Disney World Orlando

Een prettige bijkomstigheid van het feit dat Cor voor zijn werk deze week in Orlando moest zijn, was dat de kinderen tijd hadden om in Disney World te kijken en rond te dwalen. Met name de prinsessen, Pluto, Mickey en Donald Duck deden het erg goed. De gouden tip is om een twee-persoons buggy te huren in het park, zodat kinderen die na een lange dag op instorten staan, comfortabel vervoerd kunnen worden. Hieronder een foto met Donald D.

Disney World Orlando

Mascha in een ATR-72

Toen Mascha vorige week aankwam in de Bahamas, zweerde ze op het vliegveld nog nooit in een propellorvliegtuig te vliegen (deze stonden namelijk in ruime hoeveelheden op het vliegveld in Nassau). Echter slechts 9 dagen later was het toch zo ver. In plaats van naar huis zijn we naar Miami gevlogen vandaag omdat ik voor mijn werk in Orlando moest zijn. Dit was iets wat op het laatste moment gebeurde en ik niet van te voren wist. Het was maar een hele korte vlucht (minder dan een uur) en het was een propellor vliegtuig: een ATR-72 zoals hieronder te zien is. Mascha was natuurlijk niet blij maar we hebben het allemaal overleefd !

  

 Vanuit Miami zijn we met de auto naar Orlando gereden. Eigenlijk wilden we langs US-1 rijden: de meest oostelijke highway in de US. Noord-Zuid Snelwegen in de US zijn genummerd vanaf de oostkust; hoe verder westelijk hoe lager het nummer. US-1 is vrij oud en is 3818km lang. US-1 start in het zuidelijke puntje van Florida. We hebben US-1 ook een stukje gevolgd maar uiteindelijk hebben toch maar een nieuwere snelweg genomen (Florida Parkway) omdat het langer leek te gaan duren dan de 4 uur die we ervoor uit hadden getrokken. US-1 loopt grotendeels door steden heen waardoor er vrij veel verkeer is. Hieronder onze route van vandaag:

route.jpg

Alles bij elkaar hebben we zo’n 50 mijl (80 km) langs US-1 gereden en daarna zo’n 150 mijl (250 km) langs de Florida Parkway. Alles bij elkaar ongeveer 400 km van (vliegtuig) deur tot (hotel) deur in ongeveer 4 uur.