Sausalito

Deze week ben ik in Sausalito. Dit is heel dicht bij San Francisco, net aan de andere kant van de Golden Gate Bridge. Het is hier heel erg mooi maar deze keer ook supergezond. Ik ben hier voor een week met yoga, meditatie en gezond eten….. dit allemaal is deel van bijeenkomst over wat we de komende paar jaar anders willen doen binnen het bedrijf.  Het hotel waar ik verblijf is een voormalige militaire basis en ik moet zeggen dat de lay-out me inderdaad behoorlijk bekend voorkomt uit de oude tijd. Het is hier wel heel erg mooi…. niet zoals de gemiddelde kazerne in Nederland. Vanaf de basis kun je wandelen langs de San Francisco Bay en kun je onder andere Alcatraz zien. (je zou er heen kunnen zwemmen maar dat is behoorlijk pittig en meestal zwommen mensen de andere kant op 🙂 ).

De onderstaande foto is genomen vanaf een van de wandelpaden. Midden-onder kun je de verschillende gebouwen zien die nu het hotel/resort vormen met natuurlijk aan de linkerkant de Golden Gate Bridge.

Cavello Point.
Cavello Point.

De foto hieronder is genomen vanuit de hotelkamer. Dit is waarschijnlijk een van de betere uitzichten die je kunt hebben …. je hoort me dan ook niet klagen. Het is erg interessant hier omdat het met name gaat over de rol en functie van voeding als deel van een totale levensstijl. Er zijn hier een aantal interessante mensen die daar iets over te vertellen hebben; onder andere een aantal artsen. Het eten is erg lekker al is er geen vlees te bekennen, wel dingen als jicama, quinoa, zwarte rijst en flaxseed smoothies en veel groentes. Alles bij elkaar best wel lekker.

Cavello Point
Cavello Point

Aankomend weekend echter weer terug naar Los Angeles voor het vervolg van de huizenjacht !

Alleen in Californie

Ik zit ondertussen alweer ruim twee weken in mijn eentje in Californië.  Het was erg druk met mijn werk maar ik heb in met name in de afgelopen twee weekenden ook naar huizen kunnen kijken. Mascha geeft veelal instructies door vanuit New Jersey via lijsten met huizen en woningen die bekeken moeten worden. Een website die daarbij erg makkelijk is, is www.redfin.com Met deze website kun je ook testscores van scholen in de buurt bekijken, zien welke winkels er in de buurt zijn en voor hoeveel de OZB belasting is en waarvoor het huis in het verleden is verkocht.

Vandaag heb ik weer 13 huizen gezien maar er zat niet zo heel erg veel bij. Onze ‘shortlist’ is dus niet zo veel langer geworden. De prijzen van bijna identieke huizen liggen heel ver uiteen. Sommige mensen blijven vasthouden aan de prijs die ze er een jaar of 3 geleden zelf voor hebben betaald en dat is op het moment gewoon te duur. Het is dus een kwestie van wie het het langst volhoudt.

Onderstaande foto kun je denk ik ook alleen maar in Californië maken. Volgens mij zo’n beetje de enige plek waar je zowel palmbomen alsook sneeuw op dezelfde foto kunt krijgen.

californie - sneeuw en palmbomen

Over het weer is hier trouwens niets te klagen….. heerlijk warm winterweer 🙂