Hele berg gehad, nou ja bijna dan ;-)

Vandaag met de kinderen echt een hele dag geskied. We zijn naar de Eagle lodge geskied, hebben daar geluncht en toen weer terug geskied naar de Main lodge waar we in het hotel zitten. (Mammoth Mountain Inn) We hebben het rustig aan gedaan en ook bijv. een lift genomen die je tussen je benen moet doen. De kinderen vonden dit geweldig, want dat hadden ze nog nooit gedaan. Ook een beginnersliftje gedaan en een beetje slalom geskied op de beginnerspiste. Terug bij de Main lodge de gondola helemaal naar de top genomen en vervolgens steil naar beneden geskied, double diamonds. Nee hoor dit is een grapje, we hebben een paar foto’s op de top van de berg gemaakt en toen weer lekker in de gondola terug naar beneden 🙂 De kinderen wilden gauw nog een paar rondjes doen op hun favoriete trail die met de heuvels en rails. Die nog drie keer gedaan en toen was de dag alweer voorbij. Ze willen nog wel een week blijven, want ze hebben het erg naar hun zin. Mama ook wel, maar terug naar huis is natuurlijk ook wel weer fijn. Arme papa, hij wordt niet echt gemist. Ach dat is natuurlijk  niet helemaal waar, want vanmorgen misten ze papa nog. Vanavond toen hij belde wilden ze echter niet met hem spreken, want de dames waren tv aan het kijken en dan willen ze niet gestoord worden. Tja morgen alweer de laatste dag. We kunnen later uitchecken dus dat betekent dat we nog een halve dag kunnen skieen. Voordat we weggaan nog even fris onder de douche en dan hup de auto in om hopelijk na 6 uur rijden weer thuis te zijn. Roos-Marijn is dan weer erg blij, want die wil morgenavond een In n Out burger 😉

[stream provider=video flv=x:/mazzja.com/blog/wordpress/wp-content/uploads/2010/01/Roos-en-Alex-op-ski-rail-2010-Mammoth.flv embed=false share=false width=320 height=240 dock=true controlbar=over bandwidth=med autostart=false /]

Update uit Mammoth

Ok, gisteren te moe en geen zin om een update te doen. Gisteren heeft Alexandra een snowboardles gehad en dit heeft ze heel goed opgepikt!!! Roos-Marijn, ik en Alexandra konden na de les samen op de groene trail snowboardend naar beneden. Al met al heel erg knap van de dappere Alexandra. ‘s avonds naar het “dorpje” gereden om wat te eten. Was wel goed te doen, Alexandra had gegrilde garnalen en Roos-Marijn kip.

Vandaag hadden de kinderen ‘s middags skiles zodat mama de berg kon verkennen. Nou ja berg, het is een heel gebied, erg mooie uitzichten. Ik kon wel merken dat ik het de eerste paar dagen rustig aan heb gedaan met de dames, want ik had spierpijn/au in mijn bovenbenen. Een diamond route geskied en dit was poehee!!! Nee geeft mij maar blauw, goed genoeg. Hier en daar nog wat moguls gehad en dat is ook wel weer genoeg uitdaging. De kinderen skieen met zoveel gemak dat is echt wel mooi om te zien. Geen angst, gewoon gaan. Roos-Marijn heeft naar haar ski-les laten zien dat ze al aardig op weg is om olympisch kampioen te worden 🙂 Ze kan al aardig paralel skieen en ook fun obstakels met een kleine afsprong vindt ze helemaal geweldig. Alexandra doet trouwens niet onder!!!  Twee olympische kampioenen in de dop. (grapje) Je kan alleen zien dat Roos-Marijn gewoon al wat meer spierkracht heeft dan Alexandra, maar voor een 5 1/2 jarige doet ze het uitstekend. Ik ben jaloers op hun lenigheid en onbezorgdheid.

Tja morgen is het alweer vrijdag, de laatste volle dag. Ik verwacht dat het ‘s middags wat drukker zal worden en voor zaterdagochtend natuurlijk nog wat meer. Het plan is om proberen wat later uit te checken op zaterdag en dan om een uur of 13.00 naar Irvine terug te rijden. Hopelijk zijn we dan rond een uur of 20.00 thuis.

Skiën in Nederland ?

