Duimen ….

Morgen gaat Mascha proberen haar amerikaanse rijbewijs te halen. De test zelf is waarschijnlijk niet al te moeilijk, de echte moeilijkheid zit in het zogenaamde 6 Punten ID systeem. In Amerika is een rijbewijs ongeveer net zo belangrijk als een paspoort in Nederland. Veel amerikanen hebben geen paspoort (omdat ze niet buiten Amerika en Canada reizen) en het rijbewijs is daarom een belangrijk identificatiemiddel. In het verleden was het vrij makkelijk om het rijbewijs te krijgen maar na September 2001 hebben ze dat veranderd. Er is een zogenaamd 6 Punten ID systeem ingesteld: je moet minstens 6 punten scoren met je verschillende officiele papieren voordat je een rijbewijs krijgt. Men wil hiermee voorkomen dat mensen die illegaal in het land zijn zich makkelijk kunnen verplaatsen, bepaalde dingen kunnen kopen of rekeningen kunnen openen. Omdat Mascha later naar Amerika gekomen is dan ik, staan veel dingen waarvoor je punten krijgt zoals een telefoonrekening of belastingformulier op mijn naam. Omdat Mascha hier niet werkt, heeft ze ook geen loonstrookjes met haar naam en amerikaans adres erop. Het wordt dus spannend morgen….

Voor wie zelf eens de 6 punten ID test wil doen, een poging wil doen om de amerikaanse theorietest te proberen, of gewoon met Mascha mee te leven…. hier zijn wat links.

6 Punten ID test:

 • http://www.nj.gov/mvc/nohover/doc_Primary_nonusa.htm
 • Rijtest:

 • http://safetyfirstdriving.com/exam/english.shtml
 • Bicycle, Rollerskates…. me… my sister…

  De afgelopen weken zijn er weer heel wat foto’s gemaakt en hieronder vind je een compilatie. Je ziet onder andere de fiets die Roos-Marijn van opa en oma uit Zwolle heeft gekregen voor haar vierde verjaardag. Ook vindt Roos-Marijn, nu het ski-seizoen voorbij is, rolschaatsen te gek. Alexandra is te zien in haar prinsessen outfit.

  En dat is drie….

  En daar is de derde bekeuring in Amerika. Heeft Cor te hard gereden ? Door rood gereden dan misschien ? Het luidt driewerf neen !

  Mascha heeft het, , zoals jullie hebben kunnen lezen, de afgelopen weken erg druk gehad met skieen en snowboarden. Vanwege die verplichtingen is het haar helaas niet gelukt tijd te besteden aan andere, minder belangrijke, zaken zoals het halen van een amerikaans rijbewijs. Men mag 90 dagen in Amerika rijden op een Nederlands rijbewijs (voor vakanties, zakenreizen ed.) maar permanente inwoners moeten een geldig rijbewijs hebben. Nu rekent Mascha zich nog niet tot bewoner van Amerika (ze gaat immers weer terug !) maar de lokale bromsnor denkt daar anders over. Vandaag werd Mascha daarom tijdens een van haar shoppingtrips aangehouden en was, gezien de hoeveelheid proviant, kleding en andere shoppingbenodigdheden in het voertuig, duidelijk een vaste en graag geziene klant van de shopping mall waar de aanhouding plaatsvond. Hieruit leidde men af dat ze zeker langer dan 90 dagen in het land was (de stempels in Mascha’s paspoort hielp haar overigens ook niet) Het resultaat van de affaire is hieronder zichtbaar.

  Maschabekeuring.jpg

  Lees ook volgende week op deze website …… onder andere een exclusief interview met Mascha over hoe ze haar amerikaanse rijbewijs gehaald heeft 🙂

  Puzzelen…

  Eind vorige week ben ik aan het puzzelen geslagen; al is puzzelen eigenlijk een understatement voor de uitdaging die het boekje ‘Maranatha’ biedt. De prijs is er dan wel naar: 1.5 miljoen Euro voor de winnaar. Waarschijnlijk is dit zelfs een betere kans dan de staatsloterij (althans in mijn geval… geluk bij de marmottenbaan of de jaarlijkse lootjes van muziekvereniging Ona was alleen aan Marco besteed). Het bijzondere aan ‘Maranatha’ is dat het behalve de prijs ook zegt aan de ontdekker ervan een daadwerkelijk geheim prijs te geven dat al honderden jaren verborgen is. Het is onduidelijk wat het geheim is maar het boekje gaat terug naar de middeleeuwen en een zekere Nicholas Flamel. Deze persoon heeft echt bestaan (1330-1418) en leefde in Parijs als een boekverkoper. De geschiedenis vertelt dat hij op een dag een boek gekocht heeft van een voor hem onbekende man. Dit boek staat vol met tekeningen en een tekst in een vreemde code. Flamel zoekt jaren naar iemand die hem kan helpen te begrijpen wat het boek te vertellen heeft. Uiteindelijk is van Flamel bekend dat hij zeer rijk geworden is. Hij heeft de stad Parijs onder andere 14 ziekenhuizen en armenhuizen geschonken; geld dat waarschijnlijk niet alleen uit opbrengst van zijn boekhandel kwam. Het oorspronkelijke boek is na 1418 weer zoekgeraakt; het is daarna korte tijd in handen is geweest van Kardinaal Richelieu waarna het volledig verdwenen is. Het boekje ‘Maranatha’ lijkt de tekst van het beroemde gecodeerde boek te bevatten.

