Life in Irvine, CA

Hallo luitjes,
Hier even een update van de laatste belevenissen. Na ons vertrek uit Las Vegas zijn we neergestreken in ons tijdelijk townhome in Irvine. We zitten in The Brittany Apartments vlakbij de snelweg 405. Roos-Marijn zit op de openbare basisschool Oak Creek. De scholen in Irvine staan erom bekend dat ze heel goed zijn. In Irvine wonen veel Aziaten en die zijn over het algemeen heel erg op school gericht.
De dames zijn inmiddels ook bezig met proeflessen Taekwondo. Roos-Marijn vindt het geweldig, want na elke les krijgt ze een snoepje. Verder hebben Roos-Marijn en Alexandra ook zwemlessen en zijn ze ook regelmatig in een van de drie pools van het appartementencomplex te vinden.
Roos-Marijn en Alexandra willen niet terug naar New Jersey.
Ons appartement is aardig. 2 slaapkamers, wat niet echt ideaal is, want de dames keten ‘s avonds iets teveel. We leggen ze dus eerst apart te slapen, want Roos-Marijn moet nog 14 dagen naar school. Ze gaat dan na de zomervakantie naar Second Grade en Alexandra zal naar Kindergarten gaan. Tja, de kleine Alexandra is ondertussen ook al weer een grote meid. 5 jaar alweer en Roos-Marijn alweer 7.

Vorig weekend zijn we naar Balboa Island geweest en het weekend daarvoor naar Hermosa Beach en Huntington Beach.
Balboa Island was wel leuk, met de auto-ferry zijn we wat water overgestoken en toen naar the Wedge gereden. The Wedge staat erom bekend dat er heel grote golven kunnen zijn, zeker als er een zogenaamde South Swell is. Dan kunnen de golven echt torenhoog zijn. De golven waren zo krachtig en onberekenbaar dat Alexandra pardoes omver viel en dus nat was 🙂

Ondertussen ook op huizenjacht geweest in Irvine en Yorba Linda. Mooie huizen gezien en op een huis in Irvine een bod gedaan.
Kijken wat er gebeurt.

Dit weekend zijn we naar het Aquarium of the Pacific in Long Beach geweest. We hebben maar gelijk een jaarkaart gekocht dus we kunnen nog een paar keer terug 😉 De kinderen vonden het leuk en hebben ook nog de Stingray garnalen gevoerd. Ook hebben ze een stingray en kleine haaien geaaid. Ik weet even niet meer hoe stingrays in het Nederlands heten. Daarna nog een ijsje gegeten in Long Beach en toen weer naar huis. We hebben onderweg naar huis nog in Los Alamitos bij een zeer goed visrestaurant gegeten en ik moet zeggen hun New England Clam Showder op aanraden van Cor was erg mjammie. Roos-Marijn heeft zefs Cor zijn kopje in beslag genomen.
Ik moet zeggen erg mjammie dus de “gasten” kunnen alvast voorbereiden 🙂
Ok, dit was het voor nu weer even.

Dag 9 & 10 – Nevada

Vegas Baby, Vegas !

vegas baby, vegas

Na een rustig ontbijt in St. George zijn we vertrokken richting Nevada. De kinderen vinden Cirque du Soleil erg mooi (dvd) en omdat ze zo goed hun best hebben gedaan tijdens de trip, hadden ze wel een verrassing verdiend. Cirque du Soleil is een moderne vorm van circus. De show waar we heen zijn geweest heet ‘O’ wat in het frans (‘Eau’) water betekent. De show speelt in het bekende Bellagio Casino (Ocean’s Eleven Film) en ze hebben er een speciale zaal met een zwembad van 1.5 miljoen gallon water (5+ miljoen liter). Hier is een filmpje van de show: O.

De Bellagio staat ook bekend om zijn fonteinen die een paar keer per uur op de maat van verschillende muziekstukken water spuiten. Dit is behoorlijk spectaculair en ze gaan enorm hoog.

We hebben de nacht doorgebracht in een hotel van de ‘Venetian‘ heet. Cor was hier al eens eerder geweest tijdens een trip in 2006. Het hotel is een van de betere hotels in Vegas maar we hadden er geen geluk. Toen we dinsdag ochtend bij onze auto kwamen was er een raam ingeslagen en waren er 4 koffers weg. We hadden in de auto meer koffers dan we elke avond mee in het hotel namen, want in een aantal van de koffers zaten winterkleren, extra schoenen, souvenirs etc. In deze koffers hadden we dingen die we niet in de verhuiswagen hadden gestopt.

