Top 10 restaurant in Amerika

Deze week een etentje gehad in een van Amerika’s beste restaurant: Hatfield’s in Los Angeles. Het was een afscheidsetentje van een collega. Ik hoop dat als ik afscheid neem we ook naar dit restaurant gaan….

Hatfield’s – Los Angeles
6703 Melrose Avenue, 323-935-2977, hatfieldsrestaurant.com
The Story: Los Angeles needs more stylish fine-dining restaurants like Hatfield’s–family-owned spots where the food (not the Hollywood crowd) is the top priority. The new, more spacious location has a glass-enclosed kitchen, full bar, and smart design, including a centerpiece light fixture that is shaped like the molecular structure of honey.
The Team: Husband-and-wife chefs Quinn and Karen Hatfield met while working at Wolfgang Puck’s Spago.
Must Order: If the croque-madame (yellowtail sashimi, prosciutto, quail egg, brioche) were taken off the menu, customers would revolt, says Quinn.
What’s in a Name: Short. Simple. And to the point.
The Recipe: Summer Vegetable Ragout with Exotic Curry Sauce

Voetballen

Afgelopen dinsdag voor het eerst gestart met voetbaltraining voor Roos-Marijn. Vandaag weer een training en de eerste wedstrijd is op 11 sept. Twee trainingen per week van een uur en dan een uur wedstrijd. Pffffff. Roos-Marijn dacht vandaag dat ze tijdens de voetbaltraining wel even kon gaan tekenen 🙂 de grapjas. Ik haar maar weer terug het veld in gestuurd. Lachen niet? Nog steeds warm vandaag en ook nog morgen en dan moet het weer koeler worden. Terug naar een graadje of 21 ipv 31. Morgen gaan we naar het zwembad en misschien ‘s avonds naar de In-N-Out burger

Twee tanden eruit in een klap :-)

Maandag was het dan zover voor Alexandra. Breng je haar naar school met een volledig gebit en krijg je haar terug met maar liefst twee tanden eruit. Kortom Alexandra heeft haar eerste twee melktanden gewisseld. Ze was supertrots. Ze zaten wel al aardig los, maar nog niet zo los dat ik dacht dat die er spontaan uit zouden gaan. Alexandra heeft haar tanden geholpen door ze eens even flink heen en weer te wiebelen. Eerst eentje en ietsjes later de andere. De motivatie van de tandenfee was denk ik genoeg. Ze had net een paar dagen daarvoor een tandenfee pakket gekregen, een boekje, een stoffen envelopje (waar je de tanden in kan doen) en een lampje voor de tandenfee om haar te kunnen vinden. 6 dollar rijker was ze de volgende dag, 5 dollar voor de eerste tand en een dollar voor de tweede. Helemaal goed.

Tja verder alles goed met de dames. Ze hebben het naar hun zin op school en over 4 weken hebben ze alweer hun eerste break te pakken van drie weken. Ik moet zeggen dat ik een year round school wel erg prettig vindt. Alexandra en Roos-Marijn hebben nu samen pauze en dat is wel leuk voor ze. Volgend jaar is dat niet meer het geval, want dan gaat Roos-Marijn alweer naar 4th grade en die hebben ietsjes later pauze.

Deze week erg warm met temperaturen boven de 30 graden en dat is niet echt regel hier. Gelukkig koelt het vrijdag weer af naar ongeveer 23 graden. Niet echt weer om lekker naar Disneyland ofzo te gaan. Nu even geen nieuws meer.

En route….