  Het is best een leuke puzzel maar het kost wel veel tijd en Mascha vindt natuurlijk dat ik wel iets beters te doen heb (Mascha koopt staatsloten .. 🙂 ) Als ik desondanks vorderingen maak laat ik het zeker weten …..

  Fiets …

  Het nieuwste op fietsgebied uit Nederland: de moederfiets ??! Ik noem het een SUV fiets !

  Gelukkig is er hier niet zoveel rond te fietsen want anders had Mascha vast al zo’n gevaarte gekocht en had mijn auto niet meer in de garage gepast.

  De moederfiets baart Amerikanen echter wel zorgen: waarom dragen de nederlanders geen helm ? Is dit niet levensgevaarlijk ? comment1.jpg

   De gemiddelde Nederlander denkt dat het helemaal niet gevaarlijk is en laat dat de gemiddelde amerikaan dan ook duidelijk weten:comment2.jpg

  Build a Bear

  5847L.jpg Vandaag zijn wij (Mascha, Roos-Marijn en Alexandra) naar build a bear in de Rockaway-mall geweest om een knuffelhondje uit te zoeken en te laten maken. Roos-Marijn had voor haar verjaardag van Felix een cadeaubon gekregen om daar een hondje te gaan uitzoeken. Felix had al een hondje en Roos-Marijn heeft die mogen lenen van Felix, maar ja het hondje moest natuurlijk terug. Roos-Marijn toen erg verdrietig, maar nu heeft Roos-Marijn haar eigen husky en hij heet Max. In de winkel kun je uit allerlei pluche een beer, hond, giraffe, cookiemonster etc. uitzoeken en die wordt dan naar wens hard of zacht gevuld met vulmateriaal. Ook wordt er een hartje gekust en een wens gedaan, vervolgens gaat dit hartje dan in je pluchen vriend zodat je heel gelukkig wordt met je nieuwe vriend./vriendin Op dit moment ligt Roos-Marijn innig verliefd met haar husky Max te slapen. Na dit avontuur weer op pad gegaan naar huis om te eten en te spelen en dan lekker naar bed. Alexandra moest nog even yoghurt in haar haren smeren zodat die nog in bad moest. Bij de meeste kinderen is dit een ontspannen moment zodat ze daarna lekker rozig gaan slapen, zoniet bij onze Lex die wordt namelijk klaarwakker van zo’n badsessie. Uiteindelijk lag ze pas om 21.15 uur in bed nadat ze nog even op Roos-Marijns prinsessenmuiltjes door het huis geklost had. Alexandra en Roos-Marijn kunnen allebei al behoorlijk goed met de muiltjes overweg.
  Morgen is het de bedoeling dat ik met Roos-Marijn ga skieen en dat Alexandra naar het kinderdagverblijf gaat, maar het zou gaan regenen morgen dus even afwachten wat het definitieve plan gaat worden.

  Roos-Marijn’s prinsessen feest ….

  Gisteren heeft Roos-Marijn haar prinsessenfeest gehouden. Er waren meer dan 20 mensen op bezoek en het was heel gezellig. De kelder was omgetoverd tot een knutsel plek voor de kinderen en stond onder leiding van Daphne. Roos-Marijn’s prinsen en prinsessen vrienden hebben onder andere een eetbare chocolade plant geplant, een vogelhuisje geschilderd en een lieveheersbeestje gemaakt.

  Er is er een jarig !

  DSC02405.pngEr is er een jarig,

  Er is er een jarig hoera !

  Dat kun je wel zien dat is Roos !

  Roos-Marijn is vandaag 4 jaar geworden en was natuurlijk al vroeg wakker om te worden toegezongen en de kado’s in ontvangst te nemen. Sommige kado’s hadden de lange weg uit Nederland per post afgelegd en bijna zonder uitzondering waren het allemaal prinsessen kado’s. Dat vond Roos-Marijn natuurlijk geweldig. Vanmiddag moeten we alleen nog een vervoermiddel en wat onroerend goed voor de prinses aanschaffen. Opa en Oma uit Zwolle zorgen daarvoor met hulp van de lokale prinsessenfietsen dealer. Papa en mama zullen voor het onroerend goed zorgen in de vorm van een roze kasteel.

  Namens Roos-Marijn: Bedankt Allemaal !