Disneyland

Gisteren met de dames naar Disneyland California geweest. Normaal gesproken staan de dames om 7.00 uur al naast hun bed behalve natuurlijk op dagen wanneer je vroeg weg wilt. Ok ze dus eerst laten slapen totdat ze wakker werden om 8.23 uur!!! Ik had gelezen van een zogenaamde Funpass voor inwoners van California en dat is een pas die je koopt voor 99 dollar en daarvoor kun je dan 3 keer naar Disneyland. Goede deal, want normaalgesproken kost een kaartje voor een dagje Disneyland 59 dollar voor de kinderen en 69 dollar voor volwassenen. Een parkhopper ticket zelfs 84 dollar voor kinderen en 94 voor volwassenen. De Funpass is een parkhopper pas voor drie dagen dus reken maar uit. We hebben nu nog twee keer staan die we in 45 dagen moeten opmaken dus binnenkort gaan we weer 🙂 Nadat dat afgelopen is kunnen we voor 35 dollar extra een jaarpas kopen dus waarschijnlijk zullen we dat gaan doen.

Nadat we goed hadden ontbeten gingen we op weg. Volgens het navigatie systeem ongeveer 25 minuten rijden dus dat is wel fijn!!!
Ik geloof dat we om ongeveer 10.00 vertrokken zijn en rond 11.00 waren we in het park nadat we geparkeerd hadden en naar het park waren gelopen. We hebben het gewoon rustig aan gedaan met het idee we zien wel hoe het gaat vandaag. Het was redelijk druk, maar goed te doen. Sommige attracties ongeveer 40 minuten wachttijd, maar de kinderen waren voorbeeldig!!! Roos-Marijn vroeg wel waarom het zo druk was en had gedacht dat Disneyland alleen voor haar was 🙂 maar goed verder absoluut geen gemopper. Het weer was goed, in de morgen bewolkt en ik had gehoopt dat dat zo de hele dag zou blijven, maar het zonnetje was er twee uur later toch. Goed ingesmeerd met factor 50 sunblock en hop daar gingen weer weer. Voor de kinderen maar een mickeymouse oren petje gekocht tegen de zon direct op hun bol. We hebben grotendeels Fantasyland, Mickey’s toontown and Tomorrowland gehad. Ruim 1/3 van het park denk ik, maar goed geen stress, want we kunnen nog twee keer terug en dat is wel lekker. We hebben het volgehouden tot ongeveer 21.45 en toen gauw tijdens het vuurwerk naar de auto gegaan. Het park is tot 12.00 ‘s nachts open, maar dat hebben we niet gehaald, Roos-Marijn wilde wel tot 12.00 blijven, maar om 21.45 wilde ze toch echt wel naar huis, want haar voeten were killing her.
Om 22.25 lagen de kinderen dus in bed en sliepen binnen 5 minuten. Tot nu toe zijn ze nog aardig goed te pas en vragen ze al weer wanneer ze kunnen gaan zwemmen vandaag. Het wordt vandaag een rustig dagje, beetje TV kijken, beetje zwemmen etc.

Alexandra in Disney
Mascha en Alexandra in Disney Land

De kleine dames nu ook al een rijtest ?

Mascha’s ervaring met de DMV in Californië was dat eentje van lange wachttijden. Om alles soepel te laten verlopen voor de kleine dames zijn ze daarom alvast begonnen met de eerste rijlessen. Deze video komt uit Boomerspark in Irvine

Dit was tevens post nummer 200 op onze blog sinds de start in July 2005. Helaas zijn we ongeveer een half jaar kwijtgeraakt na een crash in Juni 2006. We hebben 140 foto’s geplaatst en hebben meer als 300 commentaren ontvangen …. op naar de volgende 4 jaar.

