Engeland

Deze week zit ik in Engeland voor een cursus: CFO school. Voordeel is dat ik dan ook de gelegenheid heb om even bij Marco, Annette en Saskia langs te gaan die dichtbij wonen. De afgelopen twee avonden was dat niet geluk vanwege een laat programma maar vanavond wel. Fish ‘n Chips gegeten bij ‘The Swan’ in Walton-on-Thames. Dit is een pub uit 1770. Tja… daar hoef je in Californie niet mee aan te komen. Los Angeles was toen nog gewoon prairie.

Palm Springs vakantie

Er is nog een hele hoop te zien in California en deze week hebben we een korte vakantie genomen naar Palm Springs.  Palm Springs heeft een woestijn klimaat ondanks dat het maar 2 uur rijden van Irvine vandaag ligt. Palm Springs heeft gemiddeld 354 per jaar zon maar het kan in de winter wel vriezen. Zoals te verwachten is het in de maanden Juli en Augustus erg warm. Het warmst ooit gemeten in Palm Springs is 50.6 graden C. Toen wij er waren werd het niet warmer dan 111 F (toen we op de snelweg reden) en dat is ongeveer 43 graden. Doordat de lucht echter erg droog is in de woestijn, is het niet benauwd en je zweet dan ook nauwelijks. Veel mensen gaan naar Palm Springs in de winter (van Oktober tot Maart is het gemiddeld ongeveer 23 graden overdag) en hebben er een tweede huis.

Voor de kinderen waren er in het resort een aantal glijbanen maar er was ook een lazy river. Niet zo groot als in de Bahama’s maar papa en mama konden toch lekker op een band liggen en rondjes drijven terwijl de kinderen de glijbaan op en af rennen. Natuurlijk waren de glijbanen ook weer amerikaans geregeld zodat niemand kan voordringen en niemand kan botsen in de glijbaan (er staat iemand bovenaan en iemand onderaan de glijbaan en alleen na een “thumbs up” van de persoon onderaan mag de volgende in de glijbaan).

Er waren een hoop goede restaurants in de buurt waar we dan ook gegeten hebben. Flemings is een restaurant dat de meeste soorten wijn per glas heeft (meer dan 100 verschillende). Yard House is een ander restaurant dat meer als 150 soorten bier op de tap heeft en nog een aantal extra in een fles. Voor de liefhebbers; hier is de lijst.

Omdat Cor volgende week naar Engeland moet, is het maar een korte vakantie geworden maar in 43 graden was het eigenlijk wel lang genoeg.