Koninginnedag in Los Angeles

Vanmiddag zijn de dames naar Koninginnedag geweest in Torrance. Pappa was thuisgebleven want die mag morgen alweer naar Washington vliegen nadat hij net vrijdag teruggekomen was uit Montreal. De dames hebben zich tegoed gedaan aan broodjes kroket, oliebollen en zelfs blauwe hap. Natuurlijk gingen de dames in stijl met een oranje Jip & Janneke t-shirt.

Scoren op je verjaardag..

Alex heeft vandaag een doelpunt gescoord tijdens haar voetbalwedstrijd. Het was een bijzondere goal want de keeper aan de andere kant was niemand minder dan Roos-Marijn. De tegenstander was namelijk zonder goalie en Roos-Marijn mocht invallen. In eerste instantie hield Roos de goal redelijk dicht en had twee eerdere schoten op het doel van Alex gestopt maar 3 keer was scheepsrecht.

Hiep Hiep Hoera…

Vandaag is Alexandra 8 jaar geworden en in goede traditie hebben we vanochtend gezongen en cadeaus uitgepakt. Van oma uit nederland was er een kist met naaispullen en van opa Wapenveld waren er kleurpotloden. Er was ook een groot knuffelkonijn en van Marco, Annette, Saskia en Sylvie was een hele mooie ketting met een hummingbird. Er was ook gelegenheid voor een echt Nederlands ontbijt met beschuit en chocoladehagel want pappa was net vorige week bij de AH in Nederland geweest. Na het ontbijt was het echter onmiddellijk haasten want in Roos d’r voetbalteam was een uitvaller en dus gelegenheid voor Alex om in te vallen.

Lange omweg naar Nederland

Afgelopen week was ik in Saudi Arabië. Het weer daar was in de laatste  weken van de lente. Dat betekent dat het nog niet heel heet is (‘slechts’ 35 graden). Tijdens de zomer kan het makkelijk 50 graden worden en dus was het best aangenaam. Ik zou eigenlijk op 12 April van Jeddah naar Cairo vliegen maar op het allerlaatste moment kreeg ik een email met een negatief reisadvies. Ik stond al klaar om naar het vliegveld te gaan toen er aankondigingen van demonstraties kwamen. De demonstraties  zijn op Tahrir Square waar ook eerder dit jaar de grote protesten waren en mijn hotel zou aan dat plein zijn.

Echter elk slecht nieuws heeft ook goed nieuws. Doordat Egypte niet doorging ben ik een dag eerder in Nederland aangekomen. Alles bij elkaar was het wel een lange weg om alles omgezet te krijgen maar sinds vanmiddag ben ik voor een kort bezoek in Nederland. Vanavond staat er dus berenklauw op het menu en een frikadel speciaal. Aanstaande maandagochtend vertrek ik echter weer vroeg want ik op volgende weer in Washington, DC zijn. Roos en Alex hebben deze week soccer camp als deel van hun vakantie en hebben dus een hoop plezier.