Warm in L.A. en omstreken :-)

Pffffff, warm hier in L.A. en omstreken. Record temperaturen. Het was hier in Irvine ongeveer 45 graden celsius en dat is erg warm voor Californische begrippen. Maandag naar het zwembad geweest. Dinsdag weet ik niet meer. Woensdag naar de bioscoop geweest om ‘Cats and Dogs – Revenge of  kitty galore‘ te kijken 🙂 Deze film was in 3D en dat is natuurlijk nu je van het. We hadden Malik en Adam de buurjongetjes ook meegenomen en Cor had ook vrij genomen. Na de bioscoop een lekker ijsje/milkshake genuttigd in Stricklands . Vandaag, opruim/wasdag in huis en ‘s avonds voetbal training voor Roos-Marijn gehad. Dag en week zomaar weer voorbij 🙁 Nou ja bijna dan.

Vakantie

Het is weer zover, de kinderen hebben drie weken vakantie en om de vakantie goed te beginnen zijn we gelijk uit school naar Disneyland gegaan. Magic Kingdom en Adventureland. We hadden Mitchell, een vriendje van de kinderen ook meegenomen  en dat was gezellig en handig, waren we tenminste met zijn vieren. Niet al te laat gemaakt, want de volgende dag stond er om 8.00 ‘s ochtends alweer voetbal voor Roos-Marijn op het programma en 10.00 voor Alexandra. Zaterdag was ook nog teamfoto’s maken van de voetbal dus al met al een drukke morgen. ‘s Middags naar het dierenasiel geweest om daar naar poezen te kijken. Er zitten er genoeg, maar eerst kijken of we wel een poes mogen hebben van de huurbaas 🙂 Zondag zijn we naar Rancho Palos Verdes geweest om te kijken of we walvissen konden zien en die hebben we inderdaad ook gezien. We konden de waterstraal zien spuiten als ze boven kwamen en een beetje van hun rug en staart als ze weer onder water gingen. Misschien volgende keer met een boot het water op 🙂 Tja vandaag is het alweer maandag en aangezien het hier 37 graden wordt gaan we vanmiddag maar eens lekker naar het zwembad. Morgen wordt het slechts 31 graden en de rest van de week zo ongeveer 28 graden.

Soccer mom and dad

Vandaag vorig weekend zijn we officieel een soccer familie. Zowel Roos-Marijn als Alexandra zitten op een voetbal club en hebben nu in het weekend wedstrijden. Afgelopen zaterdag begon de eerste wedstrijd voor Roos om 8 uur ‘s ochtends…. en we moesten er om 7.40 uur al zijn ! Dat is wel een beetje vroeg voor een familie die in het weekend houdt van uitslapen (de soccer dad dan) De wedstrijden duren een uur , 4 X 15 minuten met een paar minuten break. Roos speelde in haar eerste wedstrijd gelijk: 2-2 maar Alexandra’s team won met 6-2.

Een vader uit Roos’ team had alvast een spandoek gemaakt voor het team. Roos’ team heet de ‘blue greyhounds’.

Laborday weekend

Dit weekend is het laborday weekend. Deze vakantiedag wordt gevierd op de eerste maandag in September en is het equivalent van de dag van de arbeid op 1 mei in Nederland. Veel amerikanen gaan dit weekend op reis voor een korte vakantie. Rondom LA alleen verwachten ze dat er ongeveer 2.5 miljoen mensen onderweg zijn en in totaal Amerika ongeveer 34 miljoen mensen. Dit is meer dan vorig jaar en een teken dat het de economie weer een beetje beter gaat. Hier is er overigens van een slechte economie niet zo heel veel te merken; er staan nog steeds veel huizen te koop maar verder valt het wel mee. Al dat verkeer op de weg geeft natuurlijk wel weer mooie plaatjes:

Wij zijn dit weekend lekker thuisgebleven maar zijn natuurlijk wel even wezen shoppen voor de labor day sale. Twee overhemden en twee broeken voor Cor en een t-shirt van the Rolling Stones voor Roos.