Regen …

Vandaag was het een regenachtige dag. Gelukkig ging de voetbal wedstrijd van Roos-Marijn wel door maar die van Alexandra was afgelast vanwege modder op het veld. We hebben er dus maar een rustige dag thuis van gemaakt. Vanmiddag hebben deel 2 van Harry Potter bekeken op video. Ik ben met Roos-Marijn de laatste paar maanden de Harry Potter boeken aan het lezen: elke avond een half uur. Gisteren hebben we deel 2: The Chamber of Secrets uitgelezen dus vanmiddag was het tijd voor de film. Ondanks dat Roos het boek uitgelezen had en dus wist hoe het afliep, vond ze de film nog wel heel spannend.

Morgen beginnen we met deel 3: The Prisoner of Azkaban.

Chantry Falls in Santa Anita

Vanochtend al heel erg vroeg opgestaan voor een meet-up. Om 07.30 precies was er een hike/run in Santa Anita Canyon. Dit is ongeveer een uur vanaf Irvine en het ligt in het Angeles National Forest,een bos van ongeveer 2,600 km² (net iets groter als de provincie limburg). Het is dus een enorm groot bos en er zijn in totaal 53 verschillende trails met een totale lengte van 1122km… ik heb dus nog iets te rennen, vandaag ‘slechts’ 10.8 km afgelegd. In dit bos is ook het gebied waar de ‘Station Fire brand‘ plaatsvond die veel in het nieuws was in 2009. Ongeveer 650 km² van het bos is toen afgebrand.  De hogere bergen in het bos hebben sneeuw en ijs en daarom zijn er veel riviertjes en watervallen. Tijdens het lopen kwam ik langs deze, de Chantry Falls:

In het bos zijn ook veel picknick plekken en je kunt er ook kamperen. Ik was er al zo vroeg dat ik nog langs een aantal tenten kwam waar mensen op een vuurtje een bak koffie aan het brouwen waren.

Nog een doelpunt…

Dit weekend heeft Roos-Marijn nog een doelpunt gescoord in een wedstrijd: haar tweede. Het zijn dus geen toevalstreffers meer. Als beloning mocht Roos-Marijn de lunch uitkiezen… en het werd natuurlijk Carls Jr.

snOMG

Ok, natuurlijk sneeuwt het wel eens in Nederland en ook in NJ hadden we de sneeuwschep wel eens nodig. Onderstaande foto is echter een snelweg (denk A50 Zwolle-Harderwijk 🙂 ) in Chicago. De sneeuwstorm van afgelopen week was zo heftig en zo snel dat auto’s midden op de snelweg vast kwamen te zitten. Als dit geen goed excuus is om te laat op het werk te komen dan weet ik het ook niet meer.

Niet zo’n goed idee ?

mmm… normaal gesproken kijk ik niet zo heel erg naar wat voor vlucht, met welke maatschappij en waarheen. Per slot van rekening zijn het allemaal bussen met vleugels en wat extra motoren. Dit keer echter kan ik niet negeren wat ik zo allemaal op het nieuws hoor:

– Meteorologists all over the country are geeking out over this storm.  It will be one of those storms that is talked about for years

– The monstrous storm billed as the worst in decades will deliver knock-out after knock-out as it makes its way from Texas to Maine, bringing Chicago and the rest of the Midwest to a halt

– Snowstorm will cancel more than 11,000 flights