Subaru weer gehavend…

Vanochtend helaas weer een ongeluk met de Subaru. Eerder dit jaar had ik al een ongeluk in Irvine en afgelopen week was het zogenaamde ‘Back to School’ week. Dit betekent een ernome toename van het verkeer op de wegen. Elke dag rij ik op de 405 snelweg en dit is de drukste snelweg in het land en ook de snelweg met de meeste files. Elke dag rijden er 374,000 auto’s over de snelweg. De drukste snelweg in Nederland is de A16 in Rotterdam met 200,000 auto’s per etmaal. Het drukste punt is bij Seal Beach, vlak voor de 605 connector, waar het aantal autos per etmaal vaak boven de 400,000 per etmaal is … en ik ben er dagelijks een van 🙁

Vanochtend was er al behoorlijk file maar iemand voor me veranderde plotseling van baan omdat ervoor hard geremd werd. Het was te laat voor mij om nog te stoppen en boem was ho !. Er waren nog een paar autos betrokken bij het ongeval en in totaal waren er 5 autos met schade. Gelukkig reed mijn auto nog wel want het is een 7 baans snelweg en dus is lopend oversteken niet zo’n goed idee.  Zoals gewend in Amerika was de politie binnen 5 minuten ter plekke om ervoor te zorgen dat het niet erger werd en om ervoor te zorgen dat takelwagens konden komen voor de autos die niet meer zelf verder konden.

Geluk bij een ongeluk: de huurauto die ik nu heb is een Dodge Challenger SXT. Ik zou deze zelf niet kopen maar heb er geen bezwaar tegen om een paar dagen rond te rijden met een 5.7l V8.  Hopelijk komt de Subaru er weer bovenop !

 

Cor is jarig en krijgt….. the Big Agnes !

Gisteren was ik jarig en ik wist al een beetje wat ik zou krijgen. Ik had namelijk al een slaapzak en een grondzeil gezien maar ik wist niet dat ik ook een tent zou krijgen… en wel het model ‘The Big Agnes“. Zal wel een redelijk comfortabel model zijn als het genoemd is naar Oma 🙂

Ik wilde al een poosje wat spullen hebben om te gaan kamperen. De afgelopen paar jaar hebben we aardig wat gehiked hier in California en ik kom regelmatig langs hele mooie plekken om te kamperen. De enige keer dat we dat gedaan hebben was op Catalina Island maar dat was behoorlijk behelpen met de veel te warme oude slaapzakken. De tent is een 4-persoons tent en de kinderen zullen het vast ook wel leuk vinden maar we proberen het eerst maar eens in de achtertuin.

‘s Avonds heeft Mascha me verrast op een etentje bij de Grill in Pelican Hill. Vanaf hier nog slechts 364 dagen tot the big four-oh.