Gebeurtenissen zonder foto’s … (op verzoek betrokkenen)

Deze week zijn er nog al wat dingen gebeurd bij de familie van den Berg. Op verzoek van de verschillende betrokkenen worden er geen foto’s geplaatst.

1) Beugels

Ondertussen is niet alleen Alexandra aan de beugel maar ook Mascha zelf heeft eraan 
moeten geloven. Na een bezoek aan de orthodontist bleek dat haar bestaande brace gebroken was en dat er een en ander recht gezet moest worden. Natuurlijk was Mascha hier niet blij mee want ze loopt er nu weer bij alsof ze 10 jaar is…. met een beugel. De lokale Trader Joe’s is in paniek want Mascha mag geen popcorn eten en dus zal de omzet behoorlijk afnemen.

2) Krukken

Gisteren, terwijl ze ook haar beugel kreeg, heeft Mascha een klein ongelukje gehad tijdens een potje voetbal met de kinderen. Ze verzwikte haar enkel en moest naar de eerste hulp. Gelukkig was er niks gebroken en met een paar krukken mocht ze weer naar huis. Vandaag deed het natuurlijk meer zeer dan gisteren maar ze krukt dapper door het huis.

 

 

3) Doelpunten

En dan nu het goede nieuws. Nadat Roos recentelijk haar eerste doelpunt sinds het begin van haar voetbal cariere had gescoord was het deze week de beurt aan Alexandra. Ze scoorde vandaag maar liefst 4 keer en was verantwoordelijk voor de helft van het aantal doelpunten dat haar team vandaag scoorde. Natuurlijk moesten we dat vieren en we zijn vanavond uit eten geweest bij Andrea.

 

 

Onze eigen Dick Jol..

Mascha heeft deze week met veel succes haar scheidsrechter training gevolgd en werd gisteren gelijk al ingezet om een wedstrijd te fluiten als grensrechter. Dat Mascha de 9 jarige dames onder controle leeft bleek wel uit onderstaand gesprek dat ik langs de lijn opving:

REF! What kind of a call was that??

“That was my call! Are you feeling OK? You are looking rather yellowish at the moment?” Yellow Fever? I sure hope no red spots start appearing!

PLAYER – Ref! for crying out loud she is all over me! she pushed me! she kicked me!

REFEREE – Hey player are you coming over for Christmas dinner?

PLAYER – Huh??

REFEREE – I asked whether you are coming over for Christmas dinner?

PLAYER – What the?

REFEREE – I just figured you complain so much you must be related to my mother-in-law and since the relatives all come over for Christmas I should perhaps send you a card?

PLAYER – Card?

REFEREE – Yes, do you prefer the yellow variety or the red, very festive the red don’t you think? Although many prefer the yellow?

 

Pikes Peak

Deze week ben ik op een cursus geweest in Colorado. De cursus heet Leadership at the Peak en wordt gegeven op het CCL. Dit is staat voor Centre for Creative Leadership. De cursus bestaat voor een groot deel uit aandacht voor physiek en mentaal welzijn. Om dit te bereiken is er veel aandacht voor dieet, yoga maar ook hardlopen en hiking. De omgeving leent zich er perfect voor; het CCL ligt in Colorado Springs in de Rocky Mountains. De uitzichten waren ongelooflijk en de klaslokalen bestonden bijna helemaal uit glas dus je zag altijd de bergen. Het instituut ligt echter wel op bijna 6500 ft (meer dan 2km hoogte). De lucht is dus droog en ook ijler. Bij alles wat je doet raak je snel buiten adem. Door de week was het vroeg opstaan: soms al om 5.30 uur om te gaan hardlopen. Pikes Peak maakte de meeste indruk op mij. Deze berg is ruim 14,000 ft (bijna 4.5km) hoog en er is een deel om te beklimmen dat heet ‘the incline’. Dit is een pad dat recht de berg opgaat met een helling van 41% tot 68%. In totaal stijg je op van 6200 naar bijna 9000 ft over een hele korte horizontale afstand. Als er sneeuw op lag zou dit een zogenaamde ‘Black run’ zijn. Op 9000 ft is de lucht nog ijler en er was ook veel mist waardoor ik kletsnat werd. Het was behoorlijk zwaar om boven te komen en soms moest ik letterlijk klouteren over boomstammen en rotsen. Het was het allemaal wel waard en onderstaande foto geeft een idee van het uitzicht gedurende dat uur. De enige weg naar beneden is een pad van ongeveer 5 km dat aan de andere kant van de berg zit en veel minder stijl is.
Een van de laatste oefeningen tijdens de cursus was het schrijven van een brief aan mezelf. In de brief staan dingen die ik wil veranderen en hij wordt over 3 maanden bezorgd, op 16 December, zodat ik echt kan kijken over 3 maanden of ik gedaan heb wat ik me voorgenomen heb.

Eerste doelpunt ….

Gisteren was het dan zo ver : Roos scoorde haar eerste doelpunt in een voetbalwedstrijd. De eerste wedstrijd van het seizoen voor Roos haar nieuwe team : ‘the red angels’. De eerste helft bleef het 0:0 maar in de tweede helft brak Roos opeens uit en dribbelde langs een paar verdedigers met een schot op het doel : GOAL !
Hierna kreeg Roos vleugels en probeerde hetzelfde staaltje nog een paar keer maar helaas was de keeper van de tegenstander niet slecht en hield de ballen uit het net.
Er vielen verder geen doelpunten en Roos was de ster van de wedstrijd. Dit moest natuurlijk beloond worden en ‘s avonds zijn we uit eten geweest naar ‘the Montage’ in Laguna Beach. Ze waren hier natuurlijk ook op de hoogte van Roos haar staaltje bal techniek en ze kreeg een complimentary (non-alcoholische) cocktail: Strawberry Sunset. Dit is gelijk haar nieuwe favoriet. Ook Alex kreeg er natuurlijk eentje.

Vanochtend moesten we allemaal vrij vroeg op want ik moest naar het vliegveld. Heb dus het geluk gehad te mogen vliegen op 9/11 en wel precies op de 10e verjaardag. Security viel echter heel erg mee en het was niet druk op het vliegveld. Deze week heb ik een cursus in Colorado (in de Rocky Mountains) op een instituut genaamd Centre for Creative Leadership. Er word een hoop sport gedaan als deel van de cursus en ik zit van zeeniveau in Irvine nu op 7,300 ft hoogte hier dus dat zal nog wel niet meevallen deze week.