Kerst in NYC

Gisteren zijn Roos-Marijn, Alexandra en ik samen met Colleen en Brynn naar New York City geweest. De vader van Colleen werkt als hoofd-beveiliger in NYC dus dat was in ieder geval gratis parkeren 🙂 We hebben de grote kerstboom in NYC gezien en ook grote kerstballen, lampjes en een piek. Ook hebben we de etalage van een grote winkel (Saks Fifth Avenue) gezien. Na het lunchen zijn we nog in de M&M’s winkel geweest en toen weer naar huis. Het was niet druk om NYC in te komen, maar er waren een hoop toeristen. In de M&M’s winkel was het stampvol, maar goed de kinderen mochten hier wat uitzoeken, want Cor had een tegoedbon van 50 dollar gekregen en omdat hij bij de Mars werkt kreeg ik ook nog eens extra korting 😉

Kortom Alexandra wilde vandaag weer terug naar NYC, want die wil met haar M&M’s handtas winkelen 😉

Alex, Roos-Marijn en Bryn voor de M&M's winkel op Timessquare

Kerst 2008

Vandaag zijn opa en oma van Dijk weer vertrokken naar Zwolle. Ze zijn hier best lang geweest: wel bijna 3 weken. Roos-Marijn en Alexandra vonden het heel erg leuk en we hebben veel leuke dingen gedaan. Opa heeft ook nog weer wat speelgoed op de kop kunnen tikken (zie onderstaande foto) via Ebay. Het pakketje werd ruim voor vertrek via de post bezorgd.

Marx uit Riverside, ILOok zijn de gebruikelijke andere speelgoed en curiosa handelaren weer bezocht: Cranberry Scoop, La Fayette Mill, Andover Antiques en Chester Antiques. Daar waar Chester Antiques vorig jaar nog goed was voor een koopje: een authentieke blikken speelgoed Kever Cabrio, was het dit jaar wat moeilijker shoppen. Ook hadden enkele speelgoedhandelaren de lange periode van afwezigheid van opa van Dijk financieel niet overleefd: de treintjes handelaar uit Andover had zijn zaak moeten sluiten.

Gelukkig ging Agnes het shoppen wel net zo goed af als vorige jaren :-)    Terwijl Mascha en Agnes de noodzaaklijke inkopen deden, hebben Cor en opa de kerstkrans buiten aan het huis gehangen. Dat leek in eerste instantie nog niet zo makkelijk omdat deze vrij zwaar was en het er op leek dat er lange ladders, boormachines, pluggen en wat al niet meer aan te pas moest komen. Gelukkig is het allemaal met wat creativiteit opgelost 😉

Op 25 December hebben we volgens amerikaanse traditie ‘s ochtends de kerstcadeaus uitgepakt en dat was wel heel gezellig.

kerstcadeaus

Roos-Marijn en Alexandra hadden de avond ervoor hun wenslijst voor de open haard gelegd en waren natuurlijk de volgende dag al voor dag en dauw op. Gelukkig had de kerstman veel cadeaus achtergelaten en sommige van de cadeaus leken vreemd genoeg wel uit Nederland te komen. Natuurlijk kregen Roos-Marijn en Alexandra de meeste cadeaus en hadden ze erg veel plezier. ‘s Middags was het de beurt aan Mascha en oma om de Kerst maaltijd te de kerst tafel .... met dank aan oma !maken omdat Cor’s Italiaanse soep na twee dagen smikkelen nu toch echt op was. De kersttafel was mooi versierd en we hebben lekker gesmikkeld.

We hadden dit jaar ook huisdieren met de Kerst. Floortje, de hond van Frank van Lisette, was bij ons te logeren omdat ze met de kinderen op wintersport vakantie waren in Canada. De kinderen hadden dus, als opa en oma moe waren, nog een hondje om mee te spelen.

Op dit moment, zo rond 21.00 uur onze tijd, zitten opa en oma al vast alweer ergens ver boven Canada. Het was erg gezellig. Zoals het Amerika betaamt was het natuurlijk een witte Kerst. Dit is met 99% zekerheid onze laatste Kerst geweest hier in Sparta want begin 2009 gaan we verhuizen naar Los Angeles. Kerst daar ziet er heel anders uit: palmbomen een zeker geen sneeuw. Vandaag was het daar overdag ongeveer 20 graden C. Dat is zo’n 20 graden warmer dan dat het op dit moment is in Sparta ! Begin januari zal Cor naar Los Angeles vertrekken om naar een huis te gaan zoeken en te gaan kijken in welke buurt we willen gaan wonen. Volgens Alexandra en Roos-Marijn moet het dicht bij Disney Land zijn ! Iedereen is natuurlijk van harte welkom !

Brighton

Gisteren zijn Marco, Annette, Saskia en ik naar Brighton geweest. Brighton is een kustplaats in Engeland waar je een frisse neus kunt halen (zeker in December !) en natuurlijk ook een pint of lager. Het was natuurlijk wel vrij koud aan zee dus nadat het donker werd zijn we snel weer naar huis gegaan. Marco had zich gelukkig nog herinnerd hoe dat vroeger bij pa en ma ook alweer ging: we hadden dus boterhammen mee voor onderweg !