Opnieuw DMV

Vandaag met Alexandra opnieuw naar de DMV (department of motor vehicles) geweest. Nadat we opgehaald waren door iemand van de Subaru garage (Cor zijn auto was daar voor onderhoud en had nieuwe remblokken en remschijven nodig op naar de DMV. Dit keer stonden we na een uur alweer buiten, pfew. Cor heeft dus nu ook zijn nummerborden, nu alleen nog zijn rijbewijs nog, maar zoals al eerder gezegd dat moet hij toch echt zelf doen. Gisteren ook nog op huizenjacht geweest, eerst een huis gekeken om evt. te kopen en toen een huurhuis. Ik moet zeggen dat huurhuis was erg mooi, maar wel een beetje aan de bovenkant van ons budget. Hmmm maar even goed kijken wat we willen doen. Het koophuis was ok, niet zo mooi als het huis op bungalow, het was wel hetzelfde soort huis, maar de tuin bijv. was echt veel en veel kleiner. Het huurhuis had wel een heel grote tuin dus maar eens kijken. Verder is het morgen Roos-Marijn haar laatste schooldag alweer, eindelijk zomervakantie. Na de zomervakantie zal ze hoogtstwaarschijnlijk weer naar een andere school gaan. Tja Cor was een paar daagjes op reis en komt vanavond weer thuis. Eigenlijk verder niet zoveel te melden dus tot gauw maar weer.

Zo kom je nog eens ergens …

Sinds onze komst naar Los Angeles heb ik voor mijn werk nog niet echt hoeven reizen. Deze week moest ik echter wel en het was (is) wel een tripje. Op zondagavond ben ik vertrokken naar Santa Fe, NM. Dat is niet echt nieuw want daar ben ik vaker heen geweest en vanuit Los Angeles is het dichter bij dan vanuit Newark. Het vliegtuig was echter van het type ‘puddle jumper’: geen eten, oud en maar ongeveer 20 stoelen. Vanuit Santa Fe ben ik de volgende dag naar Chicago gevlogen en dit is alweer een behoorlijk eind richting de Oostkust. Het was een vlucht van bijna 4 uur. In Chicago moest ik overstappen in alweer een klein vliegtuig voor een vlucht van 46 minuten naar St. Louis, MO. De bedoeling was het maar 46 minuten zou duren maar ik heb bijna 3 uur op de landingsbaan gestaan omdat het slecht weer was. Natuurlijk was er geen eten. Na aankomst in St. Louis, MO was het nog een ritje van ongeveer 2.5 uur naar de bestemming: Quincy, MO. Morgenochtend heb ik hier een vergadering met een bedrijf dat distributie voor ons doet.

In het verleden reisde ik veel tussen Mars locaties en die zitten veelal dicht bij grote steden maar veel van onze klanten en leveranciers zitten dat niet. Vandaag of morgen ga ik ook naar Stuttgart. Nee, niet Stuttgart in Duitsland maar Stuttgart in Arkasas.

Morgen weer terug naar huis. Gelukkig heb ik nog wel een cadeau voor A en R kunnen kopen…. dus niet iedereen zal ontevreden zijn over deze trip.

Zucht …. echt Amerika

Gisteren Mascha’s verhaal over het snel halen van haar rijbewijs en de nieuwe nummerplaten voor de Honda. Alles bij elkaar duurde het 4.5 uur maar gezien er een smogtest en een aardige meneer van de dichtsbijzijnde garage aan te pas moet komen om de platen erop te schroeven valt dat nog wel mee. Alles bij elkaar is verhuizen binnen Amerika natuurlijk wel een heel eind makkelijker. Toch vandaag weer een van die typisch amerikaanse (niet uit te leggen) tegenvallers: autoverzekering omzetten. We hebben ondertussen alweer 4 jaar onze rijbewijzen en de premie in New Jersey is langzaam naar beneden gegaan. Omzetten kan allemaal via het internet en binnen 5 minuten hadden we de volgende bevestigingsemail:

************

June 12, 2009
Dear Cornelis Vandenberg:

Thank you for using our online services.
My name is Diana and I will be happy to assist you today.

We have received your request for a quote if you were to move to Irvine, California.

Your current six-month premium is $618.90.  If you were to complete the requested change, your new six-month premium would be $1584.00.

************

De autos zijn hetzelfde, de bestuurders zijn hetzelfde en de jaarlijkse kilometers zijn ongeveer hetzelfde. New Jersey is algemeen belend als de meest dure staat voor verzekering…. waarom is mijn verzekering nu opeens 150% duurder ?

