SNEEUW, SNEEUW, SNEEUW

De eerste echte sneeuwval van het jaar is een feit, de scholen hier in Sparta zijn dicht dus de kinderen kunnen lekker genieten van buiten in de sneeuw spelen. De foto’s zullen volgen. Zaterdag 10 november toen hond Floortje er was, was er ook al wel wat gevallen, maar dit was meer nattige sneeuw, bleef wel liggen, maar was minimaal.

Wij gaan dus vandaag snowboots, en skipakken aantrekken om te spelen in het witte goed. Woensdag zal het alweer 15 graden worden dus even flink genieten vandaag voor de kinderen en mama 🙂

Floortje …

We hebben de afgelopen 3 dagen een hondje op bezoek gehad: Floortje. Wat we altijd al vermoeden is waarheid gebleken: onze 2 kleuters hebben meer energie dan een 4 maanden oude puppy ! Floortje moest af en toe gered worden van de vele aaien van Roos-Marijn en Alex zodat ze even in haar mandje kon bijkomen. Floortje was ook niet helemaal zindelijk dus de vloer is ook weer gedweild !

Floortje

De Diekies weer in Amerika…

De afgelopen twee weken waren Opa en Oma weer in Amerika. Ze arriveerden op 16 Oktober. Helaas was Cor er de eerste week niet omdat hij voor zijn werk net de dag ervoor op reis moest. Het was heel gezellig en we hebben veel verschillende dingen gedaan. Allereerst was het Halloween en dat betekent dat iedereen verkleedt gaat. De foto hieronder is van Roos-Marijn’s schoolklas.

De schoolklas van Roos-Marijn

Ook op Cor’s werk doen ze natuurlijk aan Halloween. Dat moet ook wel want er wordt natuurlijk heel veel snoep verkocht tijdens Halloween. Het is namelijk traditie dat de kinderen ‘s avonds de buurt rond gaan in hun kostuum en dan een snoepje krijgen. Mars levert natuurlijk een heleboel van die snoepjes en dat moet natuurlijk wel gevierd worden. De werkzaamheden op kantoor begonnen al op woensdagavond voor de ‘Boo Bash’ van vrijdag. Op vrijdag wordt er op kantoor niet gewerkt maar is iedereen verkleed en komen de kinderen van de medewerkers ook verkleed op kantoor. Oma ging dit jaar ook mee.

Boo Bash bij Mars

Tijdens Halloween thuis ging Roos-Marijn verkleed als een Aziatische prinses. Het maakt Roos-Marijn niet zoveel uit hoe ze verkleed is…. zolang het maar een prinses is 🙂 Alexandra ging als ratje.

Prinses en rat

Opa en Oma hebben echter wel iets voor de kost moeten doen. De bovenkant van de rail van het deck verkeerde in een slechte staat. Het was namelijk al een poos niet meer onderhouden en gelakt. Omdat vele handen licht werk maken, hebben Opa en Oma het voortouw genomen bij de schilderactiviteiten. Gelukkig was het nog prima weer zodat we met een paar uurtjes per dag zo klaar waren. Opa was erg handig met de schuurmachine.

Lakken van het dek.

Maar natuurlijk werd er niet alleen maar gewerkt. Opa was ook zeer gecharmeerd van het ‘antiek’ dat te koop was. Ook de verschillende yard sales die werden gehouden waren populair. De hit van deze herfst was echter Ebay. Wat voor ons en de kinderen gewoon een oud autootje is, dat bovendien een wiel mist, is voor Opa een ‘koopje’. Onderstaande Mercedes is dan samen met nog meer ‘antiek’ in de koffer mee naar Nederland teruggesmokkeld.

Koopje !

We zijn natuurlijk ook vaak uit eten geweest, al werd Oma’s salade met appels toch meer op prijs gesteld van de Ceasar salad bij de Outback, Chili’s of Olive Garden. Op 2 November vlogen Opa en Oma weer terug naar Zwolle ! Tot volgend jaar !!

Laatste avond in Amerika