Deze update komt vanuit een vliegtuig. Op dit moment zit ik tussenLos Angeles en Memphis en het vliegtuig heeft de beschikking over draadloos netwerk zodat iedereen kan internetten. Technisch kan ik nu ook telefoneren (met bijvoorbeeld Skype) maar dat zie ik nog niemand doen: ik denk dat als je verplicht 6 uur naast iemand moet zitten die constant aan het bellen is dat dat een beetje irritant wordt.  Wat wel leuk is is dat is net het laatste Nederlandse journaal heb kunnen kijken in het vliegtuig: www.nederland24.nl

 De komende 4 dagen zal ik in Greenville, Mississippi zijn. Ik vlieg nu naarMemphis, TN en moet dan nog ongeveer 2.5 uur rijden naar Greenville. Het is wel een bijzondere dag om in Memphis te zijn want daar ligt natuurlijk Graceland en het is vandaag tevens 33 jaar geleden dat Elvis Presley is overleden. Het zal best druk zijn want zelfs Wim Postmus uit Maarsen is er volgens de amerikaanse televisiezender NBC. Ik ga niet voor Elvis in de rij staan maar ga vanavond wel weer naarRendezvous. In dit restaurant serveren ze de beste dry rub ribs. Qua eten wordt dit sowieso een zware week want in Greenville is het eten erg ‘southern style’. Dat wil zeggen veel frituur en weinig groente. Mijn favoriet bij het ontbijt:  ‘Scotch Egg’. Dit is een gekookt ei met daaromheen een worst en vlees mix en daaromheen weer broodkruimels. Dit alles gaat dan in de frituurpan. Het lijkt heel erg op een bitterbal maar dan met een ei in het midden. Een paar van deze jongens bij het ontbijt en je kunt er weer tegen 🙂

STAR Student report

Vandaag kreeg Roos-Marijn haar eerste STAR student report thuisgestuurd. STAR staat voor Standardized Testing And Reporting. Deze test meet wordt elk jaar afgenomen en bepaald de voortgang van de leerlingen in Californië ten opzichte van de standaard; een soort CITO toets zeg maar. Roos-Marijn heeft het erg goed gedaan en scoorde ‘Advanced’ voor zowel Engelse taal (429) en Wiskunde (437). In Wiskunde deed ze het met name erg goed met vermenigvuldigen en delen en in Engelse taal scoorde ze hoog op taal analyse. Gebaseerd op deze scores heeft Roos-Marijn ook een aanbevolen lijst van boeken gekregen. Gelukkig leest Roos graag en papa leest nu een boek van Roos: ” Thea Stilton and the Dragon’s Code ” zodat ze er samen over kunnen kletsen.

Om de goede resultaten te vieren mocht Roos-Marijn een restaurant kiezen om uit eten te gaan en dat werd natuurlijk ‘The Fish Company’. Roos is ondertussen gek op oesters en mocht dit keer haar eigen oesters bestellen: Kumamoto’s zijn haar favoriet.

Bowling

Vandaag wilde ik met Roos-Marijn gaan karten in Anaheim.  Bij K1 Karting zijn er karts voor kinderen. Toen we er aankwamen was er echter een teleurstelling: omdat er zoveel volwassenen waren, hadden ze besloten vandaag geen karts voor kinderen beschikbaar te hebben. Er stond niets op hun website daarover. Dit is al de tweede keer dat we teleurgesteld zijn bij K1: toen Marco hier was, was hun computersysteem kapot en hadden we geen rondetijden. Dit was dus de allerlaatste keer dat we naar K1 zijn geweest !

Roos-Marijn was natuurlijk erg teleurgesteld. In plaats van te karten zijn we gaan bowlen en Roos-Marijn is erg goed. Omdat we in Anaheim waren zijn we uitgekomen bij Concourse Bowling (dank je wel Garmin Navigatie systeem). Dit is een groot bowling centrum met 40 bowling lanes. Roos en ik hadden lane 37 en een hoop plezier. Uiteindelijk speelden Roos en ik gelijk met 88 punten …. een behoorlijk lage score maar we hebben wel veel gelachen… Ze hebben ‘night bowling’ met fluorescerende bowlingballen voor de liefhebbers. Wij moesten echter om 6 uur thuis zijn omdat mama en Alex Italiaanse worstsoep hadden gemaakt.