Ik zat erover te denken om een nieuwe auto te kopen. Er is hier een Volkswagen dealer die een aantal Volkswagen Phaeton te koop heeft en dat lijkt me wel wat maar met dit soort verzekeringspremies hou ik het nog maar even bij mijn Outback XT.

Mascha’s nieuwe nummerplaten (sinds wanneer dragen automonteurs rubber handschoenen ?)

Oude Honda, nieuwe nummerplaat

California Drivers Licence, oftewel nieuw rijbewijs voor Mascha en nummerborden

Tja dat was me het dagje wel. Gisteren naar de DMV (Department of Motor Vehicles) geweest, hier kun je californie  rijbewijzen, nummerborden etc. krijgen. Ik ben er ongeveer 4,5 uur geweest samen met Alexandra (heel erg lief geweest) Ok, eerst een rijbewijs voor mij. Wilden ze eerst niet geven omdat ons visum per 24 aug. afloopt en dan kan een gewoon rijbewijs niet meer, dus nu heb ik een tijdelijk rijbewijs, maakt mij niets uit zolang het maar geregeld is. Iedereen die van een andere staat komt moet een schriftelijke test afleggen, gisteren dus even wat testjes op het internet gemaakt en hopelijk was dat genoeg 🙂 Alexandra met mij mee de testruimte in waar ik 36 vragen moest beantwoorden. Je moest hier staan aan een soort balie dus ik kon Alexandra op een stoel daaronder schuiven zodat niemand haar zag en waardoor ik me kon concentreren op de vragen. Alexandra kon mooi met haar nintendo spelen en ik effe een testje doen. Gelukkig is de Mas in een keer geslaagd dus dat was wel fijn. Foto genomen, duimafdruk, letters lezen etc. en poehee dat was weer gebeurd. Op naar het volgende onderdeel de auto laten registreren. Eindelijk aan de beurt. Was het formulier niet echt compleet, ik moest eerst een smogtest laten doen. Ok, ik weer weg daar en op zoek naar een garage die smogtests doen. Eentje gevonden, duurde  ongeveer een half uur en 60 dollar armer ik weer terug naar de DMV, waarnaar ik met de auto op speciaal gereserveerde plaatsen moest wachten met de motorkap omhoog zodat die gecheckt kon worden door een DMV medewerker. Pffff, ok dat papiertje ook ingevuld en toen weer naar de mevrouw terug (had ze me gezegd zodat ik niet weer een uur hoefde te wachten) om de boel in orde te maken. Uiteindelijk ging dat heel snel en had ik 10 minuten later 2 nummerborden van Californie in de hand. Klein probleempje hoe ga ik die zonder gereedschap (ligt allemaal opgeslagen) op mijn auto maken. Ik even naar de Honda garage gereden om ze daar even op te laten schroeven. Tja je moet wel creatief zijn hoor in een andere staat/land. Gelukkig ben ik redelijk oplossingsgericht dus alles weer voor mekaar. Volgende week dit hele geintje opnieuw, maar dan voor Cor zijn auto. Zijn rijbewijs moet hij toch echt zelf doen 🙂  Na de DMV en Honda garage gauw naar Roos-Marijn haar school gejakkerd om haar op te halen. Gelukkig was het eten koken een makkie, want we aten rijst (waarvoor we een rijstkoker hebben aangeschaft) Moet zeggen dat is een goede uitvinding. Vanmorgen in diezelfde rijstkoker ouderwetse havermout gemaakt en dat is ook erg mjammie. Zo dat waren de perikelen wel weer voor gisteren. Vandaag rustig aan en morgen weer zwemmen voor Alexandra en karate voor beide dames. Volgende week nog 4 dagen school en dan Disneyland here we come!!!

Bijna vakantie

Volgende week donderdag is het zover dan heeft Roos-Marijn officieel zomervakantie. Normaal duurt de vakantie dan tot ongeveer begin september (na Labourday), maar hier in Irvine heb je de keus een yearround school of een school met een langere zomervakantie etc. (traditional) Ik heb maar besloten om de kinderen op de yearround school te doen, dit betekent niet dat ze het hele jaar naar school gaan, maar in de zomervakantie hebben ze geen 12 weken vakantie, maar 6. In sept. dec. en april hebben ze dan ipv een week drie weken vakantie, dus dat is wel fijn, hebben ze wat meer gespreide vakantie ipv een lange ruk vankantie in de zomer en dus een lange ruk na de kerstvakantie. Is het ook niet zo druk in Disneyland 😉 ik heb gezien dat dat 20 km is vanuit hier dus volgende week vrijdag DISNEYLAND!!!

