Sneeuw

Afgelopen zaterdag ben ik met beide dames weer vertrokken naar Mammoth om te gaan skieen en snowboarden. Prima autorit van 6 uur met jawel nieuwe banden. Zondag weer op de latten gestaan en gisterochtend op het snowboard en gistermiddag weer terug naar ski’s. Alexandra kan nog niet zo heel goed snowboarden dus die wilde niet meer snowboarden. Is ook wel lastig om twee dames te begeleiden op het snowboard. Snowboarden kan ik zelf wel aardig, maar niet goed genoeg om de dames te helpen. Vandaag eerst erg rustig aan gedaan in de ochtend omdat het aardig aan het sneeuwen was. Op zich niet zo erg, maar het waaide ook erg hard. Twee keer nat is ook niet echt fijn dus eigenlijk heel rustig aan gedaan in de morgen, lunch gemaakt en toen gaan skieen. Vandaag ook erg ongerust geweest, want ik was Roos-Marijn even “kwijt” Na de nodige preek weer met gaan skieen. Roos-Marijn is zo snel en die heeft nogal een eigen wil en dat gaat niet samen. Gelukkig heeft ze wel een heel opvallende outfit dus dat is makkelijk te zien. ‘s Avonds weer een klein akkefietje met Roos-Marijn. Roos-Marijn stikte bijna in haar Sushi (California Roll) Na twee flinke meppen op haar rug (ze huilde niet eens 🙂 was het weer oke. Ik was meer geschrokken van dat ze even “kwijt” was dan van de Sushi. Nou het is nu 8.15 uur pm dus ik ga de dames in bed doen. Morgen weer een sneeuwdag en dat noemen ze dan een powderday (dit is de beste sneeuw die je kunt hebben)

Saskia van den Berg …

Vandaag gaan ook Saskia, Marco en Annette ons weer verlaten. Ze zijn hier alweer net iets meer als 2 weken en was heel erg gezellig. Het was de eerste keer dat Roos-Marijn en Alexandra met hun nichtje hebben kunnen spelen en ze konden het heel goed met elkaar vinden. Marco en Annette hebben ook veel kunnen winkelen en de koffers gaan vol weer terug naar Engeland. Natuurlijk zijn we tijd tekort gekomen want een aantal bezienswaardigheden: Death Valley, Grand Canyon ed. hebben het niet gehaald. Genoeg reden om nog een keer terug te komen !

Volgend jaar gaan we weer hetzelfde doen maar dan moeten Mascha, Roos, Alex en ik het vliegtuig in want dan kiezen we plek dichter bij voor de rest.

Hieronder een paar foto’s van de afgelopen 2 weken.

[stream provider=video base=x:/www.mazzja.com/images/ flv=socal.mp4 embed=false share=false width=640 height=480 dock=true controlbar=over bandwidth=high autostart=false /]

Geen wekker nodig…

Vanochtend om 4:04 hadden we een 4.4 aardbeving hier in Los Angeles. Opa en Gerrie dus geen wekker nodig om wakker te worden….

Alexandra was de enige die er iets van gemerkt heeft en kwam vanochtend om  4 uur bij ons klagen over een nare droom en dat spullen in haar kamer rammelden. De rest van de familie heeft er vrolijk doorheen gesnurkt (Opa en Gerrie waarschijnlijk onder invloed van de laatste resten Mummelman).