Negen dagen lang de auto elke avond op een parkeerplaats zonder problemen geparkeerd en in een bewaakte parkeergarage van een van de duurste hotels in Vegas wordt je raam ingeslagen ! Gelukkig hebben ze alleen maar koffers uit de auto gehaald. We hadden ook een map met papieren in de auto liggen (kunnen ze niet echt iets mee maar bezorgd je wel enorm veel werk), een iPod, een camera e.d. Ze hadden van de Honda het achterste raampje ingeslagen en door dit raampje de koffers eruit gehaald. Dit is de eerste keer in onze bijna 5 jaar USA dat er zoiets gebeurd. De bewaking van het hotel was snel ter plaatse en hebben een rapport opgemaakt. Er was ook een window service bedrijf in de buurt en schoonmakers van het hotel hebben de auto stofgezogen (glas). Ongeveer 2.5 uur later dan gepland vertrokken we uit Sin City….. de laatste 500 km naar Californie. Wat er precies allemaal weg is weet ik nog niet helemaal, maar in ieder geval twee toffe bikini’s van de kinderen en Alexandra haar pinquin koffertje. Klootzakken!!!

Dag 8 – Idaho en Utah

Vandaag zijn we uit Idaho vertrokken en hebben de beslissing genomen over de route. Het is niet de loniest road geworden maar we zijn over I-15 South gereden door Utah. In Utah zijn we door de bekende stad Salt Lake City gereden. We zijn echter niet veel gestopt en hebben zoveel mogelijk kilometers gemaakt. Aan het einde van de dag zijn we aangekomen in St. Georges; dit ligt vlak bij Nevada. Dit is een hele mooie stad maar niet de gezondste. Blijkbaar heeft het in de jaren 50 en 60 het nodige radioactieve stof ontvangen omdat er in woestijn, op een paar honder kilometer afstand, atoomproeven zijn gedaan. Het hotel heeft echter wel een mooi zwembad en dus kunnen Roos en Alex mooi even ravotten. De temperatuur is hier ook veel beter: 25 C. … we komen in de buurt van California.

Dag 7 – Yellowstone Park, Montana, Idaho

Vanochtend om 8 uur ging de East entrance naar Yellowstone Park inderdaad open. Het weer was prachtig na de sneeuw van gisteravond. We zijn vanuit Cody, Wy naar de East Entrance gereden. Dit is een afstand van 52 mijl (84 km) en is deel van wat ook wel de ‘most scenic byway of the US’ genoemd. Buffalo Bill leefde hier en de officiele naam is dan ook ‘Buffalo Bill Byway’. Onderweg zijn er bisons, watervallen, christal blauwe meren en enorme bergen met witte sneeuwtoppen. We waren vandaag als een van de eersten in het park en sommige delen gaan pas later in mei open. Yellowstone Park is het oudste nationale park: het stamt uit 1872. Het park is ook enorm groot: 9,000 km² en staat bekend om bergen, bossen, geisers en meren. De bekendste geiser is ‘Old Faithfull’.  Deze geiser spuit ongeveer 30,000 liter water tot een hoogte van meer dan 50 meter. De geiser heet ‘Old Faithfull’ omdat ie heel erg betrouwbaar is: elke 65-75 minuten spuit het kokende water omhoog.

Yellowstone heeft ook het hoogste meer in Noordamerika: Lake Yellowstone. Vandaag was dat meer nog bevroren en lag er een laag sneeuw op. Alexandra staat hier vlak bij het meer.

alex yellowstone lake

Het park is zo groot dat als je echt wilt rondkijken je echt meerdere dagen nodig hebt. Als je echter in de auto blijft zitten kun je in 1 dag ongeveer net door het park heenrijden zoals wij hebben gedaan: East Entrance naar West Entrance. Als je zoals wij het park binnenrijdt via de Oost-ingang ben je in de staat Wyoming maar de West-ingang/uitgang ligt in de staat Montana. Vanuit deze uitgang zijn we naar het zuiden gegaan (we moeten uiteindelijk toch in Los Angeles uitkomen).

We zijn rond een uur of 9 ‘s avonds aangekomen in de staat Idaho en hebben alles bij elkaar nu meer als 2,500 mijl (4,000+ km) afgelegd. Morgen gaan we weer wat ‘kilometers maken’ over de I-15 snelweg naar het zuiden. We komen dan daar de welbekende I-80 West weer tegen die in New Jersey begint en waar we al ruim duizend kilometer over hebben gereden in Pensyllvania en Ohio. We hebben nog niet beslist of we die snelweg volgen naar San Francisco of dat we voor de ‘loneliest road’ gaan: de eenzaamste weg. ‘The loneliest road’ is de Highway-50. Deze snelweg loopt dwars door de staat Nevada en heeft heel veel attracties uit de tijd van het wilde westen: spooksteden, goudmijnen e.d.  Highway-50 is onder andere de inspiratie geweest voor een Stephen King horror boek.

Vanacht verblijven we in Idaho Falls, ID …. morgen weer verder.

View Larger Map