.

We hebben ook de open haard weer aangestoken ondanks dat dit het huis niet echt veel warmer maakt. Direct voor het vuur is het wel lekker warm maar de kachel brandt veel harder met de open haard aan. Dat komt omdat als het vuur hard brandt, er heel veel warme lucht uit het huis getrokken wordt en door de schoorsteen omhoog gaat. Wat echter wel lekker is, is de stralingswarmte van het vuur en zowel Alex als Roos vinden het lekker bij de open haard, zeker met warme chocolademelk erbij (ja… en wel echte Droste uit de Trader Joe supermarkt) fire.pngVanmiddag gaan we nog even weg maar we nemen wel Cor’s auto mee want we willen niet vast komen te zitten in de sneeuw. We gaan avond eten bij een collega van Cor’s werk en vooral Roos-Marijn kijkt er erg naar uit. Ze hebben een dochter van 7 en Roos-Marijn is beste vriendjes met haar.

Volgende week kan er vast veel geskied worden want er ligt nu weer een voldoende dik pak in het skigebied van Mountain Creek. Hier zijn nog wat foto’s uit de New York Times van vandaag die laten zien hoe het er hier in de omgeving uitziet.

Roos-Marijn heeft huiswerk

Morgen is het weer zover, Roos-Marijn moet haar “huiswerk” inleveren. Ze zijn bij Roos-Marijn op school bezig met het alfabet. Om de kinderen dus wat bij te brengen wat bijvoorbeeld met een B begint moeten ze een soort collage maken met allerlei dingen die beginnen met een B. Vandaag hebben we dus baby, boot, bed, balls, butterfly en bear op het papiertje geplakt. Voor de A hadden we natuurlijk Alexandra, apple, airplane en art. Roos-Marijn vindt het knippen en plakken natuurlijk geweldig en kan daar dan ook niet genoeg van krijgen. Het kleuren van allerlei dingen vindt ze ook helemaal te gek. Vandaag heeft ze ook nog Ariel uitgeprikt, Alexandra vond dit natuurlijk ook interessant dus zodra die de kans kreeg om de prikpen te pakken 🙂 toch maar eventjes de prikpen weggepakt.

Nou ja verder op dit moment even geen nieuws, dagen vliegen voorbij en morgen gaan de kinderen allebei naar school en gaat moeders de lange latten of snowboard onderbinden, zoals Cor al eerder heeft vermeld, mascha is morgen moeilijk te bereiken. Oh ja en tegenwoordig is het geen Roos-Marijn meer maar Assepoester met de glazen muiltjes 🙂

tot de volgende keer dus maar weer, liefs, Mascha, Cor, Roos-Marijn en Alexandra

Auto, Trein, Boot, Metro en Taxi…..

Roos-Marijn en Mascha zijn vandaag met de auto, boot, trein en metro geweest. Helaas hebben we een vliegtuig niet kunnen toevoegen aan ons rijtje transportmiddelen. Allereerst zijn we ‘s ochtends naar een vriendinnetje in Hoboken gereden (auto). Vandaar zijn we met de trein naar het metro station gegaan. Met de metro kwamen we uit op Fifth Avenue. Hier hebben we ergens in een juwelierswinkel een tas vol met kleding gedropt voor iemand die het niet breed heeft in the states. Kleding die zij niet kan gebruiken wordt via de kerk verder verspreid aan mensen die het hard nodig hebben. Voor papa hebben we vervolgens chocolade van Lindt gekocht met o.a. de smaak creme brulee (lekker hoor, Moira) Verder zijn we nog in een winkel geweest wat American Girl heet. In deze winkel kun je een pop kopen die je helemaal eenzelfde outfit kunt geven als jezelf. Oftewel je kunt een setje kleren kopen in peuterformaat en poppenformaat. De pop kan zelfs dezefde haardracht als jou dragen, want er is ook een poppenkapper (nou ja zeg!!!) Oh ja en er is ook een poppendokter in dezelfde winkel. Je kunt zelfs met je pop gaan lunchen en thee drinken.

DSC02360.jpg

Na dit alles zijn we vervolgens met de taxi (zie foto) naar het bootstation gegaan om met de boot terug te varen naar Hoboken. Verder konden we toen weer lopen naar het huis van Roos-Marijns vriendinnetje Julia. Nog even gespeeld en toen weer met de auto naar het kinderdagverblijf om zusje Alexandra op te halen. We hebben eventjes in de file gestaan, maar dat kon Roos-Marijn niet deren, want die heeft een uiltje geknapt.

Tja dit was dan eigenlijk zomaar een dagje New York City, Mascha met Roos-Marijn voor het eerst alleen op stap in the Big Apple, is toch wel heel anders dan Amsterdam 🙂

Punxsutawney Phil ….

In de film Groundhog Day, beleeft Bill Murray elke dag steeds opnieuw. Iets soortgelijks is er aan de hand met Punxsutawney Phil. Punxsutawney Phil is een groundhog (een soort enorme marmot) die in het wild in Amerika voorkomt. Groundhogs worden ook wel ‘Squeavers’ genoemd omdat ze op een kruising tussen een squirrel (eekhoorn) en een beaver (bever) lijken. Groundhogs kunnen ongeveer 80cm lang worden en wegen ongeveer 14kg.

Rondom een van die groundhogs, Punxsutawney Phil, bestaat een legende die elk jaar nauwgezet wordt gevolgd. De legende gaat over de gebeurtenissen Groundhog Phil die uit zijn hol, Gobbler’s Knob, kruipt, vlak bij het stadje Punxsutawney in de staat Pensyllvania. Elk jaar, al vanaf 1887, op 2 februari komen er honderden mensen naar Punxsutawney om te kijken of Phil die ochtend zijn schaduw ziet. Als Punxsutawney Phil namelijk zijn schaduw ziet, betekent dat 6 weken strenge winter voor het weer zachter wordt. Als Punxsutawney Phil zijn eigen schaduw in de vroege ochtend niet ziet, betekent dat dat de winter bijna voorbij is. De voorspelling dit jaar is dat er nog 6 weken winter komt, want Phil heeft zijn eigen schaduw gezien.