SNEEUW SNEEUW SNEEUW

Vandaag is de eerste dag met sneeuw en dan niet een klein beetje maar een heleboel. Ik heb meer dan een uur vastgezeten/gewacht bij een benzine station om weer verder te kunnen. Ik was een half uur te laat om Alexandra op te halen, maar Alexandra en ik zijn nu veilig thuis. Vanmiddag is het normaal gesproken karate dag, maar Mascha en kids gaan vandaag niet meer de deur uit. Ik ga Alexandra nu lekker in bad stoppen en wachten op Roos-Marijn, ik verwacht dat die vrij laat met de bus thuis komt. Ik zal een foto maken van al het wintergeweld en die op de website doen.

UPDATE 29 OCTOBER (van Cor):

Hier is een link naar een artikel in de lokale krant. Ik citeer: ‘  In Sparta, police urged residents “not to drive, unless absolutely necessary.” ‘. Geldt natuurlijk niet voor Diekie Blauwvinger, alleen voor gewone amerikanen 🙂

UPDATE 9 NOVEMBER (van Mascha)

Halloween 2008

Elk jaar is er bij Mars een Halloween feest. Dit jaar was het een beetje anders omdat het kantoor word verbouwd. Er is dus niet veel ruimte binnen en dus is uitgeweken naar een boerderij in de buurt van Hackettstown. Natuurlijk was iedereen weer verkleed en was er weer voldoende snoep. Roos-Marijn mocht onder mama’s toeziend oog spijbelen en was vervroegd uit school. Omdat het op een boerderij was, was er dit keer een echt ‘corn maze’ (een doolhoof in een maisveld), een hay ride (rit op een tractor) en natuurlijk ook ‘pumpkin pickin’ (je eigen pompoen uitzoeken op het veld). Roos-Marijn en Alex hadden het erg naar hun zin en kregen natuurlijk weer genoeg snoep. Roos-Marijn was verkleed als een cowgirl en Alexandra was superwoman.

Deep South…

Vandaag ben ik op een roadtrip gegaan. Eigenlijk is het nog steeds werk maar vandaag moest ik naar Greenville, Mississippi reizen. Dat begon om 9 uur vanochtend met een vlucht van Newark naar Memphis, TN. Vanaf Memphis zou ik verder kunnen vliegen maar dat heb ik niet gedaan. De vlucht zou ongeveer 150 mijl zijn (250km) en ik heb besloten dat ook wel te rijden is. Over land is de afstand natuurlijk ietsje langer maar nog steeds flink onder de 200 mijl. Hier in het Zuiden is het vrij dunbevolkt en de weg liep zonder al teveel omwegen naar waar ik moest zijn. De weg die ik gereden heb was geen snelweg maar Route 61….. een broertje van de beroemde Route 66.

 

 Route 61 is beroemd vanwege de Blues en wordt daarom ook wel ‘Blues Highway’ genoemd. De weg loopt door de mississippi delta en daar is de oorsprong van de Blues. Er komen heel veel beroemde musikanten uit Mississippi: B.B. King, Bo Didley, Elvis Presley etc. In Clarksdale, MS is een beroemde kruising in Route 61 waar  in 1936 Robert Johnson zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht, in ruil voor het kunnen spelen van ‘de blues’: Robert Johnson. Hieronder het nummer dat hij daarover geschreven heeft.

 

 Langs bijna de gehele weg staat katoen gepland. In eerste instantie had ik helemaal niet door wat deze plant precies was maar onderstaande foto maakt het heel duidelijk…. hier komt alle katoen vandaan. Mississippi heeft ook heel veel bossen. Meer dan de helft van de staat bestaat uit bos:  Er wonen gemiddeld maar 23 mensen per vierkante kilometer.  In Nederland wonen er 396 per vierkante kilometer en in New Jersey zijn er 438 per vierkante kilometer (exclusief beren).  Er zijn veel overstromingen in Mississippi, veroorzaakt door de rivier met dezelfde naam. Deze enorme rivier is bijna 4,000 km lang en is een van de langste ter wereld.  Mississippi is ook een van de armste staten van de amerika en er komen heel veel tele-evangelisten e.d. vandaan omdat het ook een erg religieuze staat is.  De puriteinen zullen hier dan ook van genieten: http://feministing.com/archives/002976.html

 

Lange, lange trip

Deze week was een eenzame week voor Mascha en de kinderen. De afgelopen tijd had ik al vrij veel gereisd en ook deze afgelopen week ben ik op zondagmiddag vertrokken en op zaterdagochtend weer teruggekomen. Deze week zaten er 4 vliegvelden in het schema: EWR, JFK, SFO en ABQ. Het was geen gelukkige week: een hotel was overboekt en een ander hotel had problemen met de stroomvoorziening. Ook heb ik veel in de file gestaan. Volgende week blijf ik lekker thuis ! Mascha kan vanavond een beetje de schade inhalen want er is een ‘Ladies Night’ met vriendinnen. Etentje, film, drankje na afloop…. ook niets te klagen 🙂

De meeste tijd heb ik verbracht in Los Angeles. Het autoverhuur bedrijf daar het een nieuwtje: ze verhuren alleen maar meer autos die tenminste 23mpg halen (ongeveer 1:10). Ik kreeg een zogenaamde Toyota Prius. Dit is een Hybrid auto; eentje die zowel een electromotor heeft alsook een bezine moter. De electromotor wordt gebruikt in het stadsverkeer en op de snelweg gebruikt het de benzine motor. Telkens wanneer je afremt worden de batterijen voor de electromotor automatisch opgeladen, zodat die bijna altijd vol zijn. De auto is ook erg licht (veel aluminium) en ik haalde tijdens mijn 3 dagen in Los Angeles 53mpg (ongeveer 1:22). Daar zat veel file en zo bij, dus dat is helemaal niet zo slecht. Hieronder een foto van het informatie display uit de Prius. Het display laat je constant zien met welke motor de auto rijdt. Als je op electromotor rijdt of als de auto stilstaat gaat de benzine motor automatisch helemaal uit. Het rare van een Prius is dan ook dat je de auto niet hoort als hij langzaam rijdt of stilstaat. De benzine motor gaat automatisch aan als dat nodig is. Als je heel goed rijdt, op tijd remt en niet hard wegrijdt, kun je met deze auto 1:30 halen.