Alweer 2 weken…

DSC02550.jpg

Opa en Oma zijn alweer 2 weken bij ons en over een weekje zit hun bezoek er alweer op. Vandaag zijn ze er voor het eerst alleen met de auto op uit om wat boodschapjes te doen. Ze hebben een telefoonnummer mee voor nood.

We houden jullie op de hoogte als ze weer gesignaleerd worden ๐Ÿ™‚

Hiep hiep hoera, Alexandra 2 jaar

DSC02592.jpgAlexandra is 2 jaar !

Papa en Mama hebben voor de gelegenheid de verjaardagstaart zelf gemaakt. Mama heeft gebakken en papa heeft versierd.

Opa en Oma uit Wapenveld waren net als vorig jaar ook op de verjaardag en hadden cadeau’s uit Nederland meegenomen. Er waren nog meer grote mensen op bezoek maar woensdag komen er vriendjes van school op bezoek. Het weer was heel lekker, boven de 20 graden, dus hebben we veel buiten gespeeld in de tuin. Opa heeft ook in de tuin gespeeld en die is nu weer netjes geharkt; papa is heel blij. Van mama heeft Alexandra een Skelter gekregen maar die is nog een beetje groot. Roos-Marijn reed er gelijk op weg. ‘s Avonds zijn we uit eten geweest. Dat was gezellig. Omdat Opa en Oma er zijn kwam ‘s avonds de rummicub weer op tafel maar toen Alexandra al op school.

Court

Zoals jullie kunnen zien zit ik niet in de bak (maar misschien hebben ze daar ook wel internet; een beetje bajesklant moet toch wel met zijn hotmail bijblijven?) Ik moest vandaag naar de rechtbank ivm mijn rijbewijskwestie. Cor had me al een beetje voorbereid wat ik kon verwachten en wat de gang van zaken zou zijn. Even kletsen met de prosecutor en dan naar huis of naar de Judge. Ik heb de hele prosecutor niet gezien, kon gelijk met nog vijftig anderen (heb ze niet allemaal geteld) naar een zaaltje waar de rechter kwam. Hoezo privacy??? Dit had Cor dus niet verteld ๐Ÿ™

Sommige hadden wel een babbeltje met de prosecutor gehad en ik niet. Mascha snapte er niet veel van …. dus maar gewoon afwachten. Mensen met een advocaat waren het eerst aan de beurt en het gewone volk (waaronder ik) zonder advocaat kwam daarna. Cor en ik hadden maar besloten om de advocaat niet in te schakelen, dit zou namelijk 500 dollar kosten en de hoogste evt. boete zou ook 500 zijn. Snel rekenen levert een maximaal dus 500 en 500 is 1000 en zonder advocaat maximaal 500. Mascha ging dus maar helemaal alleen, slik. Cor moest immers de koters van het dagverblijf halen. De rechter kwam binnen en iedereen moest staan. Daarna weer zitten en het schouwspel kon beginnen.

Mascha zat op de eerste rij ๐Ÿ™‚ dus kon mooi alles volgen. Er waren mensen ivm drugs, onverzekerd rijden, rijden terwijl het rijbewijs geschorst was, dronkenschap, geen geregistreerde kentekenplaten en jawel geen internationaal rijbewijs (dat was ik) Toen ik eindelijk aan de beurt was zei de rechter betekent dit dat het rijbewijs geldig is tot juli 2010? Ik zei: ‘ja’ en de zaak was geseponeerd dus Mascha kon weer weg. Oh ja .. ik mocht de bekeuring meenemen als souvenir ๐Ÿ™‚ Ik was om 19.40 weer thuis. Voor hetzelfde geld had het dus 23.00 uur kunnen worden.

Ach ja, Mascha heeft in ieder geval kennis gemaakt met het Amerikaanse recht en dat was natuurlijk wel leuk om een keer mee te maken (Het is maar wat je leuk vindt) Hopelijk blijft het bij een keer. Commentaar van mijn lotgenoten was dat het flink verdienen is voor de politie en rechter. De politie agenten moeten toch ergens van betaald worden. Al met al is alles dus goed afgelopen en Mascha rijdt tegenwoordig met een geldig Amerikaans rijbewijs rond dus eind goed al goed ๐Ÿ™‚

UPDATE van Cor: Geluk gehad Mas…. anders had je volgende foto naar Nederland er zo uit kunnen zien:

Sneeuw en ijs….

DSC02524.jpg

Clipboard01.jpg

….. Vandaag hebben we weer last van sneeuw en ijs. De sneeuw valt buitenshuis en is waarschijnlijk snel weer weg. Last van ijs hebben we binnenshuis en dat gaat waarschijnlijk nog wel een paar maanden duren.

ร‚ย …

Zwemles

Vandaag was het dan zover. Roos-Marijn heeft haar eerste echte zwemles achter de rug. Roos-Marijn was er niet van onder de indruk dat ze zonk als een baksteen. Ze had de grootste lol en vermaakte zich prima. Jullie kunnen een foto van het zwembad zien als jullie kijken op www.swimfitnesscenter.com. Het is een klein bad, maar wel lekker warm. Het leek mama een beter idee om te leren zwemmen dan van de zomer in het meer van Sparta. Dit zijn zwemlessen die ook bij regen gewoon doorgaan. Waar Roos-Marijn nu op zwemles zit is net begonnen met zwemlessen. Het gebouw met zwembadje bestaat al wel langer, maar is nu dus overgenomen door swimfitness. Roos-Marijn had samen met 4 andere kindjes zwemles en niks geen kurkjes om. Wanneer de kinderen niet aan de beurt zijn om vastgehouden door het zwembad te gaan dan hangen ze als het ware gewoon aan de kant. Roos-Marijn had de grootste pret, want die is niet echt bang voor water. Er waren er twee bij die het wat minder vonden, maar ja ze zitten natuurlijk niet voor niets op zwemles. De badjuffrouw vond Roos-Marijn ook goed watervrij zoals ze dat noemen. Het kan dus best zo zijn dat Roos-Marijn als gauw opschuift naar een volgende groep. Alexandra vond het ook wel leuk om Roos-Marijn te zien. Verder heeft Alexandra mama verbaasd door almost two te zeggen. Alexandra was bij mij op de arm en iemand bij de zwemles vroeg hoe oud Alexandra was. Ik zei almost two en Alexandra zei almost two, die kleine pretletter. Verder is Alexandra weer beter nadat ze vorige week ziek was geweest. Gisteren zijn we naar de chinees/japanner geweest en heeft ze lekker gesmuld van haar eggroll (soort loempia) en beef low mein. Alexandra is gek op dit maaltje. We zijn weer bijgekletst, moet nu even de kindertjes eten geven en dan gaan ze zo naar bedje toe. (nou ja over anderhalf uur dan) Mascha