Wat is er toch allemaal aan de hand in Nederland ? Zijn jullie allemaal in Oostenrijkers veranderd ? Hier enkele paniek berichten die we horen op het “amerikaanse” nieuws:

– “Het zout is op in Eindhoven en ook in Limburg is de nood hoog maar volgens wethouder Martin Pont was het wel op tijd besteld…” (Algemeen Dagblad)

– “Capelle aan de IJssel : zelf stoepen sneeuwvrij maken…” (NOS.nl)

– “Sneeuwval verlamd verkeer: mijdt de randstad…” (Algemeen Dagblad)

In Amerika willen we niet in de file staan voor een beetje sneeuw en dat kan als je nog steeds echte auto’s hebt 🙂

Eerste dag op de latten

Vandaag dan voor het eerst op de latten. Erg moe waren we allemaal, want de nachtrust was niet echt optimaal geweest. Meestal is de eerste nacht altijd wat minder. We hebben het lekker rustig aan gedaan. Groene hellingen en nee Frank niet gelijk blauw 🙂 zodat de dames weer konden inkomen. Ondertussen was ik mijn eigen skistokken vergeten, maar ik had geen zin meer om ze op te halen. Dus iedereen stokloos. Was eigenlijk wel net zo handig, die stokken zitten met bepaalde dingen altijd in de weg. Na anderhalf uur even een pauze genomen, want Alexandra had zere voeten. Na een drankje en snack weer verder gegaan op de fun family trail. Op deze trail hadden ze wat obstakels gemaakt zodat de kinderen over een heuveltje konden skieen. Staat op video dus dat komt nog. Na anderhalf uur was het wel weer genoeg. Terug naar de hotelkamer zodat de kinderen konden eten en even voor de buis konden hangen. Na de lunch nog even op het snowboard gestaan. (beginnersplek) en na drie kwartier gestopt en de Gondola naar de top genomen. Was een mooi gezicht. Daarna weer met de Gondola naar beneden en terug naar de hotelkamer. Gedoucht en bij de Yodeler wat gegeten. Om 19.15 uur Alexandra in bed gestopt en ook Roos-Marijn ligt er al in. Mama volgt niet veel later 😉
Het is nu 20.10 uur en Roos-Marijn is nog wakker, Alexandra is al ver weg in dromenland. Al met al wel een vermoeiend dagje zeker omdat we aan de hoogte moeten wennen. Althans ik wel, de kinderen volgens mij ook wel een beetje. Morgen moet dat al een heel stuk beter zijn. Tja voor morgen staat snowboarden gepland. Alexandra heeft drie uur snowboardles en Roos-Marijn en ik gaan samen snowboarden op de groene (makkelijkste) trail.

Mammoth Lakes, California

Vandaag naar het skigebied Mammoth gereden. Roos-Marijn, Alexandra en ik zijn om ongeveer 11.00 uur vertrokken. Ging aardig goed, geen file alleen Highway 395 was aardig saai. Om ongeveer 18.00 aangekomen bij het hotel. Het was inmiddels donker geworden dus een beetje lastig zoeken, maar wonder boven wonder niet eens verkeerd gereden 🙂
Ingecheckt en hup met onze hele zooi naar de kamer. Bij binnenkomst een vieze lucht en een raam wilde niet op slot (niet fijn) dus gevraagd naar een andere kamer. Bij deze kamer wilde het raam ook niet op slot dus weer om een andere kamer gevraagd. Kinderen ondertussen moe en hongerig, maar goed derde kamer, geen vieze lucht en raam kan op slot. Nadeel is dat we op de onderste verdieping zitten en dus lawaaierig van boven. Ach ja, went ook wel weer. Kinderen slapen intussen dus ik ga zo ook lekker naar bed. Oh ja eten was ideaal, had bevroren eigengemaakte soep van huis meegenomen en dus hebben we lekker snel kunnen eten!!! Vond dat eigenlijk wel een goede actie. Kamer heeft een Kingsize bed dus slapen we alledrie in een bed. Eens kijken of dat fijn is anders slaap ik vannacht wel op het andere bed. Ik zal morgen wat foto’s maken voor de nieuwsgierigen. Voor nu, weltrusten.

Mascha, Roos en Alex op meidenvakantie

Volgende week begint voor mij het werk weer maar Mascha, Roos en Alex gaan nog even door met vakantie vieren. Omdat Roos-Marijn en Alexandra op een ‘year-round’ school zitten, betekent dat dat ze nog een weekje vrij hebben. Omdat het toch allemaal maar erg emotioneel zwaar is voor Mas om met Kerst in 23 graden zon te zitten, heeft ze therapeutisch skiën aangevraagd. Morgen vertrekt ze met de kleine dames naar het Mammoth ski-gebied hier in California. Vanuit een vliegveld vlakbij kun je er in minder dan een uur heen vliegen voor 69 USD pp. Aangezien Mascha niet vliegt, gaat ze natuurlijk gewoon een paar uurtjes rijden (kleine 500 km).

Voor mij is het dus de rest van de week diepvries maaltijden en voel ik me eindelijk eens zoals als John of Harry wanneer hun dames op vakantie naar Amerika zijn 🙂