Reünie Heertganck

Vandaag was er een reünie van de Heertganck, mijn middelbare school waar ik het VWO heb gedaan van 1985 tot 1991. De school bestond 50 jaar. Marco is gisteravond ook in Nederland aangekomen en we zijn samen naar de school gefietst. Er waren een aantal mensen uit mijn klas en er was een reünie boek gemaakt.

Sleutels van een nieuwe woning

Vandaag hebben we samen de papieren ondertekend voor een nieuwe woning voor mijn vader. Vanaf volgende week gaat hij in rehobot wonen; het verzorgingstehuis waar hij nu al dagelijks binnenloopt. Er was keuze uit twee beschikbare kamers en we hebben gekozen voor de kamer met het beste uitzicht. Volgende week komt Marco om te helpen met de verhuizing. De meeste spulletjes kunnen wel mee maar een aantal van de grotere meubelen zullen wel achter moeten blijven inclusief gereedschap in het tuinhuisje. Dat zal nog wel wat voeten in de aarde hebben. Op het moment is mijn vader blij dat de knoop eindelijk door is.

Trip naar opa van den Berg

Vandaag zijn we met ome Herman naar Hannover gereden. Daar is op het Stadtfriedhof Seelhorst een Nederlandse oorlogsbegraafplaats. Opa van den Berg ligt daar begraven sinds 1954. Hij was in 1942 in Saltzgitter overleden. Na het bezoek op de begraafplaats hebben we wat gegeten in een restaurantje en zijn toen weer naar huis gereden.

Boeken en fietsen

Gisterochtend was mijn vader op de zorgboerderij in Heerde en had ik tijd om bij een boekhandel langs te gaan. Er zitten een paar hele leuke boekhandels met gebruikte boeken in Deventer en dus ben ik daar heengegaan. Deventer heeft ook een aantal goede terrasjes en ik heb daar met een kop koffie ook al even kunnen lezen.

‘S avonds na het eten zijn we naar tante rieki gefietst in Heerde. Het weer begon al een beetje te veranderen en morgen komt er blijkbaar regen. Mijn vader heeft nu twee elektrische fietsen en dat is wel makkelijk.

Alex is back to playing soccer

Alex is not only starting fresh in high school this month but also back to playing soccer after a few years hiatus. For now it is only for a trimester but maybe she’ll play longer. The first match of the season is in Coto de Caza. Even though it is September, it is still very warm.. almost 100F.