Roos-Marijn’s tweede school project

Vandaag heeft Roos-Marijn haar tweede project voor school afgemaakt: een project over een dier. Roos-Marijn had gekozen voor de ijsbeer. Voor het project moest ze een fictie boek over het dier lezen (Polar bears past bedtime) en ook een non-fictie boek. Na het lezen van de boeken moest er een samenvatting worden geschreven en ook allerlei vragen beantwoord: waar leeft het dier, wat eet het etc. In goede knip en plak traditie moest er ook een collage / kijkdoos worden gemaakt…. wat natuurlijk het leukste onderdeel is.

Het geheel staat klaar in gang zodat morgen mee naar school kan. Roos moet ook een spreekbeurt geven over het dier volgende week maar dat lukt vast wel.

Toen Oma Agnes en Oom Eddy hier waren had Roos-Marijn ook al belangrijke voorbereiding gedaan door in de San Diego Zoo naar ijsberen te gaan kijken. Hieronder een foto van Roos met de California Polar bear.

San Diego Polar bear

Super Me

Deze week is Alexandra de ster van de klas. Dit betekent een beetje extra aandacht voor haar in de klas. Gisteren heeft ze een poster met allemaal foto’s meegenomen naar haar klas en vandaag mochten papa, mama en Roos-Marijn mee. Morgen neemt ze een speciale doos mee naar school waarin ze max. 6 dingen mag doen om aan de klas te laten zien. Donderdag wordt er door de juf een boekje voorgelezen door Alexandra uitgezocht en vrijdag mag ze haar favoriete outfit aan naar school. (waarschijnlijk een disneyjurk) De kinderen vandaag konden zo wat meer over Alexandra en ons te weten komen. Vriendjes in haar klas mochten ook vragen stellen zoals wat is je favoriete attractie in Disneyland, favoriete boek, favoriete restaurant etc. Alexandra en Roos-Marijn waren wel een beetje zenuwachtig, maar hebben ze er moedig doorheen geslagen. Het was natuurlijk helemaal toppie dat papa er ook bij kon zijn 🙂 Trouwens hier nog een favoriet recept van Roos-Marijn, een hotdog broodje met ipv een worstje een banaan erin, op de banaan smeer je dan jam en pindakaas. Dit is erg jammie en het recept heeft Roos-Marijn dan ook gedeeld met Alexandra haar klas.