Update

Nou het is meer dan een weekje geleden dat er een update was. Er is een hoop gebeurd en de week is voorbij gevlogen. Allereerst stond Agnes vorige week zondag op de stoep. Ik wist dus helemaal van niets en ik moet zeggen dat het heel gek is als er zomaar iemand uit Nederland bij je op de stoep staat. Dit was uiteraard voor mij een heel leuke verrassing. Roos-Marijn was ook erg blij dat oma kwam om in haar zwembad te zwemmen. Het zwembad is inmiddels open alhoewel de pomp een hoop lawaai maakt. De pomp staat op de nominatie om vervangen te worden, want ik denk niet dat de buren er blij mee zijn als de pomp zoveel lawaai maakt 🙂 Verder is er deze week het tapijt boven op de overloop en een gedeelte van de Master Bedroom vervangen door parket. Afgelopen woensdag is de vloer gelegd en afgelopen zaterdag is de vloer geschuurd en gelakt. Dit schuren en lakken gaf natuurlijk de nodige stof dus zondag is er ijverig gepoetst, gewassen (de was), gestofd, gedweild etc. Het ziet er beneden dus weer spik en span uit. Na al dit harde werken was er vandaag ontspanning in de vorm van een bezoekje aan de Crayola Factory. Dit was een soort knutselmuseum waar je kon verven, kleien, stoepkrijten, met wasco’s kleuren etc. Vlak voordat we bij de Crayola Factory waren hebben we geluncht bij de Panera Bread. Agnes, Alexandra en ik hebben een uiensoepje gegeten, verder Agnes en ik nog een sandwich en heeft Roos-Marijn een pindakaas met jam sandwich gegeten. Mjammie, Mjammie, Mjammie. Na al het gekleur, gespeel, geverf etc. zijn we weer naar de auto gegaan om de terugreis weer te aanvaarden. Onderweg een heel grote plens/onweersbui op ons autootje gehad. De kinderen waren zo moe dat ze bijna de hele terugweg hebben geslapen. Thuis gekomen kindertjes een oud en vertrouwd Olvarit potje gegeven en een toetje en toen hopla het bedje in. De dames hadden natuurlijk al in de auto geslapen dus ze vielen wat later in slaap. Agnes heeft vanavond verder een gezonde salade met een bolletje jam gegeten en ik twee bolletjes met een gebakken eitje. Verder is Agnes nu de was aan het strijken en ik jullie even op de hoogte aan het houden. Morgen is het de bedoeling dat we naar een park van Sesamstraat gaat met jawel Elmo’s World. We nemen de tandpasta, pyjama’s etc. voor de kinderen alvast mee, want het is een trip van 1 uur en 3 kwartier rijden. We willen ze morgenavond zo in bedje kunnen leggen. Morgenavond dus weer meer verslag en dan probeer ik wat foto’s te plaatsen. Voor nu is het mooi geweest en zoeken we het bedje zo maar eens op. Oh ja Cor heeft nog de kasten van binnen geverfd en verder is Cor nu op reis naar Houston en dat ligt in de staat Texas. Hij vliegt verder nog voor de Mars naar Nashville en dan de nog ergens heen en dan weer terug naar Newark. Misschien dat Cor nog wel een post doet over zijn ervaringen in Texas

Shoppen

Vandaag maar eens heel flink voor mezelf geshopt. Ik ben in mijn eentje naar de Woodbury Commons geweest en heb flink ingeslagen, broeken, t-shirts, polo’s, etc. Heb het koffie drinken met Sabine bij de Starbucks wel gemist. Helaas kan ik het niet in de kast hangen, want die moeten we leegmaken, want morgen wordt het hout voor de vloer boven geleverd. Op de overloop en in een paar kasten komt een houten vloer te liggen. Ook een gedeelte van de master bedroom wordt hout. Het wordt dezelfde vloer als wat beneden ligt. Voor de mensen die al eens bij ons geweest zijn is dit dus bekend. Ons zwembad is door technische problemen nog steeds buiten gebruik. Een gedeelte van de liner heeft losgelaten en dat moet dus weer gefixt worden. Fijn hoor, eerst water bijvullen en nu weer een heleboel water lozen 🙁 Gelukkig is het weer nog knudde dus qua zwemmen missen we niets. Tja wat heb ik verder nog voor nieuws??? Effe nadenken hoor. Oh ja afgelopen woensdag zijn de kinderen nog naar de kapper geweest en hebben de dames geluncht bij de Panera Bread. Roos-Marijn en Alexandra hebben echt heel goed geluisterd en als beloning hebben ze toen een cd/cassettebandje/radio speler gekregen en wel in de kleur roze. Er worden dus volop nederlandse liedjes, verhaaltjes etc. gedraaid/afgespeeld. De kinderen vinden het prachtig en het is natuurlijk goed voor hun taal. Ok, volgende keer weer meer spannends.

Regen, Indische Pindasoep en Snake

Zo, eens even weer wat belevenissen typen. Allereerst was het vrijdag zwemles voor beide dames. Na het zwemmen was het ook buiten het bad nat, regen, regen en nog eens regen. Ik heb dus maar eens onze nieuwe buurtbewoonster opgebeld om te vragen of ze zin hadden bij ons te spelen. Het meisje heet Ava en haar broertje Grant. Op een gegeven moment waren de kinderen op blote voeten naar buiten gegaan toen het begon te plenzen. Aangezien het water niet echt koud was hebben we maar besloten om ze allevier een paraplu te geven en ze maar lekker in de regen te laten spelen. De kinderen vonden dit dus prachtig en een paar keer per jaar is dit natuurlijk ook hartstikke leuk voor ze. Met toestemming in de plassen stampen en doen. Na het natte wateravontuur lekker afgedroogd en toen was het tijd om te eten en daarna naar bedje. Even bedenken wat we zaterdag gedaan hebben. Oh ja niet veel, want het regende voor de verandering. We hebben een nieuw soepje gemaakt en wel Indische Pindasoep. Deze was wel aardig gelukt. Voor receptinformatie moeten jullie maar verzoekjes indienen. Het zwembad zou geopend worden, maar door de regen is het verschoven naar vandaag (maandag dus). Zondag hebben we geluncht bij Panera Bread en daarna moest mama om 15.00 softballen (training). Beate en Felix hebben ‘s avonds bij ons gegeten. Toen kindertjes weer lekker naar bed. Alexandra was niet helemaal fit dus die heeft een paracetamolletje gekregen en is toen beneden in de box in slaap gevallen. Vanochtend heb ik alweer de schrik van mijn leven gehad. Ik moest even de kraan aanzetten om het zwembad te vullen toen ik door de tuin bijna op een slang stapte. Ik was al op mijn hoede en nog schrik je als je een voet neerzet en er schiet een slang (niet zo heel groot hoor) voor je voeten weg. Brrrrrrrrrrrr. Vanmiddag komen ze dus het zwembad openen dus als het dan mooi weer wordt kunnen we weer poedelen in ons badje.

Een potje biljarten ?

Dit filmpje heeft welliswaar niets met ons van doen maar is wel de moeite van het bekijken waard. Alleen al om te weten dat ik niet de tijd ga besteden om dit te oefenen.