Voor het eerst oud…

Hmmm.. vandaag is een bijzondere dag omdat ik me voor het eerst oud voel. Ik ben op het moment in Silicon Valley: het hart van alles wat nieuw en bijzonder is en waar de internet ‘bubble’ begon. Vandaag heb ik gesproken met mensen die al jaren werken in Silicon Valley, een plaats vlak bij San Francisco (California). Het weer is geweldig, er is overal kunst en nieuwe ideeen zijn overal. Dit is een soort Florence in de Renaissance ! Alles is hier nieuw, fris en er is veel energie. In de ochtend heb ik Loic leren kennen, hij is de eigenaar achter Seesmic.com. Seesmic.com is misschien over 5 jaar, wat Hyves.nl nu is. Loic heeft 11,000 vrienden op Twitter.com.         11,000 ! Hoeveel mensen zullen we in de toekomst contact mee hebben ? Alleen familie en vrienden die we omzetten naar een digitale hyves …. een stuk of 100 ? Hoe ga je om met 11,000 vrienden ? We spraken vandaag over een ‘vibe’ een ‘resonantie’ die uitgaat van vrienden. Deze ‘resonantie’ zal in plaats gaan komen van het lezen van elke email / web post van je 100 vrienden. Onze kinderen hebben niet meer genoeg aan alleen familie en buren… ?

 Behalve Loic van Seesmic.com heb ik meer mensen ontmoet. Mensen die mij het gevoel gaven dat ik 50 jaar oud was. Mensen die me het gevoel gaven dat het 1967 is en dat ik degene ben die tegen experimentele drugs en wereldvrede is. Mensen van 40 die tegen mij praten alsof ik 70 ben !  Vandaag was ik voor het eerst oud !

Playstation 3 – Media Streaming

DLNA UPnP fotolijst

 Van Mascha had ik voor mijn verjaardag een Playstation 3 gekregen (met name omdat meneer Marco van den Berg nog steeds geen Wii uit Maleisië voor mij heeft willen bestellen !). Gisteravond heb ik een nieuwe stap kunnen maken in de automatisering van ons huis. In de afdeling ‘oude computer onderdelen’ had ik nog een oude Linkstation 250GB NAS liggen. Deze ‘netwerk harddisk’ heeft een chip en ook wat geheugen en het is mogelijk om de originele software erop te vervangen met zogenaamde OpenLink software. Hierdoor kun je nieuwe applicaties installeren die voor het hele draadloze netwerk beschikbaar zijn. Een van de applicaties is een zogenaamde Twonky Media Server. De Twonky server maakt het mogelijk om door het hele huis op allerlei draadloze apparaten foto’s, video’s en muziek te bekijken. Er zijn steeds meer apparaten te koop die deze zogenaamde DLNA UPnP standaard ondersteunen. Een voorbeeld zijn de LCD Fotolijstjes. Deze lijstjes hebben een LCD scherm en halen de fotos direct van de mediaserver. Daarnaast heeft hebben Denon, Pioneer, Philips en Yamaha ook een al DLNA versterkers en radios waardoor je al je muziek overal kunt spelen. Ook kun je nu bijvoorbeeld op bepaalde mobiele telefoons (Nokia N95) in het huis foto’s en muziek draadloos downloaden. De Playstation werkt ook met de mediaserver een daarom hebben Roos-Marijn en Alex nu on-demand toegang tot ongeveer 250 uur aan tekenfilms, K3, Spongebob Squarepants en ander vermaak… direct vanaf de Playstation op TV. Omdat de Twonky media server is aangesloten op het internet kunnen ze het eventueel ook bij oma en opa bekijken (als die ook een Playstation 3 kopen 😉 ).

 En Marco….. nu graag die Wii bestellen !