Monterey Bay

Aangekomen in Monterey Bay. Dit is leuk plaatsje met als grootste attractie een heel groot aquarium. Hier hebben we dan ook een groot gedeelte van de dag in doorgebracht. Nadat we dit gezien hadden weer in de auto op weg naar San Simeon om de volgende dag een groot kasteel te bekijken. Dit kasteel heet Hearst Castle en is blijkbaar de tweede toeristische attractie in Calfornie.

Half Moon Bay

Gisteren was een lange trip in de auto maar het was zeker de moeite waard. We zijn verder langs de kust naar beneden gereden over Highway 1. Tegen de avond zijn we aangekomen bij San Francisco en zijn de Golden Gate bridge overgestoken. Daarna zijn we nog een eindje verder gereden en hebben overnacht in Half Moon Bay in een heel fijn hotel. Vandaag hebben we het in de ochtend maar heel rustig aangedaan. Uitslapen (kinderen waren om 07.30 wakker 🙂 ), ontbijt, zwemmen in het zwembad en een wandeling langs het strand. We konden vanaf het strand allemaal zeehonden zien ronddobberen in het water. Vanmiddag rijden we verder naar Monterey Bay.

Mendocino

De Avenue of the Giants was indrukwekkend. We hebben onder andere een drive-through tree gevonden: een boom zo groot dat we er met de hele auto doorheen konden rijden (er was een gat in gezaagd). Ook zijn we gisteren naar Confusion Hill geweest en hebben we een lekker broodje gegeten bij de Woodrose Cafe in Garberville. Rond het plaatsje Leggett begint ook de beroemde Pacific Coast Highway en dat was tevens het begin van onze trip terug naar het zuiden. De kinderen beviel de eerste 50km op deze weg niet zo heel erg goed. De weg gaat namelijk op z’n Zwitsers over een bergkam heen met haarspeldbochten e.d. om dan uit te komen bij het strand van de Pacific Ocean. Als je achterin zit te turen naar een DVD scherm, dan kun je wel eens misselijk worden 🙂

Vanacht hebben we overnacht in Stevenswood Lodge in het dorpje Mendocino Coast, een heel fijn resort met een erg goed restaurant.

Vandaag gaat het richting San Francisco.

Avenue of the Giants

Gisteren zijn we via de I-5 naar Noord Californië gereden. De bedoeling is om zo ver mogelijk noordelijk te beginnen en dan via de Pacific Coast Highway terug te rijden. Deze oude weg loopt helemaal langs de kust en heeft enkele van de mooiste uitzichten ter wereld.

In het noorden van Californië willen we beginnen bij de Avenue of Giants en we hebben vanacht vlakbij overnacht in Ukiah. Dit is een groot stuk bos waar heel oude Redwood bomen staan. Sommige zijn meer als 2000 jaar oud. Vanavond zullen we wat foto’s plaatsen als we terug zijn.

Opnieuw een roadtrip

Volgende week gaan we op roadtrip. Toen we vorig jaar van New Jersey naar Los Angeles zijn gereden hebben we de noordelijke west kust van Amerika een beetje gemist. We hebben dus nog niet de Redwood forests, Napa Valley en andere bezienswaardigheden gezien. We plannen een roadtrip voor volgende week en zullen  iedereen op de hoogte houden.