Sportman van het jaar …

Het hardlopen met Alexandra is niet alleen leuk maar ik wordt er zelf ook sneller van. Al vanaf vorig jaar ben ik bezig met hardlopen en ik probeer steeds rond de 10 km te lopen. Ik deed dit eerst in het park op verharde wegen maar dat wordt heel erg snel saai omdat je niet echt op hoeft te letten. Ik probeer dus op trails te rennen en daar zijn er gelukkig erg veel van. Pete’s Canyon is een erg aardig natuurgebied in Irvine en het is ook behoorlijk heuvelachtig wat het zeker leuk maakt; de trail die ik meestal ren gaat in totaal 131m omhoog. Ik dacht eerst dat dat niet al te veel is maar het is bijna 3x de hoogte van de Filipsberg tussen Wapenveld en Wezep want die is slechts 46m hoog.  Volgende keer dat ik in Wapenveld ben moet dat dus makkelijk kunnen 🙂 Dit is echter niet de steilste route. Ik probeer ook de Pacific Trail te doen. Deze is ook in Irvine en loopt door naar Newport Beach, is ruim 16km lang maar gaat bijna 400m omhoog voordat ie weer naar beneden gaat en uiteindelijk op het strand bij de Pacific Ocean uitkomt. Het is me nog niet gelukt dit aan een stuk te rennen maar en ik moet nog wandelen op de steile stukken.

Trainen met Lex heeft me ondertussen dus al bijna 5 minuten sneller gemaakt…. nu moet ik alleen nog onder het uur terecht zien te komen.

Sportvrouw van het jaar….

Alex is echt een kleine sportieveling ! Op het voetbalveld is ze al een kleine ster maar ze is ook een goede loopster. Een paar maanden geleden was ik al eens met de dames gaan hardlopen in de buurt en het viel me op dat Alex een soepele pas heeft en het ook makkelijk vol hield. Vorige week was ze met haar mountainbike meegegaan toen ik ging hardlopen en deze week ben ik 3.5km met haar gaan hardlopen door Bommer Canyon. Dit is deels vlak maar er zitten ook een paar heuvels in en Alex hield het weer prima vol. Hieronder de route van mijn horloge als bewijs… ik denk dat ik een hardloop maatje gevonden heb.