Bambi gesignaleerd

Op het moment komt het om van de natuur bij ons huis. De bloemen en planten groeien of het een lieve lust. Dit jaar zijn we zelfs begonnen met het planten van zaden voor mooie planten. Ik had deze zonnebloemzaden gekocht van het bedrijf waar ik nu werk. Ik had de zaden in het voorjaar in kleine kiembakken gedaan die hoog op een houten tafel stonden. Alles ging goed totdat zonnebloemen overgeplant moesten worden in grotere potten. Deze potten konden niet langer op de tafel staan en stonden op ons dek op een aantal verschillende plekken. Het blijkt nu dat de groundhogs verzot zijn op groene zonnebloemen. Bijna gelijk de volgende dag was het gebeurd…… alle zonnebloemen kaal opgegeten. Het is nu te laat in het seizoen om nog nieuwe te planten want het duurt ongeveer 90 dagen voordat ze volgroeid zijn en dan zitten we al in Oktober.

Met de fauna gaat het gelukkig beter dan de flora. Vanavond hadden we twee bambies in onze achtertuin (ik vermoed dat die ook niet vies geweest zouden zijn van zonnebloemen als ze erbij hadden gekund). Het lijkt wel een tweeling….

2 x Bambi

alweerweeralarm

weer.JPG

In Nederland is het blijkbaar alweer weeralarm. Vanuit een zonnig, warm en droog New Jersey wensen we jullie allemaal veel sterkte. Hou de sleurhutten van de weg en doe de Zuidwester maar weer op !

Update: 

We zouden bijna medelijden krijgen. Hollands tafereeltje ?

Hollands tafereel

Cor is weer happy….

Cor’s favoriete horloge was afgelopen januari gestolen in Sao Paulo (Brazilië) toen hij daar was voor zijn werk. Het horloge was een Sinn Einsatzzeitmesser 1 (EZM1), afkomstig van een juwelier uit Spanje. De juwelier had het model in zijn eigen verzameling gehouden omdat er geen nieuwe meer te koop waren maar wilde na lang aandringen uiteindelijk verkopen. Van het model zijn er slechts een klein aantal gemaakt door een duitse horloge fabrikant. De horloges zijn oorspronkelijk speciaal gemaakt voor een speciale eenheid behoren bij het Duitse Ministerie van Financiën: de ZUZ. ZUZ betekent Zentrale Unterstutzung Zoll. De eenheid wordt ingezet bij gevaarlijke financiële fraude zaken .Sinn maakt heel geavanceerde horloges; ze hebben bijvoorbeeld ook speciale horloges voor duikers die waterdicht zijn tot 11 kilometer (het diepste punt ter wereld in de Mariana trog), de horloges worden daarwerkelijk getest onder die druk (Sinn U1) en het staal waaruit ze gemaakt zijn wordt ook gebruikt in onderzeeboten. Een andere variant (Sinn 144st) is speciaal gemaakt voor gebruik in de ruimte door astronauten onder gewichtloosheid)

ezmp1.jpgSinds het horloge gestolen werd in Januari is Cor op zoek geweest naar een EZM1 en heeft er nu tweedehands eentje gevonden bij een juwelier in Californië.   Gelukkig is Sinn heel erg goed in onderhoud en dus zullen we het binnenkort naar de fabriek in Duitsland sturen om helemaal schoon te maken en na te kijken. Ze kunnen ook de geschiedenis van het horloge geven; omdat het gevuld is met een speciaal gas (Ar) moeten alle horloges onderhouden worden in de fabriek in Frankfurt.

Cor is dus weer helemaal blij…..

Geslaagd….

Nou ja, geslaagd… er was natuurlijk niet echt een examen. Desalniettemin is Roos-Marijn nu officieel van klaar met het pre-K programma en gaat ze in September naar de ‘Grote School’. De grote school is de Alpine School, een van de twee basisscholen in Sparta. Roos-Marijn zal in eerste instantie halve dagen naar deze school gaan en wordt opgepikt met de schoolbus bij ons in de straat. Dat wordt wel een uitdaging voor ons want nu hebben we ‘s ochtends niet een strak schema. Ondanks dat de huidige school waar de dames heengaan, de Goddard School, ook een starttijd heeft, is het wat soepeler en komen de dames regelmatig wat later dan stipt 09.00 binnenwandelen. De schoolbus wacht echter niet op ouders die te laat zijn…. dus moeten we echt een ochtend regime gaan instellen. Gelukkig stopt de bus in de straat en hoeven we dus niet in de auto. Naast de halve dagen op de grote school gaat Roos-Marijn ook naar een Enrichment Program waardoor ze een aantal dagen in de week toch volle dagen op school zal zijn. Het Enrichment Program is optioneel en niet verplicht maar de kinderen leren extra dingen. Op de Alpine school kunnen ze bijvoorbeeld ook Spaans leren; een erg belangrijke taal want veel mensen in Amerika spreken Spaans. In Amerika beginnen de echte volle dagen op school pas met 6 jaar en dat is voor Roos-Marijn dus pas volgend jaar.

Geslaagd !

Hier is een link naar een filmpje waarin Roos-Marijn onthult wat ze later worden wil. Helaas is de kwaliteit van het filmpje een beetje slecht omdat het vrij donker was in de school.

NIEUWE LAYOUT

Hier is die dan. De nieuwe layout van onze website. Cor heeft hem in elkaar geknutseld. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.  Tja wat is er deze week gebeurd. De plankenkast in de kelder is weg. Heeft Cor eruit gesloopt voor zijn nieuwe TV. Alexandra had een fikse oorontsteking en is vandaag op controle geweest bij de kinderarts. Haar trommelvlies aan de rechterkant was geperforeerd. Het was alweer aan het helen, maar het was verstandig om 48 uur niet in het water te gaan. Helaas voor Alexandra vandaag en morgen niet zwemmen. Ze heeft er niet echt veel last van gehad. Tja verder eigenlijk wel alles oke hier in the States. Mooi weer, morgen nog 29 graden en dan vier dagen boven de 30, maandag verwachten ze 34 graden, lekker voor mij, want dan mag ik softballen (gelukkig pas om 18.30 uur ‘s avonds)  We hebben 2 wedstrijden gewonnen en eentje verloren. Nou tot de volgende keer maar weer dikkie dik.