Koffers zijn gepakt…

Roos-Marijn d’r koffer is gepakt; het boodschappenlijstje van oma is afgevinkt en het Nederlandse boodschappenlijstje zit in de handbagage. Roos-Marijn heeft d’r aftelkalender vandaag in de vuilnisemmer kunnen gooien. De batterijen van de fotocamera en de Nintendo DS zijn opgeladen en de schone sokken zijn 3 keer geteld …. kortom we zijn er klaar voor.

Vanmiddag vliegen we met vlucht CO70 naar Amsterdam.

We hopen dat opa en oma de frituurpan met bitterballen klaar hebben 🙂

San Francisco ….

 Soms is reizen heel vervelend; soms heb je geluk …. vandaag was een van die dagen van geluk:

St. Regis Hotel in San Francisco.

 En…. in dit hotel wordt de vis (voor de sushi) elke 2 dagen ingevlogen van de beroemde Tsukiji vis markt in Tokyo !

Wie eet de pompoenen op???

In oktober is het halloween en dus ook pompoenen tijd. De kinderen hadden hier en daar op boerderijen ook de nodige pompoenen uitgezocht en die stonden tot voor kort mooi bij de voordeur. Op een dag zag ik een behoorlijke troep bij de voordeur en 1 pompoen was behoorlijk aangevreten door een ???

De reeds aangevreten pompoen en de andere pompoenen hebben we dus maar gauw voor het raam van de speelkamer gezet zodat de kinderen lekker naar het ??? kunnen kijken wanneer hij/zij zijn buikje weer komt voleten, we verdenken trouwens ook andere dieren van deze lekkernij te snoepen, want gisterenmorgen was een nog behoorlijk groot pompoen helemaal weg, spoorloos.