Verder hier alles goed, het weer is fijn op dit moment is het 22 graden en dat blijft het de rest van de week. Als het warm is dan is het niet drukkend warm, maar gewoon lekker. Iedereen die nog geen vakantieplannen hebben moet het maar laten weten.We zijn nog steeds op zoek naar een huis om te kopen (als het een goede prijs is) en anders om te huren. De huizenmarkt is nog niet echt stabiel en Cor heeft er geen goed gevoel bij om op dit moment een huis te kopen. Bovendien is de staat California ook bijna failliet dus we weten het niet. Ach ja, als we maar op een gegeven moment onze eigen spullen maar weer hebben. De kinderen vinden het zwembad natuurlijk het leukst, maar beginnen ook wel naar dingen te vragen. Ik denk dat ze straks erg blij zijn als ze hun eigen spulletjes weer hebben 🙂 en ikzelf ook. Ik hou jullie op de hoogte.

Bijna een maand in Cali

We zijn nu alweer bijna een maand in Californie. Ik rij nu alweer bijna een maand elke dag heen en weer naar mijn werk in Rancho Dominguez en het verkeer valt redelijk mee tot nu toe. Ik reis na de echte drukte van de spits en dan gaat het redelijk goed (na 9 uur ‘s ochtends). Het grote voordeel is dat ik tot nu toe nog niet voor mijn werk heb hoeven reizen. Volgende week zou ik eigenlijk naar Brussel moeten reizen maar dat heb ik afgezegd. Het zou leuk geweest zijn voor Alexandra om mee te gaan en bij opa en oma te kijken maar Brussel – Zwolle is vrij ver en ik zou slechts 5 hele drukke dagen in Brussel zijn: we moeten dat maar overnieuw plannen.

Er zijn hier heel veel dingen te doen en we hebben elke weekend nog iets leuks gedaan. Disney World hebben we nog niet bezocht en dat is waarschijnlijk ook beter om door te week te doen; het is daar erg druk in het weekend. Mascha sprak over de Wedge in een vorige post en dat is echt indrukwekkend. Hier is een filmpje van de Wedge voor degenen die geïnteresseerd zijn:

Roos-Marijn gaat ondertussen alweer gewoon naar school en ze zit op Oak Creek Elementary. Huiswerk is hier anders dan in Sparta: in plaats van dagelijks een beetje huiswerk krijgt ze op maandag huiswerk voor de hele week dat op vrijdag ingeleverd moet worden. Roos-Marijn maakt natuurlijk het liefst helemaal geen huiswerk maar op deze manier kan ze tenminste zelf bepalen wanneer ze het maakt. Het lijkt er echter op dat dat altijd de Donderdagavond is… 🙂 Het gaat wel goed met Roos-Marijn op school want gisteren had ze een 10 voor een spellingstest. Ze krijgt nu ook echt de smaak te pakken van lezen en in plaats van ‘s ochtends om 7 uur door het huis te lopen zoeken naar kattenkwaad, ligt ze nu in bed te lezen.
Winkelen en dagelijkse boodschappen doen is hier makkelijker dan in Sparta. In Sparta waren we er aan gewend dat een restaurant altijd minstens 15 minuten rijden was en je voor een echt grote, fijne supermarkt toch zeker 20 minuten moest rijden. Hier heb je alles bij de hand op een paar minuten. Afhankelijk van waar je woont in Irvine kun je zelfs lopen. Daarnaast zijn er ook allerlei andere faciliteiten zoals een IMAX theater. In Nederland is er geloof ik ook een: in Den Haag. Het theater in Irvine heeft een IMAX scherm van bijna 30 meter hoog en 20 meter breed. We zijn er nog niet geweest maar omdat er nu veel zomerfilms van Disney uitkomen zal dat wel niet lang meer duren. De nieuwe Disney film ‘UP’ schijnt erg leuk te zijn.

Hieronder nog een foto van Roos op haar nieuwe school.
roos op Oak Creek