Geluk gehad (Apple klaagbrief)…

Ik weet eigenlijk niet waarom mensen zo kapot zijn van Apple. Wij hebben een Apple Macbook Pro, sinds ongeveer een jaar, en ik weet dat het de laatste Apple is geweest. Recentelijk heb ik een DSLR camera aangeschaft en daarbij ook een FireWire CF card reader om foto’s van de geheugenkaart naar de PC te krijgen. Omdat de DSLR camera een groot bestandsformaat gebruikt is dit de enige manier om dit redelijk snel te doen. Blijkt nu dat Apple allerlei problemen heeft met de 2 FireWire poorten op hun Macbooks. De oplossing ? Volgens Apple moet je de computer afsluiten, 6 tot 8 minuten wachten en dan de computer weer opstarten met de FireWire al aangesloten.

Windows 3.11 anyone ?

Maar het kan nog erger. We hebben ongeveer 5,000 foto’s in onze iPhoto (Apple) software en die wordt op 2 plekken opgeslagen. Een keer op de harddisk van de Apple Macbook en een keer als backup op een 1TB externe harddisk. Die externe harddisk werkt via WiFi en staat normaal in de kelder alweer elke zondagnacht automatisch een backup wordt gemaakt. Vorige week is er iets mis gegaan met het wissen van bestanden op de Macbook en moest ik dus terugzetten van de externe harddisk. Het blijkt nu dat iPhoto niet goed omgaat met incrementele backups tussen 2 versies van iPhoto. Daarom de afgelopen 2 dagen besteed om heel veel foto’s met de hand terug te zetten.

Het wordt erger….

Omdat het draadloze netwerk prima is voor internet en dergelijke maar een beetje langzaam is om voor 5,000 foto’s variant data terug te kopiëren had ik de harddisk uit de kelder gehaald. In plaats van het draadloze netwerk te gebruiken (zodat Mascha tenminste gewoon kan Ebay’en), had ik hem via een kabel op de Macbook aangesloten. Roos-Marijn was echter in het kantoor aan het ‘spelen’ (= dol-dwaas rondrennen) en bleef met haar maat 22 achter de kabel haken. Gevolg: 1TB harddisk vliegt met een boog door de lucht en sterft onder luid gepiep op de houten vloer.

Behalve onze foto’s stond er ook veel muziek (ongeveer 30 gb), films (ongeveer 50gb aan diploma uitreikingen, verjaardagen en geboortes) en ingescande documenten (paspoorten, visa, rijbewijzen e.d.) op die harddisk.

Gelukkig had ik in juni nog een backup van deze harddisk gemaakt op weer een separate disk….. maar nu ben ik dus wel door mijn opties heen. Sinds juni hebben dus nog wel wat muziek e.d. verloren maar het oude materiaal is waarschijnlijk allemaal nog beschikbaar tenzij ook die harddisk het begeeft.

Om het allemaal te vieren, zal ik de komende weken ook wat oude video op onze site zetten. Hier is alvast een Mascha van 4 jaar geleden na een hockey incidentje met Max op de bank….

Update 24/12: nieuwe harddisk van Amazon is onderweg. 1 TB RAID 1 zodat alle foto’s en video’s weer veilig zijn. Deze komt dus niet meer uit de kelder !

Cavalry 1TB RAID 1

Driving home for Christmas

Nou ja… driving is het niet helemaal ondanks dat ik er bijna 3 uur file op heb zitten. Het is vrijdagavond voor Kerst en het is enorm druk overal. Ik zit in Los Angeles en het vliegveld is een gekkenhuis; net als de snelwegen. Op de vrijdag voor Kerst vliegen alle Amerikanen weer: naar familie, naar het zuiden of naar de skipiste. Voor mij zit het jaar er op, dit is was mijn laatste werkdag dit jaar. Volgend jaar begin ik ook direct aan een nieuwe baan, ik word Vice-President Finance in de Mars Health & Nutrition divisie.

