Eerste Schooldag 2009/2010 Vista Verde Kindergarten en Tweede Klas

Vandaag was het dan zover. De grote vakantie is over en het schoolleven is weer begonnen. Alexandra is nu ook naar de “grote” school dus de dames zitten weer samen op dezelfde school. Alexandra was helemaal blij en opgewonden om naar school te gaan. Roos-Marijn was wat minder enthousiast, maar toch ook wel nieuwsgierig. Alexandra gaat naar school van 8.15 tot 12.35 en Roos-Marijn van 8.25 tot 2.24 en op woensdag van 8.25 tot 1.30.

Verder zijn de dames de komende tijd nog flink druk met zwemlessen, maandag t/m donderdag nog vier weken lang. Daarna misschien twee keer per week voor een maand en dan even pauze, want eind september hebben de dames hun eerste vakantie van drie weken en gaan ze 20 oktober weer naar school. Ik denk dat dit schooljaar heel hard gaat!!!  Na ongeveer 8 weken school hebben ze drie weken vakantie. Lijkt me erg fijn, zodat je ook buiten de drukte (wanneer iedereen vakantie heeft) ergens heen kan gaan oa Disneyland, want sinds maandag zijn we in het bezit van Disneyland passen weliswaar met beperkingen, maar het werkt wel voor ons denk ik.

PS: Huizenjacht gaat nog onverminderd voort 🙂

Dat is nog eens bijzonder shoppen …

Ik denk dat ik hier toch wel graag heen zou willen gaan. Probleem alleen is dat we al een zee-container met spullen uit NJ in de opslag hebben …. heeft opa Dijk wellicht nog wat ruimte in de garage ?

20th Century Props in Noord Hollywood is een bedrijf dat ‘props’ levert aan de film industrie voor het opbouwen van de set. Ze gaan sluiten en hebben de voorraad van ruim 91,000 artikelen te koop.

Onder andere:

Drukkerder Dan Druk

Ok, bijna geen tijd/zin om de website bij te houden, maar even gauw een stukje typen. De dames zijn op dit moment intensief met zwemlessen bezig. Alexandra is in The Little Fish groep Sea Lions en Roos-Marijn is in een groep Dolphins genaamd. Ze doen het allebei erg goed en Alexandra haar volgende groep zal waarschijnlijk Sharks zijn. Na de Sharks volgt The Little Eels en daar zal ze blijven totdat ze 7 jaar is en naar de Dolphins kan. Roos-Marijn zal nog een paar keer in de groep Dolphins blijven en dan doorstromen naar The Marlins en daarna the Super Shrimp Squad. Verder gaan de dames incl. ikzelf 1 of 2 keer per week naar karate. Ook liggen ze het liefst de hele dag in het zwembad. Net als mama vroeger 🙂 We hebben misschien een huis, maar gaan vandaag nog naar een paar huizen kijken en dan een beslissing nemen. Als het goed is dan zijn we over twee weken verhuisd.

De huizenjacht gaat verder …

De huizenjacht gaat onverminderd door. We hebben gisteren gekeken naar 2 huizen in een gebied dat Turtle Ridge heet; dit is nog steeds in Mascha’s geliefde Irvine. Turtle Ridge is echter veel dichter bij zee en een van de twee huizen had uitzicht op zee. Beide huizen zijn zowel te koop alsook te huur. Wij kijken op het moment naar huren. Turtle Ridge is een zogenaamde ‘gated community’ binnen Irvine; dat betekent dat alleen mensen die in de wijk wonen er mogen komen en er dus een 24 uur bewaking is. Een van de twee huizen was ruim genoeg voor familie-bezoek: 5 badkamers en 5 slaapkamers. De andere was wat kleiner: 3 slaapkamers. Turtle Ridge is wel een hele aardige wijk met zwembaden, sauna, parken e.d. Net een soort center parcs maar dan met altijd mooi weer… 🙂 We hebben op een van de twee huizen een bod gedaan om te huren maar de eigenaar wilde eigenlijk ietsje meer. Hij heeft zijn huis al 134 dagen te koop staan en we hopen dat ie zich nog een keer bedenkt.

Verder hebben we ook niet stil gezeten. Vandaag heb ik mijn rijbewijs voor California gehaald (slechts 4 foutjes in mijn test) en heeft Mascha haar rijbewijs alweer verlengd. Onze visa lopen namelijk af op 27 Augustus en toen Mascha haar rijbewijs haalde een paar weken geleden hadden we nog geen verlenging gekregen. Ondertussen hebben we die wel en zijn onze rijbewijzen weer 2 jaar geldig. De volgende verlenging die we krijgen zal een Greencard moeten worden; we zijn dan namelijk door onze L1-Visa periode van 7 jaar heen. Met een Greencard mag je onbeperkt en voor altijd in Amerika blijven wonen en werken. Ook ben ik vandaag maar even naar een Orthopeed gegaan. Ik heb, zoals het een echte van den Berg betaamt al een poosje last van vervelende pijn in mijn onderrug. Misschien is er met fysio of iets dergelijks wat aan te doen.

Hieronder een foto van Roos die in een vis restaurant, The Fish Company, geniet van een kopje Clam Showder soep (de beste in de wereld volgens de critici):

clam showder at the Fish company

Disney land…. nog een keer…

DisneyAfgelopen week zijn de 3 dames maar weer naar Disney land geweest. Ondanks dat Mascha het een kort dagje wilde maken waren de dames pas rond middernacht thuis: ik dacht dat dat soort problemen pas begonnen als ze 16 zijn.  Klik op onderstaande foto voor een grotere versie van wat er allemaal gebeurd is…

Mascha is ook te ontdekken in de grotere versie van de foto. Volgens mij is dit de laatste keer dat ze in een achtbaan wil 🙂

Update Huizenjacht

Afgelopen zondag en maandag weer op huizenjacht geweest. Van alle huizen twee gezien die aardig waren. Eentje was een soort appartement, mooi huis en details, maar het was in een niet zo kinderrijke buurt, uiteindelijk geen bod gedaan, want het gevoel was niet goed. Het andere huis was wel in een familie buurt, maar nog net iets te duur. Even afwachten wat er met dat huis gaat gebeuren. Gisteren ook bericht gehad dat Alexandra ‘s morgens een plek heeft op school. Dat is fijn, want dan begint ze op hetzelfde tijdstip als Roos-Marijn. De dames hebben het nog steeds naar hun zin met zwemmen, spelen, tv kijken, disneyland etc. (volgende week weer een tripje denk ik) Oh, ja ook nog huizen gekeken in Huntington Beach en dat was ook wel aardig. Wel koud, moet voor de kinderen een wetsuit kopen willen ze het een beetje warm houden in het water. Het was 22 graden en dat in juli!!! De zee aan bij California staat erom bekend dat hij kouder is dan de zee bij NJ.