Opa van den Berg – 72 jaar

Gisteren, 14 maart, werd opa van den Berg 72 jaar. Het was een bijzondere dag want het was alweer een poosje geleden dat we allemaal bij elkaar waren op opa’s verjaardag. ‘s Ochtends zijn we allemaal gaan ontbijten bij ‘Break of Dawn’ en hebben opa zijn cadeau gegeven. In plaats van ‘s avonds uit eten te gaan, hebben we een familie BBQ gehouden en zoals gebruikelijk voor BBQ hebben we nog ongeveer 5 kilo hamburgers over. Morgen dus tussen de middag nog een kipspiesje…

Op 16 maart vliegen Opa en Gerrie weer terug naar Nederland en langzamerhand beginnen de koffers zich alweer te vullen met schone was en souvenirs. Marco, Annette en Saskia blijven nog een paar dagen langer en vertrekken dit weekend. Vandaag echter nog een dag vakantie en het is heerlijk weer (26C) om nog even te genieten.

kujira sushi

We zijn heel erg blij met de restaurants hier in de omgeving van Los Angeles. Bijna alles is te krijgen en er is veel eten van hoge kwaliteit maar soms gaat het te ver…. Een restaurant in L.A. heeft een boete gekregen voor het serveren van walvis sushi. In Japan heel gewoon maar in Amerika verboden (en in Nederland waarschijnlijk ook)….

The Cove orchestrated a sting operation in one of California‘s most highly regarded sushi destinations — a restaurant called the Hump —

The so-called “sushi sting,” which involved many of the same James Bond-like undercover methods began last October when the documentary’s producer, Charles Hambleton, heard from friends that the Hump was serving illegal whale meat — a shocking allegation, even in sushi-loving Tinseltown where unusual fish imported from Japan can be commonplace menu items.
On Feb. 28, two animal activist associates wearing cameras and microphones sat down at the Hump and ordered a session of omakase, a sushi meal for which the chef picks all the dishes. Sure enough, the video clearly shows them being served thick, pink slices of meat — which the chef unambiguously describes as “whale.”

Roos-Marijn is 8 jaar…

Gisteren werd Roos-Marijn 8 jaar oud en dat hebben we uitbundig gevierd. ‘s Ochtends hebben we eerst met z’n allen voor Roos-Marijn gezongen en dat was dit jaar extra bijzonder omdat Opa van den Berg en Gerrie er ook waren. Roos-Marijn had nog ruim de tijd om voor school nog een aantal cadeaus uit te pakken. Opa had natuurlijk wat speciale cadeaus meegenomen ook Nederland. Roos heeft onder andere een horloge gekregen zodat ze zelf de tijd kan bijhouden.

‘s Middags heeft Roos op school getrakteerd op fruit kebab, iets wat haar vriendjes heel lekker vonden. Voor het diner zijn we naar een restaurant geweest dat Roos mocht uitkiezen en ze wilde graag naar de Fish Company omdat ze hier haar favoriete “clam chowder” hebben. Iedereen heeft natuurlijk een cup geproefd en ook Opa en Gerrie vonden het erg lekker.

Vandaag was het feestje voor de vriendjes van Roos en het was heel speciaal want er is namelijk een misdaad opgelost. Het feestje was in Wowzville, een plek waar ze interactieve evenementen organiseren. Roos en 17 van haar vriendjes werden internationale speurneuzen die een misdaad moesten oplossen. In een speciale kamer waar allemaal computers en computerschermen stonden, moesten ze in teams virtueel de hele wereld over reizen op zoek naar aanwijzingen. Iedereen was natuurlijk ook een beetje verkleed als bromsnor  van de politie …. zelfs Opa en Gerrie deden mee….

Na het feestje moesten we weer snel naar huis want Marco, Annette en Saskia waren onderweg naar ons huis. Ze waren rond 7 uur geland op LAX en zouden binnen een paar uur ook bij ons thuis zijn…. familie van den Berg compleet.

Opa van den Berg en Gerrie in So-Cal

Afgelopen zondag zijn Opa van den Berg en Gerrie in Southern California (So-Cal) gearriveerd met de blauwe zwaan. De vlucht was wel een beetje lang (bijna 11 uur) maar alles was goed verlopen. Rond 3 uur ‘s middags aangekomen in Irvine en de lekkere warmte hier trok meteen de oud-hollandse kou uit de botten. Gisteren een dagje rustig aangedaan maar vandaag wordt er volop rondgekeken.

Foto’s volgen z.s.m.