Deze week heb ik wel iets leuks gedaan; als Kerst evenement is onze groep naar Catalina geweest. Dit is een eiland voor de kust van Californië. Het is ongeveer 30km lang en 10km breed en er wonen een paar duizend mensen. Met een snelle boot is het ongeveer 1 uur varen. Een soort Amerikaans waddeneiland dus…. en dan maar denken dat alleen wij en Duitsland die hebben. Hieronder een foto van de haven in Catalina.

catalins.jpg

Men rijdt op het eiland alleen met golfkarretjes rond, in plaats van met auto’s. Dit omdat het eiland smalle weggetjes heeft (beetje Amsterdamse binnenstad formaat) en er veel mensen wandelen en fietsen. Je kunt goede vis op het eiland krijgen en er zijn veel restaurants. Mensen die in Californië wonen, kunnen met hun boot vanuit Long Beach of Huntington Beach makkelijk overvaren en een dagje uit. Er varen ook meerdere malen per dag snelle passagiersboten (catamarans). Het grootste deel van het eiland is een natuurreservaat.

van melkgebit naar ???????

Roos-Marijn is trots, want haar eerste echte “grote” mensenkies is aan het doorbreken. Ik liet Cor gisteren zien dat Roos-Marijn al haar eerste voortand aan het krijgen was en hij merkte iets van een kies op??? Vandaag even goed bekeken en ja hoor daar zit haar eerste blijvende kies dan. Hij is linksonder aan het doorkomen. Gelijk even de rest goed bekeken, maar verder niets te zien op een bobbel na dan onder in haar mond voor. Daar zal haar eerste snijtand onder wel gauw komen. Tja kleine meisjes worden groot, nog maar even gauw een paar mooie foto’s van Roos-Marijn nemen, want voor je het weet loopt ze misschien wel met een fietsenrekje rond :)  

Hoezo Sneeuwvrij ?….

Volgens Mascha was het sneeuwvrij. Nou ik kan jullie vertellen dat het helemaal niet sneeuwvrij is. Op dit moment ben ik in Santa Fe, NM (New Mexico). Dit gebied is een woestijn en in de woestijn sneeuwt het gewoon. In een woestijn zijn ook ski-gebieden en die gaan open. Helaas zit ik daar met mijn huurauto midden in en het is een bijna 2 uur lange slip en glibberpartij naar het vliegveld geworden. Wel gezellig: Amerikaanse sloep, sneeuw op de voorruit en Jingle Bell’s op de radio. [sorry te glad en koud voor een foto].

Hier hebben ze geloof ik 57 trails…. : Mazzja….  eat your heart out !

SNEEUWVRIJ

Vandaag was dan de tweede sneeuwdag, dus geen school voor de kinderen. Het klokhuis voor Alexandra was gisteravond al afgelast en Roos-Marijn’s school volgde vanmorgen.  Om 10.00 uur ‘s morgens begon het te sneeuwen en er ligt nu ongeveer 15-20 cm. Morgen schijnt het mooi weer te worden dus dat komt goed uit, want ik heb morgen training op Mountain Creek. Heb ik even geluk met zoveel sneeuwval :)  Het ski-seizoen ziet er voor nu veelbelovend uit dus hopelijk hebben we een goede ski-winter. Nou ik ga vanavond maar eens vroeg in het mandje, want morgen om 9.00 moet ik beginnen.

Karate Kid Part Deux

Roos-Marijn is een poosje geleden op karate gegaan en Alexandra wilde ook heel graag. 3 maanden geleden was ze nog een beetje te jong maar nu is ze oud genoeg 🙂 Afgelopen zaterdag was er een halfjaarlijks karate evenement in de sportzaal van een highschool hier in de buurt. Alle kinderen van de karate school mochten daar hun kunsten laten zien en er waren ook wedstrijden en examens.

Helaas verloren beide dames hun wedstrijden in Kata’s erbarmelijk. De bedoeling is om een bepaalde karate beweging zo mooi mogelijk uit te voeren terwijl je ‘tegenstander’ dit ook doet. Er zijn 3 juryleden die dan beoordelen wie de winnaar is. We hebben Alex op video kunnen vastleggen.

NIEUWE BAAN VOOR MASCHA

Ra ra, het heeft te maken met sneeuw!? Ja ja, ik ga werken op mountaincreek als kinder ski-lerares. Is dat niet leuk? Kijk maar op www.mountaincreek.com  voor meer info. Het skigebied gaat zaterdag open en helaas hebben we het dit weekend te druk met andere activiteiten, maar ik denk dat Alexandra maandagochtend voor het eerst op de latten gaat. Roos-Marijn is al een oude rot in het vak, maar die gaat ook weer lekker op de latten of het snowboard. Misschien krijgen we papa Cor ook wel zover :)  Het is hier inmiddels flink koud geworden en het vriest lekker ‘s nachts, maar dankzij onze nieuwe kachel is het lekker vertoeven boven, dus Hanneke, John en Lisa geen zorgen, in het huis is het lekker.